Urmarirea Jocurilor Olimpice, prilej de petrecere

/ / Modificat: 2014-02-04
Urmarirea Jocurilor Olimpice, prilej de petrecere

Jocurile olimpice erau un adevarat eveniment cu cativa ani in urma. Intreaga familie se stragea in fata televizorului pentru a urmari evolutia echipei nationale. Dar in secolul vitezei in care fiecare copil este mai preocupat de telefon, iPod si jocuri pe computer, mai este oare posibil sa aduni familia in fata televizorului pentru a urmari olimpicii? Categoric DA! Ai nevoie doar de cateva idei care sa-i faca sa-si doreasca acest lucru.

Petrecere olimpica

Invita mai multe mamici cu copiii la tine acasa si organizati o mini petrecere in spiritul olimpic. Porniti printr-o ceremonie de deschidere a jocurilor olimpice folosind o torta de jucarie, stegulete si fanioane.



Fetele copiilor pot fi colorate in culorile steagului cu produse special destinate picturii pe fata. Cei mici sunt intotdeauna receptivi la astfel de lucruri si vor fi bucurosi sa se vada in oglinda cu obrajii frumos colorati.

In timp ce urmariti jocurile, copiii pot ramane cu fanionele si steguletele pentru a-si sustine favoritii. Si veti servi sandvisuri si prajituri numite dupa echipele favorite sau dupa diferitele sporturi sau, si mai bine, pentru ca olimpiada este la Beijing anul acesta, serviti mancare chinezeasca.

Daca ai farfurii si pahare colorate poti sa le alegi pe acestea, mai ales daca ai unele intr-una din culorile steagului tarii tale.

O experienta din care sa inveti

Olimpiadele sunt un bun prilej pentru a-ti invata copiii despre geografie, diferitele culturi, sporturi si importanta lor si despre simtul competitiei. Fiecare copil isi poate alege o tara favorita asupra careia sa se documenteze si sa stie cat mai multe despre aceasta si despre sportivii care participa la olimpiada din partea tarii respective. Apoi fiecare va povesti in fata celorlalti copii tot ce stie despre tara pe care si-a ales-o si pe care o sustine.

Ideal ar fi ca fiecare copil sa aiba si cate un stegulet cu tara aleasa ca favorita.

Pentru cei mici este si un prilej de a invata regulile diferitelor jocuri sportive care li se par interesante.

Fiti creativi!

In timpul Olimpiadei ofera-le celor mici foi de hartie si creioane colorate pentru a desena felul cum vad ei Olimpiada si sportul. In timp ce va jucati, nu uita sa faci fotografii.

Salveaza fiecare moment ca sa nu uiti momentele frumoase.

In pauzele publicitare sau in timpul desfasurarii probelor care nu va intereseaza in mod special puteti profita sa organizati propria olimpiada acasa. Participa toti membrii familiei si pana si jocul nu trebuie sa fie unul inclus in programul olimpiadei. Nu uitati ca voi sunteti propriul vostru juriu.

Cele mai potrivite medalii sunt cele din banuti de ciocolata. Ele vor putea sta in vitrina doar pana la finalul olimpiadei, iar la sfarsit vor fi devorate de copii.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jocuri olimpice

Articole recomandate

Citeste si despre