9 crafturi mai putin infricosatoare pentru Halloween

/ / Modificat: 2014-10-06
9 crafturi mai putin infricosatoare pentru Halloween

Halloweenul este o sarbatoare populara si adorata de copii, insa presarata cu tot soiul de costume si decoratiuni infricosatoare, care pot accentua anxietatea celor mici. Daca ai un copil mai fricos din fire, este indicat sa transformi costumele fioroase ale acestei sarbatori intr-unele mai "prietenoase" si sa creezi, impreuna cu el, crafturi ceva mai putin inspaimantoare, astfel incat cel mic sa se simta confortabil printre decorurile din camin.  

Liliac ranjit din carton

Nu este obligatoriu ca aspectul liliecilor decorativi sa fie sinistru. Ii poti face copilului tau, sau impreuna cu el, un craft simpatic in forma de liliac. Pentru confectionarea lui, ai nevoie, in primul rand, de cartonul de la hartia igienica, pe care il pictezi in negru si caruia ii desenezi un chip zambitor. Apoi, ai nevoie de o punga de hartie din care decupezi aripile zimtate, le pictezi in dungi si le lipesti de spatele cartonului. Pentru a oferi un aspect mai haios liliacului, umple o bucata de celofan cu bomboane, leag-o cu o panglica si asaz-o "mot", in varful cartonului de la hartia igienica, pe post de palarie sau podoaba capilara pentru liliac.

Ghirlanda cu figurine din carton

halloween-ghirlanda

Ghirlanda este un element decorativ potrivit pentru orice sarbatoare, insa cu atat mai mult pentru Halloween, cand ai ocazia sa agati pe ea o multime de crafturi sub forma unor figurine simpatice. Cea mai simpla ghirlanda pentru decorarea casei se face din sfoara, pe care se agata mai multe cartoane colorate. Decupeaza cartoane in culorile specifice acestei sarbatori, negru si portocaliu, in forma de dovlecei, pisicute si fantome. Accesorizeaza-le cu ochi, gura si nas, astfel incat sa ia forma unor chipuri amuzante sau zambitoare, si lipeste-le sau agata-le pe sfoara, de la un capat la altul.

Casa bantuita cu usi-surpriza

casa-bantuita

Nu este obligatoriu ca in spatele usii fiecarei case bantuite sa se ascunda o fantoma, un monstru sau un liliac sinistru, care poate speria copilul. Confectioneazaun craft, sub forma unei case bantuite de zane bune si chipuri frumoase, astfel incat sa fie pe gustul celui mic. Ai nevoie de cartoane colorate, acuarele, foarfeca, lipici si carioci pentru decuparea tuturor componentelor casei si asamblarea lor. Ai grija sa lasi ferestrele "deschise" pentru a lipi, in spatele lor, poze miniaturale cu copilul, dar si cu voi, bunicii si alte rude apropiate si dragi voua. 

Dovleac atarnator din bomboane

dovleac-bomboane

Dovleacul este un simbol al acestei sarbatori si nu lipseste din casele nimanui, in aceasta perioada. Confectionaza un dovleac atarnator, folosindu-te de tuburi de bomboane, cartoane si lipici. Decupeaza capul in forma de dovleac, lipeste pe el ochi, gura si nas din hartie, apoi, lipeste-i in parti doua tuburi de bomboane, ca maini, si inca doua, mai lungi, in jos, pe post de picioare. Capseaza dovleacul in partea superioara, ataseaza-i o panglica si agata-l pe un perete al dormitorului copilului. Poti confectiona mai multe exemplare de "dovleci atarnatori", folosind si alte bomboane colorate, pentru a decora mai multe incaperi ale caminului vostru.

Bentita si mustati de pisica

bentita-pisica

Nu este nevoie ca de Halloween sa-ti costumezi baietelul sau fetita intr-un paianjen fioros sau varcolac sinistru. Poti opta si pentru tinute si costume simpatice si linistitoare, mai ales daca ai un copil ceva mai sperios din fire. Rochita neagra, bentita sub forma unor urechi de pisica si niste mustati confectionate din sarmulite imbracate in ata neagra iti pot transforma copilul intr-o felina simpatica, cu accente usor fioroase, dar nu inspaimantatoare.

Felinare zambitoare

felinare

Felinarele sunt un alt element decorativ important in seara de Halloween, fiind cam singurele sursa de lumina in casa. Desi cu cat le faci mai sinistre, cu atat intra mai mult in specificul sarbatorii, este recomandat sa eviti elementul infricosator. Daca ai un copil mic, caruia si-asa ii este frica de intuneric, chipurile inspaimantatoare ale felinarelor ii vor accentua anxietatea. Confectioneaza felinarele din borcane de dimensiuni mai mari. Imbraca-le in hartie creponata. Apoi, din hartie glasata neagra, decupeaza ochi, gura si nas, in diverse modele, si lipeste-le pe borcane. Pune o lumanare aprinsa in fiecare borcan si lasa fetele zambitoare sa ofere o lumina calda si placuta in incapere.

Fantoma simpatica

fantoma

Desi menirea lor este mai degraba sa te sperie decat sa te amuze, fantomele pot deveni cele mai prietenoase simboluri de Halloween, daca ai grija sa le dai o astfel de alura reconfortanta, atunci cand le confectionezi. Ia un borcan sau o cutie de carton cilindrica ceva mai lunguiata, infasoar-o bine in hartie igienica alba, avand totusi grija sa lasi un spatiu pentru ochi. Lipeste-i ochi de papusa si pozitioneaza-i astfel incat privirea fantomei sa fie speriata, nu infuriata.

Sacosa tematica, personalizata

sacosa-halloween

Un alt craft, dar si accesoriu de purtat in timpul colindatului de Halloween, il reprezinta gentuta sau sacosa imprimata cu tot soiul de desene interesante, in specificul sarbatorii. Daca vrei un model ceva mai "cuminte" pentru copil, incearca sa desenezi, cu vopsea nontoxica, 2-3 paianjeni simpatici pe partea din fata a sacosii si sa trasezi si o panza haioasa, pentru mai mult efect. Ai grija sa scrii si numele copilului cu ea, cu diverse culori, pentru a-i oferi un accent personal, de care cel mic va fi, cu siguranta, atras.

Borcan-pirat umplut cu dulciuri

borcan-pirat

Borcanul umplut cu dulciuri trebuie sa se regaseasca in toate casele, in perioada Halloweenului, fiind un simbol specific acestei sarbatori. Insa pentru a-i oferi o tenta decorativa, incearca sa creezi o palarie de pirat pentru el, din haine vechi. Asaz-o deasupra capacului si leag-o cu sfoara sau material textil. Apoi, decupeaza un carton dreptunghic, coloreaza-l, deseneaza pe el un schelet simpatic si lipeste-l pe borcan.

Ce alte idei simpatice de crafturi pentru Halloween mai ai pentru noi? Ofera-ne sugestiile si, eventual, pozele tale, in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Costume halloween copii Decoratiuni halloween copii Halloween copii

Articole recomandate

Citeste si despre