KINOdiseea Altfel, experimentul de educatie cinematografica pentru copii din Scoala Altfel, s-a incheiat

/ / Modificat: 2017-05-31
KINOdiseea Altfel, experimentul de educatie cinematografica pentru copii din Scoala Altfel, s-a incheiat

Editia in premiera din cadul saptamanii Scoala Altfel a KINOdiseea, unul dintre cele mai mari festivaluri de filme pentru publicul tanar din Europa Centrala si de Sud-Est, s-a incheiat pe 21 mai iar spectatorii din Bucuresti, Arad, Cluj si Pitesti au avut ocazia sa vada incepand cu 15 mai nu mai putin de 15 filme premiate la festivaluri internationale de profil si la editiile anterioare ale KINOdiseea.

KINOdiseea a fost intotdeauna festivalul de film pentru copiii mici, care acum descopera prin filmele vazute povesti, povete jucause in contexte serioase si situatii glumete pline de insemnatate, dar si pentru copiii cei mari, care vor ramane mereu tineri in suflet si care isi retraiesc anii de curiozitate si entuziasm prin istoriile de la fiecare proiectie.

Pentru ca sustine cultura cinematografica de la varste fragede si crede in potentialul celor mici de a capata curaj, de a se dezvolta frumos si de a visa ajutati de aceste povesti cu temeri infrante, prietenie si aventuri, KINOdiseea aduce la fiecare editie filme de arta ale unor cineasti renumiti pe plan international, ce ofera o perspectiva mai profunda asupra cinematografiei destinate copiilor.

KINOdiseea Altfel a fost o retrospectiva a filmelor castigatoare la unele dintre cele opt editii anterioare ale festivalului, cu 15 filme si aproape 60 de proiectii, o epopee in patru orase si cinci locatii.

Editia a IX-a a KINOdiseea va avea loc intre 9 – 15 noiembrie, cu nu mai putin de 9 sectiuni de festival, o panorama, o retrospectiva de filme clasice pentru copii si 7 competitii. Spectatorii se vor putea bucura de 140 de filme, 25 de ateliere, 30 de sesiuni de Q&A cu regizori, actori, producatori si scenaristi de renume international si legendarul deja bal mascat.

KINOdiseea este organizat de Asociatia Culturala Metropolis, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, Centrului Municipal de Cultura Arad, Primaria Arad, PrimariaMunicipiului Cluj-Napoca, Consiliul local Cluj-Napoca.

Despre KINOdiseea

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrala si Sud-Est, atat ca numar de filme, cat si ca numar de spectatori. Festivalul este recunoscut la nivel international de catre cea mai importanta asociatie pentru promovarea filmelor pentru copii, ECFA — European Children's Film Association. In cele 8 editii, festivalul a avut peste 60.000 de participanti, iar de 3 ani se afla printre cele patru festivaluri de film pentru publicul tanar din Europa care se bucura de sprijin Media din partea Creative Europe.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente 2017 Evenimente parinti si copii

Articole recomandate

Citeste si despre