Dr. Youssef Tammam, coordonatorul Programului de Chirurgie Pediatrica de la Spitalul Marie Curie, intra in reteaua Intermedicas

/ / Modificat: 2016-06-15
Dr. Youssef Tammam, coordonatorul Programului de Chirurgie Pediatrica de la Spitalul Marie Curie, intra in reteaua Intermedicas

Cu peste 30 de ani de excelenta in domeniul chirurgiei cardiace pe ruta Damasc-Milano-Bucuresti, dr. Youssef Tammam este acum partener in programul Visiting Professors al Intermedicas

Intermedicas Worldwide , prima clinica romaneasca de second opinion, anunta parteneriatul cu dr. Tammam Youssef, cardiochirurg renumit, care si-a asumat misiunea de a dezvolta chirurgia cardiovasculara pediatrica in Romania, in cadrul Spitalului Marie Curie din Bucuresti. incepand cu luna iunie, dr. Youssef Tammam va oferi servicii de second opinion si consultatii de cardiologie, pentru adulti si copii, in cadrul clinicii Intermedicas.

dr_Youssef_Tammam

Activitatea dr. Youssef, specialist italian de origine siriana, este strans legata de centre medicale de referinta din Italia (San Donato), Siria, Romania (Institutul Fundeni, spitalul Marie Curie), Barcelona sau Monte Carlo pentru cazuri complexe de cardiochirurgie. in ultimii ani, acesta a operat cu succes peste 600 de pacienti adulti si peste 1000 de cazuri de copii si nou-nascuti cu malformatii cardiace severe.

Medicul Youssef Tammam a fost scolit de catre profesorul Ioan Pop de Popa, fondatorul scolii romanesti de chirurgie cardiovasculara si, 20 de ani mai tarziu, a revenit in tara alaturi de 2 chirurgi reputati din Italia pentru a da nastere unui proiect umanitar la nivel national: Programul de Chirurgie Cardiaca Pediatrica demarat pentru spitalul Marie Curie din capitala. in cadrul acestuia, doctori ai Policlinicii San Donato din Italia pregatesc echipa de medici, asistenti medicali si technicieni romani pentru interventii chirurgicale cardiace complexe si totodata, realizeaza interventii chirurgicale pro-bono pentru copii cu malformatii cardiace.

doctor_chirurgie_pediatrica_copii

"Suntem deosebit de onorati ca un medic cu o experienta atat de vasta in domeniul chirurgiei cardiovasculare, cu o contributie semnificativa la imbunatatirea acestei specialitati in Romania, face acum parte din reteaua noastra. Incidenta bolilor cardiovasculare a crescut in ultimul deceniu si exista multe astfel de afectiuni cu o mare complexitate si cu impact semnificativ asupra pacientilor. Prin acest parteneriat ne dorim sa oferim o sansa pacientilor cu cazuri grave de cardiologie", a mentionat Ana Maria Marian, CEO Intermedicas – Second Opinion.

Pe langa programul din Romania, medicul Youssef Tammam a contribuit la numerose proiecte umanitare, ce reprezinta un punct de cotitura in chirugia cardiaca pediatrica din Siria si Italia – Centrul de Chirurgie Cardiaca Pediatrica din Siria; primul program de transplant de maduva din spitalul Tishreen din Siria, in colaborare cu Institutul Mediteranean de Hematologie si cu Spitalul San Raffaele din Milano; Centrul National pentru Talasemie, in colaborare cu Ministerul Sanatatii Sirian si Asociatia Italiana de Endocrinologei Pediatrica.

Secretar General al Mediterranean Thoracic Society si membru al unor asociatii si societati de profil internationale, medicul Youssef Tammam a prezidat peste 15 de congrese nationale si internationale de chirurgie cardiaca si este autor si co-autor a peste 60 de publicatii din domeniul chirurgiei cardiace pentru copii si adulti.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre