Ce merita si ce nu merita sa te ingrijoreze de Halloween

/ / Modificat: 2014-10-29
Ce merita si ce nu merita sa te ingrijoreze de Halloween

Copiii sunt concentrati pe distractie, jocuri, decoratiuni si colindat de Halloween, in timp ce parintii sunt preocupati de siguranta celor mici in aceasta seara agitata. Parintii au totodata tendinta de a exagera cu protectia celor mici si de a-si distruge buna dispozitie si voia buna verificandu-i la fiecare pas.

Iata pentru ce merita sa iti faci cu adevarat griji in seara de Halloween si cum poti preveni aceste framantari care iti umbresc buna dispozitie la ceas de sarbatoare!

Ce trebuie sa te ingrijoreze

1. Face-painting-ul (vopsirea pe fata a copilului) - daca micutul tau este invitat la o petrecere si are ocazia de a-si face o mascuta pe fata din vopsele colorate, asigura-te ca artistul angajat pentru eveniment foloseste materiale de lucru naturale; este o masura importanta de precautie in cazul in care ai un copil cu o piele sensibila.  

2. Intunericul din incaperi - poate deveni o capcana periculoasa pentru copii; este indicat sa pastrezi incaperile suficient de luminate incat copilul sa vada pe unde merge si sa evitati accidententele.

3. Luminarile aprinse - sunt un motiv de ingrijorare, din cauza riscului crescut de arsuri si accidente; din acest motiv, este indicat ca acestea sa fie inlocuite cu lanterne, veioze sau lampadare printre decorurile de Halloween.  

4. Costumul de Halloween - poate deveni motiv de ingrijorare, daca are elemente ascutite sau taioase in care copilul se poate rani.

5. Dulciurile cu risc de inecare - cu cat copilul tau este mai mic, cu atat trebuie sa fii mai atenta la dulciurile pe care le primeste si le consuma in seara de Halloween - bomboanele de mici dimensiuni, acadelele si jeleurile lipicioase cresc riscul de inecare cu alimente la copiii mai mici de 4-5 ani.  

6. Persoanele gripate sau racite din jurul copilului - copilul ia contact cu o multime de copii si de persoane in seara de Halloween; este bine sa il izolezi de persoanele care vezi ca manifesta simptome de gripa sau raceala, pentru a nu contracta si el virusul.  

7. Cioplirea dovleacului - nu lasa copilul sa ciopleasca singur dovleacul, intrucat are coaja tare si exista riscul sa se raneasca.  

Ce nu trebuie sa te ingrijoreze

1. Cantitatea de dulciuri primite la colindat - da, s-a ales cu o sacosa plina cu dulciuri, insa nu inseamna ca o va manca pe toata.  

2. Dulciurile consumate - este posibil ca micutul sa exagereze cu portia zilnica de dulciuri in aceasta zi speciala, insa este nu trebuie sa te ingrijorezi ca va deveni o rutina, daca il anunti in prealabil de acest lucru; in plus, nici grija cariilor nu trebuie sa te ingrijoreze, daca te asiguri ca se spala corect pe dinti inainte de culcare.  

3. Colindatul la usa vecinilor si refuzul acestora - colindatul de Halloween nu este un obicei foarte bine dezvoltat in tara noastra, insa nu inseamna ca cel mic nu-si poate incerca norocul la usile vecinilor; probabil ca putini vecini vor putea rezista in fata costumului creativ al copilului si vor deschide usa, fie macar si pentru a le oferi un banut.  

4. Virozele respiratorii cauzate de frig - frigul nu este o cauza a racelii sau gripei; acest nu inseamna ca micutul trebuie sa mearga prea dezbracat prin aerul rece ale toamnei tarzii.  

Ce alte activitati, traditii sau obiceiuri de Halloween crezi ca mai ingrijoreaza inutil parintii si care crezi ca sunt justificate? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Halloween copii

Articole recomandate

Citeste si despre