Imprietenirea cu emotiile - atelier pentru copii la Institutul pentru Fericire

/ / Modificat: 2015-07-03
Imprietenirea cu emotiile - atelier pentru copii la Institutul pentru Fericire

Cu totii ne nastem “echipati” cu butoane emotionale. Cand ne sunt apasate de evenimentele si oamenii din jur, butoanele ne fac sa simtim o multime de emotii, de la dragoste, fericire, entuziasm, surpriza, bucurie si curaj la frica, furie, rusine, gelozie si tristete. 

Chiar daca sunt ale noastre si este normal sa le avem, emotiile ne pot lua adesea prin surprindere, ne pot parea straine si ne pot face sa ne comportam nepotrivit. Daca ne imprietenim insa de mici cu emotiile noastre, ne devine foarte usor sa le acceptam, atunci cand apar, sa intelegem ce le-a provocat si sa le exprimam corect. 

Institutul pentru Fericire ii invita pe copiii intre 6 si 12 ani la un atelier de imprietenire cu emotiile, unde vor invata sa-si recunoasca emotiile, sa le inteleaga cauzele si consecintele, sa le exprime corect si sa le gestioneze cu succes. 

Copiii vor intra in lumea emotiilor prin intermediul povestii, isi vor descoperi propriile emotii prin jocuri de rol, vor invata sa recunoasca si sa eticheteze corect emotiile cu ajutorul unei recuzite colorate si vor afla ce este un Emometru. In plus, cei mici se vor relaxa aplicand cateva tehnici simple de respiratie si vor umple borcane cu sclipici, care sa-i ajute sa-si calmeze emotiile puternice. 

Imprieteniti astfel cu emotiile lor, copiii vor deveni mai atenti la ce simt, isi vor dezvolta empatia constientizand efectele propriilor actiuni si vor afla cum isi pot imbunatati relatiile cu ceilalti. 

Atelierul este sustinut de Georgiana Sfarlea, sociolog si formator acreditat, cu o experienta de peste noua ani petrecuti in preajma copiilor. A fost realizator la Radio Itsy Bitsy si Radio Romania Junior, a coordonat ateliere pentru copii la Creative Arts, iar in prezent este trainer Mind Lab in gradinitele din Bucuresti. 

Atelierul se va desfasura la Institutul pentru Fericire (Bd. Dacia, nr. 14) joi, 9 iulie, intre orele 19.00-21.00, si sambata, 11 iulie, intre orele 11.00-13.00. Costul participarii este de 50 de lei/ copil si include o gustare din fructe si materialele necesare activitatii de bricolaj. 

Inscrierile se fac online, accesand www.ipf.ro/evenimente/atelier-copii-imprietenirea-cu-emotiile.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Ateliere pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre