Cu ce putem inlocui dulciurile de Halloween pentru copii?

/ / Modificat: 2012-10-20
Cu ce putem inlocui dulciurile de Halloween pentru copii?

Dulciurile traditionale care se impart in noaptea de Halloween sunt formate din bomboane, acadele, ciocolatele si alte produse care contin cantitati foarte mari de zahar, coloranti si aditivi alimentari nocivi pentru sanatate. Halloween-ul este si perioada in care copiii dau cel mai mult iama in dulciuri, fiind tentati sa savureze cat mai mult din "prada" pe care o capata in urma colindatului. Risca sa abuzeze de dulce si sa apara probleme cu stomacelul, dintisorii, dar mai ales cu greutatea.

Iata cu ce sa inlocuiesti dulciurile atat de nocive din bolurile pregatite pentru a rasplati copiii care-ti bat la usa pe 31 octombrie!

Gustari sanatoase

Pentru ca in mod traditional se dau dulciuri copiilor care pleaca la colindat de Halloween, este cazul sa te gandesti la cateva alternative dulci, dar sanatoase, pentru a rasplati costumatiile lor creative si infricosatoare.

Ai destule optiuni cu care sa-i ispitesti pe cei mici, chiar daca vor lipsi acadelele si bomboanele cu care erau obisnuiti: pungulite cu fructe uscate, iaurtele mici cu fructe, biscuitei din cereale integrale, briose si fursecuri preparate in casa, cu ingrediente naturale si continut scazut de zahar etc.

Fructe

Inlocuieste acadelele, bomboanele si ciocolata cu cat mai multe fructe. Poti opta pentru ce fel de tipuri doresti - mere, banane, portocale, mandarine, kiwi, pere, gutui etc.

Este recomandat sa te orientezi spre cele cu coaja mai tare, deoarece sunt mai rezistente si astfel, cei mici pot ajunge cu ele intregi acasa, in sacosica de Halloween in care aduna toata "recolta" din acea seara.

Accesorii pentru copii

Inlocuieste micile recompense alimentare cu tot soiul de accesorii dragalase, atat pentru fetite, cat si pentru baietei.

Ai de ales dintre o multime de modele si idei, pe care le poti cumpara sau le poti face acasa, impreuna cu copilasul tau: clame de par, bratari, cercelusi, ineluse cu specific de Halloween, brelocuri cu dovleci sculptati sau scheleti si alte chilipiruri simpatice, care-i vor incanta pe prichindei.

Stickere si tatuaje

Iata alte idei interesante cu care poti inlocui dulciurile din pungutele copiilor care merg la colindat.

Cumpara mai multe abtibilduri cu tatuaje temporare (ai grija sa aiba ingrediente non-toxice) sau stickere amuzante si interesante pentru caiete si ofera-le ca rasplata copiilor care poposesc la usa ta deghizati in monstri sau creaturi infricosatoare.

Magneti de frigider

Modelele de magneti de figider cu tematica specifica Halloween-ului - cu vrajitoare, fantome, lilieci, paianjeni, dovleci sculptati, strigoi etc. - sunt o sugestie interesanta pentru a substitui dulciurile daunatoare sanatatii copiilor.

Lanterne micute pentru Halloween

In preajma Halloween-ului, producatorii de jucarii pentru copii lanseaza tot felul de colectii special concepute pentru aceasta perioada. Printre ele se regasesc si micutele lanterne in diverse forme sinistre, care se aprind si lumineaza chipul vrajitoarelor, dovlecilor, monstrilor, fantomelor sau al altor personaje specifice sarbatorii.

Insigne cu personaje de Halloween

O alta idee care ar putea surade copilasilor este aceea de a le oferi tot felul de insigne cu personaje specifice acestei sarbatori.

In acest fel, le vor putea purta in piept sau la ghiozdan mai multe zile la rand si le pot pastra si pentru anul urmator.

Guma de mestecat cu surprize (fara zahar)

Gumita de mestecat este o alta placere gustoasa dupa care se topesc copiii mici.

Daca prichindeii care te viziteaza de Halloween sunt mai mici de 5-6 anisori, guma nu este o optiune de luat in considerare, deoarece exista riscul sa se inece cu ea.

Insa daca sunt mai maricei, atunci gumitele fara zahar, cu surprize sau tatuaje, sunt o alternativa grozava pentru a fi impartite in noaptea de Halloween.

Stii bine ca dulciurile strica dintisorii copilului si dau nastere unor probleme mari de sanatate. Te-ai gandit sa inlocuiesti dulciurile cu alte idei? Cum ti se par sugestiile noastre? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre