Modern Dad s Challenges, editia 2 Psihologia jocului tata-copil

/ / Modificat: 2017-05-26
Modern Dad s Challenges, editia 2 Psihologia jocului tata-copil

Evenimentul Modern Dad’s Challenges revine cu o noua editie. Pe 7 iunie, de la 18.30, la Centrul Seeds for Happiness, ne revedem pentru editia a doua. Vom discuta alaturi de invitatii nostri despre “Psihologia jocului tata-copil”.

Moderatorul evenimentului, Andrei Cismaru, Blogger& tatic, va dezvolta aceasta tema alaturi de:
- Cristina Haica, Psiholog;
- Adriana Mitu, Parenting Trainer;
- Ioana Saidel, Asistent educator Montessori grupa de varsta 0-3 ani;
- Leon Magdan, Profesorul de Joaca Itsy Bitsy;
- Ana Maita, Consilier pentru Drepturile Mamelor Asociatia SAMAS.

Jocul este un prim pas prin care copilul invata si descopera lumea din jurul lui. Prin joaca, cel mic observa si analizeaza lucrurile si obiectele care ii capteaza atentia, isi dezvolta abilitatile si calitatile, dobandeste altele noi, isi dezvolta inteligenta emotionala, dar si spiritul practic. Copilul se dezvolta social, psihic, cognitiv, emotional datorita jocurilor in care este antrenat inca din primele luni de la nastere. Iar pe langa toate acestea, jocul este o modalitate extraordinara de relaxare si de petrecere a timpului alaturi de parinti si cei dragi.

In procesul de invatare prin joc, parintii sunt cei care il pot ajuta si sustine pe cel mic. Spre exemplu, studiile realizate pana acum scot in evidenta faptul ca modelul transmis de tati copiilor prin joaca si activitatile pe care le fac impreuna, este esential in dezvoltarea celor mici. Copiii adora sa petreaca timpul cu tatii lor si se implica in jocuri diferite de cele alese, de obicei, de mama: cum sunt bataliile in joaca dintre tata si fiu, harjoanele, activitatile zgomotoase, momentele in care tatal il arunca in sus pe cel mic etc. Insa prin activitati si joculete precum acestea, copiii invata despre masculinitate, despre agresivitate si cum isi pot controla emotiile, despre un alt tip de comportament. Ei isi dezvolta abilitati si calitati diferite pentru ca fiecare parinte ii transmite prin joaca tipuri variate de experiente si cunostinte.

Ca sa intelegem mai bine “Psihologia jocului tata-copil”, asteptam toti tatii interesati la cea de-a doua editie Modern Dad’s Challenges, care va avea loc pe 7 iunie, de la 18.30. Vom discuta si despre: psihologia jocului si beneficiile sale pentru copii, cum influenteaza jocurile inteligenta emotionala a copilului, siguranta copilului in timpul jocului, tipuri de activitati pentru cei mici in aer liber si jocuri potrivite pentru tatici si copiii lor. Pentru participarea la eveniment, este necesara inscrierea in prealabil pe blogul Frunzaresc.eu, prin completarea urmatorului formular: http://bit.ly/2qqosO1. Evenimentul este gratuit, iar locurile sunt limitate (80 de participanti).

Pregatim si o tombola cu multe surprize din partea Wooden Toys Crafts, Asociatiei SAMAS, Pampers, Cutaden Bebe etc.

Evenimentul Modern Dad’s Challenges este initiat de Frunzaresc.eu si realizat si implementat cu agentia de publicitate Creative Energy Corner.

Copilul.ro este partener media al evenimentului.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre