Deserturi creative si delicioase pentru Halloween

/ / Modificat: 2017-06-29
Deserturi creative si delicioase pentru Halloween

Sarbatoarea vrajitoarelor, a monstrilor si a spiritelor, Halloween, bate la usa, iar noi, parintii, trebuie sa incepem pregatirile pentru aceasta zi. Cu aceasta ocazie, parintii se ocupa de cumpararea sau confectionarea unui constum pentru prichindel, dar si de cumpararea decoratiunilor pentru casa.

Daca te-ai ocupat deja de costume si decoratiuni, iata si cateva retete de deserturi pentru Halloween, astfel incat micutul tau sa se bucure pe deplin de aceasta sarbatoare.

Briose bantuite

briose_bantuite

Briosele sunt un desert foarte popular printre copii deoarece sunt usor de mancat, foarte gustoase, dar si satioase. Daca le decorezi cu niste fantome, ele vor fi cu siguranta o piesa derzistenta a cinei voastre si nici nu necesita foarte mult efort.

Ingrediente

Ingrediente pentru 12 briose

- 2 oua

- 100 grame unt

- 200 grame iaurt

- 250 de grame de zahar

- 225 de grame faina

- 60 de grame cacao

- 1/2 lingurita praf de copt

- 1/2 bicarbonat de sodiu

- un varf de cutit de sare

- 100 de grame de ciocolata

- fondant alb pentru fantome

- fulgi de ciocolata pentru ochi de fantoma

Mod de preparare

Amesteca faina cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul. Intr-un alt vas bate oule cu sarea, zaharul, iaurtul si untul (usor topit). In acest amestec adauga treptat, in timp ce mixezi compozitia, faina cu cacaua, praful de copt si bicarbonatul care au fost amestecate inainte. Cand amestecul se incorporeaza adauga si ciocolata maruntita cu ajutorul unui cutit.

Pentru a coace briosele ai nevoie de o tava speciala sau poti folosi forme individuale, din silicon. In ambele cazuri vei avea nevoie de hartiute pentru briose, pe care le pui in formele tavii. Daca folosesti forme din aluminiu, de unica folosinta, nu vei mai avea nevoie de hartii.

Pune compozitia in tava/forme si da briosele la cuptorul incalzit in prealabil la 200 de grade pentru 30 de minute. Poti incerca briosele prin metoda scobitorii.

Am luat ciocolata cu lapte si am taiat-o marunt cu cutitul. Bucatelele de ciocolata le-am dat la congelator, sa nu se topeasca de tot cat se coc briosele in cuptor.

Pentru a realiza fantomele, intinde fondatul pe o planseta cu ajutorul unui facalet. Taie fondantul in forme rotunde, daca nu ai o forma din aluminiu poti folosi un pahar. Modeleaza fondantul astfel incat sa arate ca o fantoma si pune fulgi de ciocolata in locul ochilor.

Jeleu de portocale cu fantome

jeleu

Jeleul este un desert cu care nu poti da gres atunci cand vine vorba de copii. Decorat cu o fantoma din frisca, va deveni un dulce perfect pentru Halloween.

Ingrediente

Iata de ce ai nevoie:

- 40 de grame de gelatina / 4 pliculete de gelatina granule

- un pahar de pahar de suc proaspat stors de portocala

- o lingura de coaja de portocala

- doua pahare de zahar

- doua pahare de apa calda

- 4 linguri de apa rece

- frisca

- fulgi de ciocolata

Modalitate de preparare

Gelatina se puna in apa rece pentru jumatate de ora, apoi se dizolva in apa calda in care ai adaugat in prealabil coaja de portocala.

Adauga zaharul si sucul de portocale si amesteca. Pune compozitia in pahare mici, patrate sau rotunde si lasa-le la frigider minimum 2 ore.

Pune doua lingurite de frisca pe fiecare pahar si foloseste fulgii de ciocolata pentru a face ochii.

Desert Frankenstein din fructe

Desert_Frankenstein_din_fructe

Daca preferi un desert sanatos pentru copiii tai, atunci poti incerca sa asezi fructele astfel incat sa semene cu chipul lui Frankenstein si al sotiei lui. Micutii vor gasi mai apetisant marul daca-l servesti in acest fel.

Ai nevoie de mere verzi, struguri negri si fulgi de ciocolata alba pentru a face ochii celor doua personaje.

Taie merele pe jumatate si indeparteaza cotorul. Fiecare jumatate de mar este aferenta unui personaj. Taie strugurii pentru a realiza parul, gura, sprancenele si genele lui Frankenstein si al miresei sale.

Cu fulgii de ciocolata alba vei realiza ochii si formele de pe parul doameni Frankenstein.

Este o gustare distractiva si plina de vitamine pentru cei mici.

Cupcakes in forma de bufnite

Cupcakes_in_forma_de_bufnite

Aceste cupcakes vor fi punctul de atractie al cinei, nu doar pentru copii, ci si pentru adulti, deoarece arata foarte haios si sunt delicioase.

Ingrediente

Ingredientele de care ai nevoie pentru 12 cupcakes:

- 2 oua

- 130 de grame unt

- 200 de grame zahar

- 150 de grame ciocolata neagra/amaruie cu un continut ridicat de cacao

- 2 linguri cacao

- 150 g faina

- o lingurita de praf de copt

- esenta de vanilie

- 150 de grame de ciocolata neagra (pentru crema)

- 100 de grame de ciocolata alba

- 80 de grame de ulei de floarea soarelui

- 70 de mililitru de lapte dulce

- biscuiti de ciocolata cu crema

- drajeuri (pentru a realiza ciocul si pupilele bufnitelor)

Mod de preparare

Mixeaxa ouale cu zaharul apoi adauga untul si ciocolata pe care ai taiat-o in bucati mai mici in prealabil. In alt vas amesteca faina cu praful de copt si cacaua. Ingredientele uscate amestecate se adauga treptat in compozitia de oua, zahar, unt si ciocolata. Adauga si esenta de vanilie si mixeaza pana se omogenizeaza.

Incalzeste in prealabil cuptorul la 180 de grade, pune compozitia de briose in forme si da-le la cuptor pentru 25 - 30 de minute. Verifica daca sunt gata cu o scobitoare.

In timp ce ele se coc, te poti ocupa de crema de ciocolata. Topeste ciocolata (si cea alba si cea neagra) prin metoda bain-marie, adica pune o oala cu apa la incalzit si peste ea inca o cratita in care ciocolata se topeste treptat.

Adauga uleiul si laptele si amesteca in continuu in compozitie pentru ca ingredientele sa se omogenizeze. Dupa ce crema devine omogena stinge flacara aragazului si las-o sa se raceasca complet.

Lasa si briosele sa se raceasca inainte sa le decorezi cu crema de ciocolata. Dupa ce acestea se racesc intinde crema pe ele cu ajutorul uni linguri, nu trebuie sa fie perfect intinsa deoarece vei pune biscutii deasupra.

Biscuitii cu crema ii desparti in doua, plaseaza-i peste crema, iar pentru pupile foloseste drajeuri de cicolata. Mai pune un drajeu pentru cioc si gata, cupcakes-urile in forma de bufnita sunt gata!

Tu si familia ta sarbatoriti Halloween? Ce deserturi pregatesti pentru aceasta sarbatoare? Impartaseste cu noi retetele tale si scrie-ne in sectiunea de comentari de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Halloween Retete copii

Articole recomandate

Citeste si despre