Faza zonala a Cupei Tymbark junior s-a incheiat

/ / Modificat: 2017-04-06
Faza zonala a Cupei Tymbark junior s-a incheiat

Demarata in luna octombrie 2016, cu un record de peste 122.000 de elevi la start, baieti si fete, cu varsta cuprinsa intre 6 si 12 ani, Cupa Tymbark Junior a desfasurat in perioada 30 martie - 2 aprilie etapa zonala, in opt regiuni ale tarii. La intrecerea din faza zonala au participat peste 2.400 de copii, reuniti in peste 200 de echipe.

Pentru copiii sub 8 ani, aceasta a fost si faza finala, astfel ca echipele invingatoare la aceasta categorie in cele opt zone au fost desemnate campioane. Pentru ceilalti elevi care s-au impus in aceasta etapa, de la categoriile de varsta U10 si U12, baieti si fete, urmeaza turneul final de la Timisoara, din perioada 23-25 mai 2017.

Cupa Tymbark Junior Etapa zonala

Cupa Tymbark Junior se desfasoara la nivel national si este organizata de Federatia Romana de Fotbal in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice. Partenerul oficial al competitiei este Tymbark Maspex Romania prin brandul Tymbark.

Cupa Tymbark Junior Etapa zonala 2

Informatii generale

Elevii participa la competitie prin intermediul unitatii de invatamant in care invata, formand echipe de joc, iar intrecerea se desfasoara in 5 etape: etapa pe scoala, pe localitate, etapa judeteana, zonala si finala.

Cupa Tymbark Junior are doua componente, una pentru echipele de baieti si una pentru echipele de fete si este structurata pe grupe de varsta, dupa cum urmeaza: grupa de varsta U8 - in care se pot inscrie elevii din clasa pregatitoare, clasa I si a II-a, grupa de varsta U10 - in care se pot inscrie elevii din clasele a III-a si a IV-a si grupa de varsta U12 - in care se pot inscrie elevii din clasele a V-a si a VI-a.

Cupa Tymbark Junior Etapa zonala 3

Cupa Tymbark Junior Etapa zonala 4.

Campionatul de fotbal Cupa Tymbark are o experienta de 17 ani, fiind organizat in Polonia de catre Federatia Poloneza de Fotbal. Din 2007, sponsorul principal al turneului este brandul Tymbark, parte a Grupului Maspex Wadowice. Turneul se desfasoara in Polonia sub denumirea „Cupa Tymbark. Din curtea scolii pe stadion!” si este, practic, cel mai mare campionat de fotbal pentru copii din Europa, insumand, in cei 17 ani de cand se desfasoara, peste 1,5 milioane de copii participanti din toata tara, cu varste cuprinse intre 6 si 12 ani. La cea mai recenta editie a turneului, finalizata in luna mai 2016, au participat peste 320.000 de elevi din clasele primare (fete si baieti) din toata Polonia.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre