Principesa Margareta si Principele Radu, intalnire cu elevii bucuresteni

/ / Modificat: 2013-10-31
Principesa Margareta si Principele Radu, intalnire cu elevii bucuresteni

Principesa Margareta si Principele Radu, intalnire cu elevii bucuresteni pentru promovarea lecturii, Sala Polivalenta Giulesti

Principesa Margareta si Principele Radu ai Romaniei prezinta programul national de lectura "Cartile copilariei" elevilor si parintilor bucuresteni.

Curtea Veche Publishing si Casa Regala a Romaniei continua promovarea lecturii in randul copiilor. Miercuri, 6 noiembrie 2013, in cadrul seriei de evenimente organizate cu prilejul zilei de nastere a Majestatii Sale Regelui Mihai I, va avea loc o intalnire de mare amploare la care AALLRR Principele Radu si Principesa Margareta ai Romaniei, ambasadori ai programului national de lectura "Cartile copilariei", se vor intalni cu elevii, parintii si profesorii din Bucuresti.

Evenimentul organizat de Curtea Veche Publishing va avea loc intre orele 14.00 si 15.00 la Sala Polivalenta C.F.R. Rapid (Calea Giulesti, nr. 18, Sector 6), iar intrarea este libera. Accesul in sala se va realiza intre orele 13.30 si 13.50.

Intalnirea va cuprinde si un spectacol de lectura coordonat de Smaranda Nicolau, pedagogul teatral ce va crea structura Cluburilor Regale de Lectura - o initiativa a editurii Curtea Veche si a Casei Regale de a schimba obiceiurile de lectura ale copiilor pe termen lung.

Tot pe data de 6 noiembrie, va avea loc si lansarea oficiala a platformei online a proiectului "Cartile copilariei", unde parintii, profesorii si elevii vor avea acces la numeroase resurse ce ii pot ajuta sa implementeze in comunitatile lor programul de lectura.

La evenimentul de pe 6 noiembrie va lua cuvantul si Iren Arsene, director Curtea Veche Publishing, care inca din anul 2012 a decis sa concentreze eforturile editurii sale pe crearea unui program de lectura la nivel national care sa schimbe statisticile ingrijoratoare privind lectura in randul copiilor din Romania. Romania este, in acest moment, la coada clasamentului in Uniunea Europeana privind numarul de carţi citite pe cap de locuitor si capacitatea de intelegere a textelor citite.

Programul national de lectura "Cartile copilariei"

Eforturile Curtea Veche Publishing de a face lectura mai atractiva pentru cei mici au inceput prin lansarea, in anul 2012, a colectiei "Cartile copilariei", ce cuprinde repovestiri pe intelesul copiilorcu varste intre 8 si 14 ani ale marilor opere literare internationale ("Peter Pan", "Marile sperante", "Black Beauty". "Cei trei muschetari", etc.).

La inceputul anului 2013, editura a lansat, pe baza acestei serii de carti, programul de lectura "Cartile copilariei", in care a devenit activ sustinuta de intreaga Casa Regala a Romaniei. Daca in prima parte a anului 2013, programul s-a desfasurat in librariile Carturesti din intraga tara, prin atelierele de lectura "Clasicii repovestiti", in anul scolar 2013/2014 editura directioneaza mesajul catre scoli, prin intalniri cu membrii Familiei Regale si ateliere de lectura, dar si donatii de carte catre copiii din mediile defavorizate, campanie sociala coordonata de ASR Principele Nicolae al Romaniei.

Intalnirilor din scoli le va urma fondarea unor Cluburi Regale de Lectura pentru organizarea carora editura colaboreaza cu specialisti si voluntari. Dupa campaniile din librarii si scoli, Curtea Veche Publsihing isi propune sa ajunga si in casa fiecarei familii, propunand parintilor sa citeasca celor mici cate 20 de minute in fiecare zi.

"Numarul cititorilor de carte a scazut ingrijorator in Romania ultimelor doua decenii. Tot mai putine volume ajung in mainile copiilor si adolescentilor, tot mai putine titluri se asaza in biblioteca de familie a contemporanilor nostri. (…) Familia Regala a Romaniei de astazi crede ca ignorarea cuvantului tiparit intre copertele cartii este o vulnerabilitate a natiunii si a patriei. Parinti, aduceti cartea aproape de copiii vostri! Asa cum au nevoie de iubire, de soare si de familie, cei mai mici romani au nevoie de carti, pentru a se intregi, ca oameni." (ASR Principele Radu al Romaniei)

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Educatie Carti copii

Articole recomandate

Citeste si despre