Marile Serate Muzicale ale Bucurestiului, festivalul international al muzicii de camera

/ / Modificat: 2017-06-27
Marile Serate Muzicale ale Bucurestiului, festivalul international al muzicii de camera

Primaria Capitalei, prin Opera Comica pentru Copii (OCC), organizeaza in perioada 1-9 iulie 2017 a treia editie a festivalului international al muzicii de camera intitulat “Marile Serate Muzicale ale Bucurestiului”.

Evenimentul reuneste muzicieni din 8 tari, ce vor sustine concerte la Ateneul Roman si in salile Operei Comice pentru Copii. Cu peste 73 000 de bilete vandute si 100 000 de spectatori prezenti la cele 500 de spectacole programate la sediu, Opera Comica a incheiat cea mai bogata stagiune din istoria institutiei. Astfel, in semn de multumire pentru aceste recorduri, organizatorii au pregatit mai multe surprize pentru public: elevii si studentii care doresc sa ia parte la concertele programate la Ateneul Roman pot primi o invitatie gratuita in urma completarii formularului de aici. De asemenea, ultimele bilete disponibile la evenimentele din festival au 50% reducere, incepand de pe 26 iunie si pot fi achizitionate de aici.

Invitatii editiei din acest an sunt Mario Hossen si Gernot Winischhofer (Austria), Richard Frank (Elvetia), Michel Bourdoncle si Florian Murtaza (Franta), Luigi Fracasso si Luisa Sello (Italia), Takashi Shimizu si Koichiro Kanno (Japonia), Vladimir Mendelssohn, Mirel Iancovici si Jeroen Riemsdisjk (Olanda), Klaudiusz Baran (Polonia), Felicia Filip, Anton Niculescu, Ioana Maria Lupascu, Cezar Knihinschi, Andrei Licaret, Laurentiu Mara, Marian Movileanu si Ana-Maria Negrea (Romania). Conducerea artistica a festivalului este asigurata de violoncelistul Anton Niculescu, solist concertist cu o cariera impresionanta ce include coordonarea partidei de violoncel din orchestra Teatrului Scala din Milano.

Festivalul cuprinde 4 serii de concerte: “Marile Serate la Ateneul Roman” – pe 7, 8 si 9 iulie, incepand cu ora 19:00; “Marile Serate la Opera Comica pentru Copii”, pe 1 si pe 6 iulie, de la ora 19:00 si 21:00, “Matineele festivalului”, pe 1 si 2 iulie, de la ora 10:00, si “Intalnirile cu Maestrii Marilor Serate”, pe 5 si 6 iulie, de la ora 19:00. Moderatorul celor 9 evenimente este reputatul regizor Cristian Mihailescu. Noutatile pe care le aduce editia din acest an includ un concert dedicat muzicii desenelor animate si un recital din creatia compozitorului Astor Piazzolla.

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar peste 10 000 de spectatori.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente in bucuresti Evenimente 2017 Evenimente copii

Articole recomandate

Citeste si despre