Halloween, sculpteaza cu micutul tau dovleci cu personalitate!

/ / Modificat: 2015-10-23
Halloween, sculpteaza cu micutul tau dovleci cu personalitate!

Nu exista Halloween fara dovleci sculptati pe post de felinare care aduc lumina in casa tuturor! E o adevarata placere sa sculptezi dovlecii impreuna cu toata familia pentru a a intampina cum se cuvine misterioasa sarbatoare. Anul acesta iti propunem sa iesi din tiparele clasice si sa creezi impreuna cu micutul tau modele originale, cu personalitate care vor atrage toate laudele vizitatorilor!

Dovlecelul "accidentat"

dovleac Halloween accidentat

Prin zvarcolelile specifice Halloween-ului, unii dovleci sufera cateva leziuni si rani destul de dureroase. Insa nu pot lipsi din tabloul decoratiunilor, asa ca e timpul sa il decorezi impreuna cu micutul tau intr-un fel cat mai amuzant.

De ce ai nevoie?

1 dovleac maricel;
instrumente pentru sculptat;
foarfeca;
banda adeziva de culoare alba;
lumanarica.

Ce trebuie sa faci?

Taie-i capacul si goleste continutul.

De data aceasta renunti la clasica gura a dovleacului si il inveti pe micutul tau sa formeze o gura la dovleac inedita, sub forma de plasture; da o nota mai amuzanta dovleacului si-asa ranit.

Ochii lui trebuie sa arate o oarecare durere si suferinta, doar e ranit, nu? Asa ca mai bine sculptati-i sub forma de rotund oval, asemenea unui ou.

Din loc in loc lipeste banda adeziva formand plasturi (ca in imagine).

Dovleacul speriat de paianjeni

dovleac speriat halloweenDe data aceasta iti propunem sa faci un dovleac care nu este tocmai incantat de vizita unor "prieteni" cam infricosatori de Halloween: paianjenii! Chipul dovleacului trebuie sa evoce spiritul acestei sarbatori. Desi usor speriat, acest dovleac este foarte amuzant!

De ce aveti nevoie?

1 dovleac maricel;
instrumente de sculptat;
scobitori;
paianjeni de jucarie din plastic;
lumanare.

Ce trebuie sa faceti?

Goliti dovleacul.

Decupati-i ochii in forma de semiluna pentru a da senzatia la final ca acesta se uita spre paienjenii care il viziteaza.

Aspectul gurii trebuie sa fie unul trist, usor speriat asa ca decupati gura in sens invers decat normal, ca o semiluna cu partea bombata in sus, asemenea figurii de mai sus.

Pe o parte a dovleacului, da gauri din loc in loc cu scobitorile astfel incat sa poti infige cateva dintre piciorusele fiecarui paianjen pentru a-l fixa.

Un dovleac uimit

dovleac Halloween uimitUn dovleac infricat, dar usor surprins de vizita unor inspaimantatori serpi in gura lui. Chiar este un dovleac in spiritul Halloween-ului!

De ce aveti nevoie?

1 dovleac mare (incearca sa nu il cumperi prea bombat, ci mai debraba usor lunguiet);
instrumente de sculptat;
2 dovleci mai mici, albi;
scobitori;
serpi mici, colorati, de plastic;
lumanare.

Ce trebuie sa faceti?

Goliti dovleacul.

Sculptati ochii sub forma unor ovale, pe lung, dar atentie, faceti-le suficient de mari incat sa incapa fundul dovleceilor mai mici, dar sa nu blocheze la maxim gaurile, pentru a mai putea iesi mici urme de lumina din el dupa aprinderea lumanarii.

Sculptati gura tot in forma ochilor, ca niste cercuri ovale.

Dati gauri cu scobitorile in marginea de jos a gurii (pe interior) si infigeti serpii de jucarie.

Dovleac vesel de Halloween

dovleac halloween veselNu toate decoratiunile de Halloween trebuie sa fie inspaimantatoare! Mai exista si exceptii, iar dovlecelul vesel este una dintre ele! Este o incantare sa aprinzi o lumanarica in el, pentru ca te binedispune instantaneu!

De ce aveti nevoie?

1 dovleac mare;
instrumente de sculptat.

Ce trebuie sa faceti?

Trebuie doar sa goliti dovleacul si sa va apucati sa sculptati chipul vesel.

Decupeaza gura in mod normal, pe lung, iar apoi fa-i buza de jos mai proeminenta, asemenea imaginii.

Nasul trebuie sa aiba forma unui triunghi.

Ochii trebuie decupati astfel: forma trebuie sa fie ca a unor triunghiuri inverse, dar atentie, nu decupati si baza lui; sculptati varfurile lui, iar la baza faceti 2 pleoape micute, ca in imagine.

Dovleac infuriat si pofticios

dovleac halloween furios pofticiosBuuuuhuhuu, acest dovleac este de-a dreptul infricosator, mai ca sta sa pape si copiii de pe langa el nu numai dovleceii micuti si nevinovati pe care-i cuprinde cu gura lui maaaree! Modelul perfect pentru o decoratiune de Halloween ca la carte!

Ce va trebuie?

1 dovleac mare;
2 dovleci miniaturali, micuti;
instrumente de sculptat;
marker negru permanent.

Ce trebuie sa faceti?

Mai intai decupati capacul dovleacului si goliti continutul.

Apoi treceti la decuparea gurii, care trebuie sa fie foarte mare, gata de a inghiti cei 3 dovleci mai mici pe care ii ai in dotare. Decupeaza-o in zig-zag asemenea imaginii.

Nasul se sculpteaza sub forma unui triunghi, usor rotunjit la baza, iar ochii trebuie sa fie extrem de expresivi, pentru ca trebuie sa semene frica in vizitatori. Dupa cum observati, initial conturati un semicerc usor inclinat in exterior. Apoi prelungiti baza acestui semicerc pentru a crea doua gene lungi care sa-i ofere imaginea de sperietoare.

Deseneaza impreuna cu micutul tau cei 3 mici dovlecei cu markerul negru. Desenati 3 chipuri diferite: unul trist, unul speriat si unul de-a dreptul infricat pentru ca au toate motivele, urmeaza sa fie mancati de dovleacul cel furios.

Pune dovleacul mare pe o masa, apoi aranjeaza la rand dovlecii micuti, unul dintre ei fiind pozitionat pe marginea gurii fiorosului personaj.

Sursa foto: familyfun.com

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Halloween copii Decoratiuni halloween Dovleci halloween

Articole recomandate

Citeste si despre