7 bauturi de Halloween pentru copii + Bonus: 4 cocktailuri pentru parinti

/ / Modificat: 2023-10-21
7 bauturi de Halloween pentru copii + Bonus: 4 cocktailuri pentru parinti

Bauturile trebuie sa isi schimbe "identitatea" de Halloween, indiferent ca sunt din fructe, ciocolata sau ca sunt scaldate in alcool. Bauturile consumate in cea mai infricosatoare noapte din an trebuie imbracate in cele mai sinistre si creative costumatii, astfel incat sa se asorteze perfect cu decorul si gustarile creative din meniu.

Iata retete si "costumatii" de bauturi de Halloween pentru copii si cateva cocktailuri alcoolice bonus pentru parinti!

Bauturi de Halloween fara alcool pentru copii

Cocktail Jack-o-Lantern

jack-o-lantern

Ingrediente:

1 lingura chipsuri ciocolata

4 pahare de plastic

180 g (3 pahare) iaurt cu piersici sau portocale

1/4 cana suc portocale inghetat (congelat)

200 g felii de mandarine sau portocale uscate (hidratate in apa)

1 banana feliata

Mod de preparare:

Topeste fulgii de ciocolata la microunde. Deseneaza paharele pe interor cu ciocolata astfel incat sa formezi chipurile unor dovleci sculptati (foloseste o pensula noua de colorat). Baga paharele la frigider sau congelator 1-2 minute, astfel incat ciocolata sa se intareasca. Intre timp, mixeaza ingredientele in blender, pana obtii un suc mai gros. Toarna-l apoi in paharele reci. 

Punch insangerat

punch-halloween

Ingrediente:

1 manusa chirurgicala curata (transparenta)

1 l de suc proaspat de mere

1 l de suc de merisoare

1 l bere de ghimbir

Mod de preparare:

Umple manusa cu apa, leag-o si bag-o la congelator. Amesteca ingredientele intr-un bol transparent, cu diametrul suficient de mare, astfel incat sa incapa manusa si sa pluteasca deasupra punch-ului. Baga manusa congelata in punch.

Cocktailul liliecilor

cocktail-lilieci

Ingrediente:

1 l de sprite sau 7Up (apa minerala)

10 dropsuri cu lemn dulce sau afine (inchise la culoare)

Mod de preparare:

Prepara cocktailul cu cel mult o ora inainte de servire. Pune apa minerala sau sucul carbogazos intr-un bol si topeste bomboanele in el. Daca folosesti apa minerala si nu este foarte dulce, adauga o lingura de miere. Toarna bautura inchisa la culoare (movalie ori maronie) in pahare si decoreaza-le cu acadele negre sau jeleuri.

Mlastina bulbucita

cocktail-mlastina

Ingrediente:

4 cani de lapte

1 cana de chipsuri din ciocolata alba

10 picaturi de colorant alimentar verde

1/2 cana de bezele gumate moi  

Mod de preparare:

Amesteca chipsurile cu laptele intr-o oala si pune-o pe foc, pana cand ciocolata se topeste. Stinge focul, adauga colorantul alimentar si amesteca bine. Toarna bautura in cani si decoreaz-o pe deasupra cu bezele gumate albe si jeleuri.

Eprubete cu "sange"

cocktail-eprubeta

In cazul acestui cocktailul, conteaza mai mult forma de prezentare decat bautura insasi, care nu necesita o preparare elaborata. Sucul din interior trebuie sa aiba neaparat culoarea sangelui, adica rosie.

Poate fi obtinut natural, din rodie, cirese sau portocale rosii. Important este sa cumperi niste recipiente cilindrice din plastic sau silicon, cu capac, in care sa torni sucul. Eticheteaza fiecare eprubeta cu sange si aranjeaza-le pe toate intr-un bol. 

Ciocolata calda "curioasa"

ciocolata-ochi

Ingrediente:

200 ml lapte

1 lingurita pudra de cacao

1 lingurita miere

2 bezele gumate

2 bomboane mici de ciocolata

Mod de preparare:

Fierbe laptele cu pudra de cacao. Lasa apoi bautura sa se raceasca putin si toarna mierea. Amesteca bine. Lipeste bomboanele de ciocolata pe bezele, astfel incat sa formezi irisii ochilor. Asaza bezelele deasupra bauturii, una langa alta.

Ai grija sa nu se rasuceasca in bautura. Daca este nevoie, infige o scobitoare in ele, in capatul careia pui un drops de lapte, astfel incat sa atarne greu in bautura si sa impiedice ochii sa se departeze sau rostogoleasca. 

Smoothie cu ochi

smoothie-ochi

Prepara mai multe sortimente de smoothie-uri, astfel incat sa obtii mai multe nuante ale bauturilor (de exemplu: smoothie din fructe de padure = rosu, smoothie din dovleac si piersici sau caise = galben sau portocaliu, smoothie din avocado si banane = verde etc.).

Toarna-le in pahare transparente, care au forme cat mai haioase. Formeaza ochii din bezele gumate mici, pe care le infigi in cate un betisor de inghetata. Ataseaza cate un chips de ciocolata fiecarei bezele, pe post de iris. Adauga betele cu ochi in pahare. 

Cocktailuri alcoolice de Halloween pentru parinti

Mr. Hyde Potion (Potiunea d-lui Hyde)

hyde-potiune

Ingrediente:

240 ml votca

120 ml lichior "Parfait Amour"

30 ml lichior de mure

30 ml suc de lamaie

30 ml sirop de lavanda

4 fire proaspete de lavanda

8 mure  

Mod de preparare:

Amesteca toate ingredientele intr-un bol, mai putin murele si firele de lavanda. Toarna amestecul violet in pahare. Infige murele pe firele de lavanda si asaza cate un fir cu fructe deasupra fiecarui pahar.

Shot Vaduva neagra

shot-vaduva-neagra

Ingrediente:

45 ml votca neagra

15 ml suc de merisoare, rece

1 cireasa glasata

zahar tos

colorant alimentar rosu  

Mod de preparare:

Pregateste paharele de shoturi. Umezeste-le marginile si tavaleste-le prin zahar amestecat cu colorant rosu. Pune putina gheata sfaramitata pe fundul fiecarui pahar, toarna suc de meriosare cat sa acoperi gheata, apoi completeaza cu votca. Decoreaza shotul cu o cireasa glasata.

Black Devil Martini

Black-Devil-Martini

Ingrediente:

50 ml rom negru

15 ml vermut dry

maslina neagra

Mod de preparare:

Amesteca primele doua bauturi si toarna cocktailul intr-un pahar rece de martini. Garniseste bautura cu o maslina neagra.

Shoturi Bloody Brain (creier insangerat)

bloody-brain

Ingrediente:

45 ml votca cu capsune

1 lingurita suc de lime

25 ml crema de whisky

putin grenadine

Mod de preparare:

Amesteca votca si sucul de lamaie si toarna bautura in pahare de shoturi. Toarna putina crema de wisky si, cu ajutorul unei scobitori, imprastie amestecul prin bautura, astfel incat sa oferi forma unui creier imprastiat.

Adauga si un pic de grenadine astfel incat sa oferi senzatia de "sange" care se scurge pe creier. Nu amesteca foarte tare bauturile, pentru a putea pastra aspectul spectaculos al cocktailului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Halloween copii

Articole recomandate

Citeste si despre