Primaria Capitalei deschide sezonul veseliei si distractiei de Ziua Internationala a Copilului

/ / Modificat: 2017-06-06
Primaria Capitalei deschide sezonul veseliei si distractiei de Ziua Internationala a Copilului

Pe 1 iunie, Primaria Municipiului Bucuresti, prin ARCUB, celebreza Ziua Internationala a Copilului alaturi de micii bucuresteni, in Parcul Cismigiu si in cartierele orasului. Ajuns la editia cu numarul 16, Cismigiul Copiilor, sarbatoarea jocului si a bucuriei ce reuneste anual peste 8.000 de participanti, se va desfasura intre orele 11:00 si 21:00, in Parcul Cismigiu. Aleile parcului vor fi transformate pentru o zi intr-un spatiu al distractiei, cu provocari creative si ore intregi de amuzament, atat pentru copii, cat si pentru adultii care ii vor insoti.

In premiera, evenimentului i se va alatura in acest an Caravana Gasca Zurli, cea mai iubita trupa pentru copii din Romania. Gasca Zurli calatoreste cu ocazia Zilei Internationale a Copilului in tot Bucurestiul intr-o singura zi, la bordul camionului multicolor care raspandeste muzica si veselie. Trupa de artisti va sustine cate un spectacol in fiecare sector al Capitalei.

TRASEUL CARAVANEI

Caravana Gasca Zurli va porni din Piata Universitatii (din fata TNB) la ora 10:00 si va opri pentru reprezentatii in urmatoarele puncte:

Sector 1- Parcul Floreasca, ora 10.30 (Bdul Mircea Eliade)

Sector 2 - Parcul National, ora 11.40 (Strada Maior Ion Coravu)

Sector 3 - Parcul IOR, ora 12.50 (Strada Lotrioara)

Sector 4 - Parcul Carol, ora 14.00 (Piata Libertatii)

Sector 5 - Parcul Sebastian, ora 15.10 (Strada Motoc)

Sector 6 - Parcul Crangasi, ora 16.20 (Calea Crangasi)

zurli-cismigiul-copiilor

Cismigiul Copiilor, manifestarea asteptata de toti micutii din Capitala, va aduce in mijlocul orasului aceeasi atmosfera rupta din povestile copilariei, cu spectacole de dans, concerte sustinute de corurile de copii si atractii interactive. Copiii vor avea parte de ore intregi de distractie si veselie in natura, cu jocuri, piese de teatru si reprize de face painting.

Show-ul de pe scena din centrul Parcului Cismigiu va fi prezentat de cunoscutii realizatori TV Razvan Simion si Dani Otil. Aici vor avea loc reprezentatii de dans, recitaluri corale si concerte ale celor mai indragite formatii pentru copii. Dintre grupurile artistice prezente, amintim: grupul DoReMi, cu un spectacol de dans si momente artistice vocale, Corul de copii Allegretto, cu o tradite de peste 40 de ani si cu numeroase participari peste hotare si Corul de copii Radio, infiintat in 1945 si distins cu titlul de ambasador cultural al Uniunii Europene. De asemenea, vor mai evolua Grupul vocal Melodia, cu un repertoriu romanesc si international, dansatorii de la scoala Show Dance Art, cunoscuti publicului din aparitiile TV si grupul vocal Sunetul Muzicii, cu solisti de canto laureati in cadrul a numeroase festivaluri nationale.

Ziua de distractie se va incheia cu trei dintre cele mai in voga nume ale momentului in muzica romaneasca: Formatia The Motans, precum si solistele Alina Eremia si Nicole Cherry.

Marionetele si actorii independeti le dau intalnire tuturor copiilor La Cetate, cu spectacole de teatru, reprize de dans si jocuri antrenante. Printre multe alte reprezentatii se remarca spectacolul “Rapunzel”, pus in scena de Asociatia CREAS, care transpune in teatru de papusi cunoscutul basm al fratilor Grimm. “Ursul pacalit de vulpe” va prinde viata datorita artistilor din trupa de teatru Mirciolino, iar concertul muzical pop-rock al marionetelor companiei de teatru Pur Anima promite sa amuze intreaga asistenta. Compania de Teatru Interactiv ii incheama pe micutii din public in lumea fascinanta a creaturilor marine, iar Trupa de teatru Muschetarii va spune povestea lui Pinocchio si a aventurilor care l-au facut iubit in lumea intreaga. Trupa de teatru MagicArt aduce in Cismigiu broscutele Georgica si Matilda, intr-un spectacol despre proverbe si intelepciunea populara.

Cismigiul Copiilor le va oferi celor mici ocazia de a-si exersa abilitatile si de a invata lucruri noi, intr-o atmosfera ludica. Pe aleile parcului, copiii vor descoperi ateliere precum cele de origami, arta actorului, pictura, fun science, reciclare creativa si papusi de mana, percutie, tobe africane, precum si atelierul de pantomima.

cismigiul-copiilor

Maestrii de la Cortul Magic vor incanta publicul curios cu numerele lor captivante. Vor evolua, incepand cu ora 15:00, nume cunoscute precum Teo Magic Show, Stefania Banica, Emil Dragan sau Magi Tot. Celebrul iluzionist Rothini va incheia seara de magie cu trucurile sale ce tin asistenta cu sufletul la gura.

Dupa o repriza sanatoasa de amuzament, alaturi de caricaturistii si portretistii de pe Podul Artelor, micutii invitati la eveniment isi vor exersa talentul artistic pe Aleea Desenului. Corabia Piratilor este locul de unde copiii vor pleca acasa cu figurinele din baloane modelabile, iar jocurile gonflabile din Pajistea Jocurilor asteapta doar sa fie descoperite.

Ferma Animalelor ii va transpune pe toti copiii in lumea de poveste al vacantelor la bunici, in timp ce pasionatii de face painting si instantanee foto se vor reuni la Foisor. Cei mai talentati dintre micutii melomani vor putea participa la sesiuni de karaoke, organizate la intrarea principala in parc.

Va invitam sa celebrati sosirea verii, impreuna cu cei mici, in cadrul unui eveniment ce da identitate Bucurestiului.

Parteneri media: MAGIC FM, RFI Romania, Radio Romania Cultural, Radio Romania International, Mami, Draga mea pentru copii, orasulm.eu, inoras.ro, goingout.ro, urban.ro, ziarulmetropolis.ro, getlokal.ro, clopotel.ro, copilul.ro, melc-codobelc.ro.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente 2017 Evenimente 1 iunie Evenimente pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre