Cum ajuti bebelusul sa depaseasca mai usor momentele dificile specifice perioadei de sugar?

/ / Modificat: 2014-05-07
Cum ajuti bebelusul sa depaseasca mai usor momentele dificile specifice perioadei de sugar?

Bucuria nasterii micutului tau este nemarginita si nu poti sa stai linistita atunci cand il vezi ca plange exagerat. Exista perioade in care observi ca fie este irascibil, fie plange necontrolat, fie are un somn agitat. Diferitele etape specifice cresterii si dezvoltarii il solicita atat pe bebelus, dar mai ales pe tine si trebuie sa te adaptezi "din mers" la noul rol pe care il ai: acela de mama. Este bine sa fim cat mai  informate si sa stim ce il poate ajuta pe bebelus sa se linisteasca si sa depaseasca mai usor aceste perioade.

Cel mai des, dificultatile apar cand copilul are colici abdominale, i se administreaza vaccinuri, in perioada eruptiilor dentare, la diversificarea alimentatiei, precum si atunci cand incerci sa il dezobisnuiesti pe micut de "biberonul de peste noapte".

Pentru ca ne pasa si pentru ca intelegem intocmai ce inseamna sa devii parinte, gama iepurasului ALINAN vine in sprijinul tau cu produse special create pentru bebelusi si mizeaza atat pe fericirea micutului, cat si pe linistea parintilor sai.

ALINAN HAPPY DRINK ajuta bebelusul in mod natural sa se linisteasca si sa depaseasca mai usor etapele specifice perioadei de crestere si dezvoltare:

  • Colicile abdominale se intalnesc la aproape jumatate dintre bebelusi, indiferent daca alimentatia este naturala sau artificiala. Se poate spune ca un bebelus are colici cand plange tare, se inroseste la fata, are o expresie incordata din cauza spasmelor musculaturii abdominale.

Postura tipica a bebelusului ce prezinta colici este cu picioarele stranse si pumnii inclestati. Plansul si agitatia sugarului incep brusc, posibil chiar la aceleasi ore din zi. Copilul plange mai mult dupa mese, cand burtica este tensionata, datorita aerului inghitit odata cu laptele. Colicile incep de la varsta de aproximativ trei saptamani si dispar la varsta de aproximativ trei luni. Exista insa situatii cand aceasta perioada se poate extinde peste trei luni. Pentru ameliorarea colicilor se recomanda administrarea a 1-3 plicuri ALINAN  HAPPY DRINK pe zi, intre mese, timp de 3 luni.

  • Administrarea de vaccinuri sperie bebelusul si ii creaza o stare de disconfort. Pentru a-l linisti, se recomanda administrarea unui plic de ALINAN  HAPPY DRINK cu 2 ore inainte de vaccinare, cat si dupa vaccinare.
  • Perioada eruptiilor dentare, cand gingiile sunt inflamate si dureroase, reprezinta o alta imprejurare in care bebelusul este agitat. Administrat la nevoie, ALINAN  HAPPY DRINK (2-4 plicuri pe zi), se dovedeste a fi un bun calmant ce inlatura starile de iritabilitate si indispozitie si asigura bebelusului un somn odihnitor, neintrerupt de episoadele dureroase.
  • Diversificarea alimentatiei poate fi o sursa de disconfort, datorita manifestarilor digestive: balonari, flatulenta, constipatie, diaree, crampe abdominale, ce pot sa apara pana la adaptarea organismului la noul tip de hrana. Pentru eliminarea simptomatologiei digestive si normalizarea tranzitului intestinal, se recomanda administrarea a 2-4 plicuri de ALINAN HAPPY DRINK pe zi, timp de 4-5 zile.
  • La un moment dat, bebelusul trebuie dezobisnuit de "biberonul de peste noapte". ALINAN HAPPY DRINK ii ajuta si de aceasta data pe parinti. Inlocuind "biberonul de peste noapte" cu ALINAN HAPPY DRINK (1-2 plicuri), copilul se va dezobisnui de acesta si va avea un somn linistit.

Din gama Alinan mai fac parte:

  • Siropul Alinan® calciu + D3, recomandat de Societatea Romana de Pediatrie, asigura un aport suplimentar de calciu sub forma de saruri organice, solubile si foarte usor absorbabile in combinatie cu vitamina D3. Alinan calciu + D3 este bine tolerat si datorita gustului placut este foarte usor acceptat de copii. Alinan calciu + D3 este recomandat pentru: dezvoltarea armonioasa a scheletului in perioada de crestere la copii si adolescenti, corectarea carentei de calciu, protejarea dintilor impotriva cariilor, reglarea transmisiei neuro-musculare, suplimentarea calciului in cazul copiilor cu intoleranta la produsele lactate.
  • Alinan® Vitamina C solutie. Vitamina C contribuie la: functionarea normala a sistemului imunitar, cresterea absorbtiei fierului, functionarea normala a sistemului osos, a ligamentelor, a vaselor de sange, a pielii, a dintilor si gingiilor, prin stimularea formarii de colagen, reducerea oboselii si functionarea normala a sistemului nervos,  functionarea normala a metabolismului energetic, protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.

 Prin concentratia maxima de vitamina C dintr-o solutie stabila, Alinan®  are o buna absorbtie, asigurand tratamentul complet pentru primele 5 luni de viata. In plus, este usor de administrat la copii inca din primele zile de viata.

  • Alinan®  Vitamina D3 previne aparitia rahitismului si are rol esential in consolidarea si dezvoltarea oaselor. Alinan®  Vitamina D3 are concentratia maxima de vitamina D3 pe picatura, putand fi utilizata pana la 12 luni de la deschiderea flaconului. Denumita si "vitamina Soarelui", vitamina D este sintetizata la nivelul tegumentului sub actiunea razelor ultraviolete. In sezonul rece cand lumina Soarelui este redusa, se recomanda completarea hranei cu alimente bogate in vitamina D (somon, hering, sardina, ulei de ton, morun, calcan, galbenus de ou, drojdie de bere etc.) sau cu suplimente nutritive. De asemenea, in perioada de crestere este foarte important sa asiguram copilului un aport optim de vitamina D, pentru o dezvoltare armonioasa a scheletului.

Atentie! Aceste produse sunt suplimente alimentare. Suplimentele alimentare nu trebuie sa inlocuiasca un regim alimentar variat.

Calatoriti des cu masina? Alinan mizeaza intodeauna  pe siguranta copilului! Intra pe site-ul www.alinan.ro si afla cum poti castiga unul din cele 150 de scaune auto pe care iepurasul Alinan le are expuse in farmaciile partenere.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre