4 crafturi de Halloween pentru copii

/ / Modificat: 2012-10-20
4 crafturi de Halloween pentru copii

Crafturile de Halloween ii ajuta pe copii sa isi puna la lucru imaginatia si creativitatea, dar si perspicacitatea. Copiilor mici le place sa lucreze mult cu manutele, sa coloreze, sa decupeze si sa dea forma celor mai nastrusnice modele de decoratiuni sau lucruri. Pentru ca se apropie Halloween-ul, iti sugeram 4 idei creative si simpatice de crafturi, sa le faci impreuna cu cel mic!

Punguta cu surprize

pungute-halloween

O simpla punguta de hartie se poate transforma in cel mai simpatic sau infricosator craft de Halloween.

Cumparati pungute in mai multe culori, dar fara niciun model pe ele. Apoi, incepeti sa desenati impreuna sau sa lipiti pe ele tot felul de figurine sau personaje in spiritul sarbatorii care se apropie.

Puteti transforma pungutele in lilieci, fantome, monstri sau alte personaje specifice perioadei, iar in interior puteti pune tot felul de obiecte sau capcane care sa-i sperie pe cei care, curiosi din fire, se vor uita in ele. Va puteti uita printre jucariile copilului si puteti alege acele modele de animalute care musca atunci cand le atingi, care lumineaza in intuneric etc.

Dovleci dichisiti

dovleci-pictati

Nu doar dovlecii sculptati sunt in spiritul Halloween-ului, ci si cei pictati cat mai infricosator sau decorati cu tot felul de accesorii sinistre.

Luati dovlecii in brate si ganditi-va la personajele specifice sarbatorii in care i-ati putea transforma: pirat, paianjen, vrajitoare etc. Creati modele diferite. Apoi, purcedeti la treaba. Incepeti sa-i pictati, sa creati accesoriile si sa le atasati pe ei, pentru a da nastere unor decoratiuni originale si creative.

Chipuri infricosatoare

galeti-halloween

Canile colorate din casa, paharele ori cutiile cilindrice de plastic se pot transforma cu usurinta, in manutele perspicace ale copilului, in fantome si alte chipuri sau personaje sinistre de Halloween.

Luati un pahar de plastic si incepeti sa il gauriti, exact ca atunci cand sculptati un dovleac. Creati sau decupati un chip fioros, apoi accentuati trasaturile fetei cu ajutorul unei carioci negre.

Pe alte canute, puteti scrie "Ne dati ori nu ne dati" sau "Booh", ca si cum acestea ar vrea sa sperie vizitatorii care indraznesc sa se uite la ele.

Umpleti-le apoi cu tot soiul de franjuri din hartie colorata, bomboane sau acadele, dupa bunul plac.

Cutia cu mistere

cutia-misterelor

O simpla cutie de pantofi sau de palarii se poate transforma intr-un craft de care se vor teme multi dintre copiii care vor trece pragul casei tale de Halloween - cutia cu mistere!

Pune copilul sa imbrace cutia in hartii colorate si sa lipeasca sau sa deseneze pe ea tot felul de insemne si simboluri misterioase sau specifice sarbatorii - o pisica neagra, un liliac, o fantoma etc. Apoi, ajuta-l sa scrie pe ea: Cutia misterelor.

Decupati capacul cutiei, astfel incat sa poata intra o mana si bagati in interior tot soiul de capcane pentru curiosi. Vedeti cine indrazneste apoi sa bage mana in cutia cu mistere pe care ati creat-o impreuna.

Ce crafturi obisnuiesti sa creezi impreuna cu copilul tau de Halloween? Impartaseste-ne ideile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Halloween copii Decoratiuni halloween copii Activitati Halloween copii

Articole recomandate

Citeste si despre