Premii pentru design de carte in valoare de 5.000 lei

/ / Modificat: 2014-08-07
Premii pentru design de carte in valoare de 5.000 lei

Premii pentru design de carte in valoare de 5.000 lei si un premiu atractiv pentru tanar designer 

• Premiul I, Premiul II si Premiul III pentru cele mai frumoase carti din Romania

• Premii speciale pentru: ilustratie, carte pentru copii, album, carte de artist

• Premiu pentru tanar designer de carte: participarea la Targul International de Carte Salon du Livre, Paris 2015

Inscrierile pentru Concursul naţional de design de carte, editia a III-a au loc pana pe data de 29 august, iar fondul de premiere este de 5.000 de lei. Vor fi apreciate lucrarile care au un grad crescut de originalitate si inovatie in conceptul editorial, in abordarea designului de carte.

Juriul din acest an va acorda urmatoarele distinctii: Premiul I, Premiul II si Premiul III, precum si urmatoarele premii speciale: Premiul pentru ilustratie se acorda pentru calitatea ilustratiei de carte, originalitatea si creativitatea ilustratorului. Premiul pentru carte pentru copii este oferit pentru cea mai buna realizare de design de carte pentru copii, Premiul pentru album - cartilor de arta, de fotografie, cataloagelor, iar Premiul pentru carte de artist (categorie speciala cu lucrari jurizate separat) se acorda pentru idee si noutate.

Inedit este Premiul pentru tanar designer, oferit cu sprijinul Institutului Cultural Roman (pentru prima data in acest an). 

Acesta consta in sustinerea unei deplasari la Targul Internaţional de Carte Salon du Livre, Paris 2015. Tanarul artist va fi unul dintre invitatii Pavilionului Romaniei, in cadrul caruia va sustine o prezentare a realizarilor sale in domeniul designului de carte. 

Jurizarea va avea loc in perioada 10-24 septembrie, iar membrii juriului sunt: Arina Stoenescu, Timotei Nadasan, Daniela Chiorean, Alexe Popescu, Anca Mihulet, Mihaela Paraschivu si Corinne Trovarelli. 

Participarea specialistului din Franta, Corinne Trovarelli, este posibila prin contributia Institutului Francez din Bucuresti. Corinne Trovarelli va sustine si o conferinta adresata profesionistilor din mediul artistic si editorial, in cadrul careia va impartasi cu participantii experienta de peste zece ani in cadrul Editurii Flammarion.

Editurile, graficienii sau designerii de carte din Romania si Republica Moldova sunt invitati sa inscrie carti aparute in ultimul an in Concursul national de design de carte, editia a III-a. Regulamentul care descrie conditiile de participare si formularul de inscriere pot fi accesate la http://celemaifrumoasecarti.ro 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Eveniment cultural

Articole recomandate

Citeste si despre