Muza.Muzica.Muzeu, la Muzeul National George Enescu

/ / Modificat: 2012-09-05
Muza.Muzica.Muzeu, la Muzeul National George Enescu

Proiectul Muza.Muza.Muzeu revine in luna septembrie - programe pentru familiile cu copii de 2 - 6 ani.

Inca putin si toamna va incepe sa ne copleseasca cu oferte culturale. Odata cu ea, Asociatia De Dragul Artei se reintoarce, mai entuziasta ca oricand, cu programele gratuite de educatie creativa organizate la Muzeul National "George Enescu" de pe Calea Victoriei, nr. 141, Bucuresti.

Proiectul Muza.Muzica.Muzeu. revine, astfel, in luna septembrie, cu o ultima serie a programelor dedicate copiilor de 2-6 ani si parintilor acestora. Asemanator lunilor iunie-iulie ale acestui an, programele dedicate familiilor sunt structurate pe 2 teme inedite: "Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus" si "Domnul Do si Domnisoara La". Ambele sunt gratuite atat pentru copii, cat si pentru adulti, inscrierea fiind obligatorie incepand cu ziua de luni a saptamanii in care este programata intalnirea.

Ideea proiectului a venit din necesitatea de a le propune copiilor mici programe de muzica, miscare si instrumente muzicale. Intreaga abordare educativa are drept principala miza creativitatea, iar prin imbinarea mai multor arte in cadrul aceluiasi atelier se urmareste absorbtia naturala a practicilor si valorilor de catre copiii mici care, in viitor, vor aborda cultura intr-o maniera fireasca, accesibila si atractiva. Totul are loc sub indrumarea specialistilor in educatie muzeala si dans creativ si cu ajutorul unor muzicieni care vor canta si incanta audienta cu fragmente din lucrari cunoscute ale universului enescian.

Tema 1: "Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus"


Tema 1: "Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus" – program pentru copiii de 2 - 3 ani si 4 - 6 ani
Dansul, muzica si miscarea sunt bucuriile celor mici. Dar ce se intampla cand intra in joc esarfe colorate, intrumente si papioane dichisite? Iese la iveala un exercitiu de creativitate pentru adulti si copii, in care vor invata, impreuna, care sunt atractiile muzeului si bucuria lucrurilor mici, dar valoroase.

Tema 2: "Domnul Do si Domnisoara La"

Tema 2: "Domnul Do si Domnisoara La" – program pentru copiii de 2 - 3 ani si 4 - 6 ani
Programul incepe cu prezentarea Domnului Do caruia ii plac tablourile si colectioneaza diplome, fotografii si tot felul de obiecte pe care le veti descoperi impreuna cu organizatorii.

Domnisoara La este foarte eleganta si draguta, ea semanand mult cu Maruca Cantacuzino, sotia lui George Enescu,  una dintre cele mai elegante doamne ale vremurilor de altadata. Partea de atelier consta in organizarea unei mici orchestre cu ajutorul copiilor care vor fi personaje muzicale, iar daca este cald si frumos, Domnul Do si Domnisoara La va vor invita sa explorati gradina "sonora" din spatele palatului.

Va asteptam la ultima serie a acestor programe, o vizita interactiva si educativa de neuitat atat pentru parinti cat, si pentru copii! Veti avea parte de clipe pline de veselie, curiozitate, muzica, dans, istorie, creativitate... toate pentru cei mici si cei mari, puse la dispozitie de Asociatia De Dragul Artei si Muzeul National George Enescu prin proiectul Muza.Muzica.Muzeu. finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Structura programelor

Sambata, 8 septembrie, ora 10:30


Sambata, 8 septembrie, ora 10:30, - "Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus" – program pentru familii cu copiii de 2 - 3 ani

Duminica, 9 septembrie, ora 10:30

Duminica, 9 septembrie, ora 10:30, - "Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus" – program pentru familii cu copiii de 4 - 6 ani

Sambata, 15 septembrie, ora 10:30

Sambata, 15 septembrie, ora 10:30 - "Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus" – program pentru familii cu copiii de 4 - 6 ani

Duminica, 16 septembrie, ora 10:30

Duminica, 16 septembrie, ora 10:30 - "Pe-un picior de-arcus, la un pian jucaus" – program pentru familii cu copiii de 2 - 3 ani

Sambata, 22 septembrie, ora 10:30

Sambata, 22 septembrie, ora 10:30 - "Domnul Do si Domnisoara La" – program pentru familii cu copiii de 2 - 3 ani


Duminica, 23 septembrie, ora 10:30

Duminica, 23 septembrie, ora 10:30 - "Domnul Do si Domnisoara La" – program pentru familii cu copiii de 4 - 6 ani

Sambata, 6 octombrie, ora 10:30

Sambata, 6 octombrie, ora 10:30 - "Domnul Do si Domnisoara La" – program pentru familii cu copiii de 4 - 6 ani

Duminica, 7 octombrie, ora 10:30

Duminica, 7 octombrie, ora 10:30 - "Domnul Do si Domnisoara La" – program pentru familii cu copiii de 2 - 3 ani

Inscrieri:

Programarile sunt obligatorii si se fac numai in saptamana programului, de luni pana vineri, la e-mail: dorothea@dedragulartei.ro (este necesara precizarea datei, numele si varsta copilului) sau la tel. 0747 027 353. Din cauza numarului mare de solicitari, va sfatuim sa solicitati inscrierea in cursul zilei de luni a saptamanii programului.

Sursa:  Muzeul National "George Enescu"

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Muzica copii Muzee copii

Articole recomandate

Citeste si despre