Bani pentru elevii cu media 10 la BAC si Evaluarea Nationala

/ / Modificat: 2017-07-24
Bani pentru elevii cu media 10 la BAC si Evaluarea Nationala

Emotiile prin care noi, parintii, trecem atunci cand ne vedem copiii in fata celor mai mari provocari, sunt de nedescris. Daca te numeri printre mamicile ale caror copii au trecut recent prin febra examenelor de Bacalaureat si Capacitate, stii foarte bine despre ce vorbim. Emotiile tale cu siguranta au fost de 10 ori mai mari decat cele ale absolventului tau, care si-a petrecut ultimul an studiind pentru a lua note maxime la examene. Vestea buna este ca statul ii premiaza si in acest an pe elevii care au obtinut media 10 la BAC si Evaluarea Nationala.

Absolventii de liceu si gimnaziu care au obtinut 10 pe linie la examenele de Bacalaureat sau Capacitate, vor fi premiati si anul acesta de Guvern.

Potrivit Ministerului Educatiei Nationale, elevii care anul acesta au obtinut media 10 la BAC, vor primi cate 3000 lei, in timp ce absolventii clasei a VIII-a, care au reusit sa ia nota maxima la Evaluarea Nationala, vor premiati cu cate 1000 lei.

”Se aproba acordarea de stimulente financiare in valoare de 1000 de lei fiecarui absolvent al clasei a VIII-a care a obtinut media 10 la Evaluarea Nationala pentru absolventii clasei a VIII-a – 2017. Se aproba acordarea de stimulente financiare in valoare de 3000 de lei fiecarui absolvent de liceu care a obtinut media 10 la examenul national de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2017”, se mentioneaza in proiectul Executivului.

Anul acesta, 137 absolventi de liceu au obtinut 10 pe linie la temutul examen de Bacalaureat, in sesiunea iunie-iulie 2017, si 497 elevi au terminat clasa a VIII-a cu media 10.

Bineinteles, sumele necesare acordarii acestor stimulente financiare elevilor eminenti, vor fi alocati din bugetul Ministerului Educatiei Nationale aprobat pe 2017.

Ce parere ai despre initiativa Guvernului?

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Examenul de bacalaureat Educatie Educatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre