Origami si desene de Halloween pentru copii

/ / Modificat: 2015-10-23
Origami si desene de Halloween pentru copii

Distrati-va impreuna cu cei mici de Halloween facand modele de origami cu fantome si lilieci sau facand din tinte bostani de Halloween si paianjeni. Unele modele implica un grad de dificultate mai mare pentru copil, insa acolo vei interveni tu si il vei ajuta.

Pentru modele usoare din hartie pe care sa le faca cei mici, incearca sa cauti pe internet dupa cuvintele „origami kids halloween” si alege rezultatele care sunt imagini sau videoclipuri. Asa o sa le arati exact cum se face si le va fi foarte usor.

Origami pentru copii, de Halloween

Printe alte activitati galagioase si pline de energie, cum ar fi pescuitul merelor din apa unui vas cu gura, strecoara si activitati mai relaxante, in care sa le dezvolti imaginatia si indemanarea celor mici.


Creeaza fete de mumii, pisici negre, palarii de vrajitoare, maturi de vrajitoare sau lilieci. Pentru mai multe modele si indicatii pas cu pas cauta pe internet.

Hai sa facem o mumie!

O fata de mumie nu se obtine foarte greu. Totul incepe de la o coala patrata de hartie, pe care o pliezi pe latime de cat mai multe ori, la intamplare, pana obtii un model ca pentru evantai, numai ca putin mai dezordonat. Ele vor sta infipte in cate un bat de inghetata. Asa ca indoaie marginile laterale inspre centru si netezeste, apoi indoaie fiecare din cele patru colturi in interior, pentru a da o forma ovala fetei.

Pentru copiii de varste mai mici ar putea sa fie un pic mai solicitant sa mai indoaie putin din marginile laterale, pentru a finisa forma fetei. Mumia ta sta acum cu fata in jos, asa ca intoarce-o si deseneaza-i ochi si gura cu un marker sau lipeste niste ochi de plastic. Ulterior, lipeste jumatatea superioara a unui bat de inghetata pe spate si e gata!

Cand ti se pare ca lucrurile devin prea complicate, poti oricand sa trisezi, aratandu-le celor mici cum pot folosi o foarfeca pentru a decupa urechi sau sa alcatuiasca creatia din doua bucati.

Utilizari ale modelelor obtinute din origami

Daca le faci inainte de petrecere, modelele de origami pot decora masa de Halloween presarate pe ea sau pot tine loc de cartonase pentru numele fiecarui comesean. Au si valoare de invitatii la petrecere sau de miniaturi pentru o macheta de Halloween (foloseste ata ca sa iti poti si agata creatiile). Decoreaza frigiderul cu ele sau fa o ghirlanda de Halloween.

Desene de Halloween din tinte sau buline de hartie

Copiii din ziua de astazi nu prea se mai distreaza cu asemenea jocuri clasice, cum ar fi Tinte (cel in care plasezi niste ace colorate de plastic cu gamalie intr-o planseta gaurita de plastic, pentru a obtine imagini). Sigur se gasesc in librarii, daca doresti sa cumperi asa ceva. Poti sa folosesti in schimb planse de hartie, pe care cei mici sa foloseasca lipici si bulinute din hartie colorata pentru obtinerea modelelor, numai ca in acest mod nu vor mai iesi geometrizate frumos.

Pregateste jocuri de Tinte pentru a crea modele de Halloween, cum ar fi scheleti, paianjeni, lilieci, bostani de Halloween, pisici negre sau chiar Frankensteini.

Utilizeaza tinte (sau buline) albe si negre pentru un schelet sau ai putea sa folosesti fosforescente daca ai, iar pentru conceperea bostanului, ai nevoie de tinte portocalii pentru corp si negre pentru ochi.

La paianjen pune tinte negre pentru corp, galbene pentru ochi si pentru gura zambitoare,  la fel si pentru liliac sau pisica, carora in loc de ochi galbeni poti sa le pui tinte fosforescente.

Daca nu ai idee cum sa dai forma elementelor prezentate, pe site vei gasi planse de colorat pentru Halloween. Succes!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Halloween Halloween activitati familie Halloween copii Decoratiuni halloween

Articole recomandate

Citeste si despre