Scoala Sigurantei TEDI - Lectie deschisa pe tema sigurantei in locuinta

/ / Modificat: 2017-03-30
Scoala Sigurantei TEDI - Lectie deschisa pe tema sigurantei in locuinta

Programul educational national Scoala Sigurantei Tedi, care urmareste insusirea informatiilor privind siguranta personala de catre elevii din clasa I, continua si in semestrul al doilea cu activitati educative sustinute la clasa de catre invatatori si de catre reprezentanti ai Politiei Romane.

scoala-sigurantei

In cadrul Scolii Sigurantei Tedi, cei peste 32.000 de elevi inscrisi in program desfasoara jocuri si actiuni distractive pe baza materialelor primite de la Tedi si reusesc sa dobandeasca informatii foarte folositoare pentru a preveni pericolele care pot aparea pe drum spre scoala, la scoala, in excursie sau atunci cand sunt singuri acasa.

Elevii de la Scoala Gimnaziala nr. 150 din Bucuresti, de exemplu, au aflat marti, 28 martie 2017, multe lucruri utile despre siguranta in locuinta pe parcursul unei lectii deschise sustinute in cadrul programului Scoala sigurantei Tedi 2016-2017.

scoala-tedi

Alaturi de doamna invatatoare Cezarina Psatta, de reprezentantii Politiei si de Tedi, elevii au invatat cum sa aiba grija de ei si de bunurile familiei atunci cand sunt singuri acasa: cum sa reactioneze atunci cand cineva strain suna la usa sau care sunt obiectele ce pot deveni periculoase daca le folosesc pentru a se juca.

Prin activitati interactive – discutii, desene in cartea de colorat de la Tedi, fise de activitate, puzzle-uri – elevii si-au insusit multe notiuni despre siguranta lor, atat de importante la aceasta varsta. Specialistii sunt de parere ca, predarea informatiilor despre siguranta realizata prin joc si prin exemple adaptate in functie de varsta elevilor, contribuie eficient la pregatirea pas cu pas a celor mici pentru a deveni adolescenti responsabili, capabili sa ia decizii in situatii dificile fara sa puna in pericol siguranta lor sau a celor din jur.

elevi-scoala-sigurantei

scoala-sigurantei-tedi

Programul Scoala sigurantei Tedi continua pe tot parcursul anului scolar 2016-2017.

Toate sfaturile lui Tedi pentru elevii de clasa I sunt disponibile si online, pe www.scoalatedi.ro.

Despre Scoala Sigurantei Tedi

Scoala Sigurantei Tedi este un program educational national ce urmareste insusirea informatiilor privind siguranta, de catre elevii din clasa I.

Programul aflat la a doua editie este initiat de catre Tymbark Maspex Romania si brandul Tedi si pus in aplicare in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si Politia Romane.

Scopul campaniei Scoala Sigurantei Tedi este acela de a creste siguranta copiilor din clasa I. Programul se concentreaza pe identificarea potentialelor riscuri, explicandu-le copiilor si parintilor lor consecintele unui comportament ce implica riscuri pentru cei mici pe strada, acasa, la scoala sau in vacante.

In programul Scoala Sigurantei Tedi s-au inscris in anul scolar 2016-2017 935 de scoli din intreaga tara, cu 32.264 de elevi de clasa I.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre