De 1 iunie, Palatul Parlamentului isi deschide portile pentru copii

/ / Modificat: 2014-05-30
De 1 iunie, Palatul Parlamentului isi deschide portile pentru copii

Copiii si insotitorii acestora vor putea vizita gratuit Palatul Parlamentului, sambata, cu ocazia evenimentului "Porti deschise pentru copii".

In circuitul turistic au fost incluse cabinetul presedintelui Camerei Deputatilor, sala de plen, salile "Mihai Viteazul" si "C.A. Rosetti", precum si sala de primiri oficiale, "I.G. Duca".

Evenimentul de sambata se va desfasura intre orele 10:00 si 16:00, iar accesul se va face pe la intrarea S1 (dinspre Parcul Izvor).

"Porti deschise pentru copii" se afla la a V-a editie, astfel de actiuni au fost organizate si in 2007, 2008, 2009 si 2013 cand, conform estimarilor, aproximativ 14.000 de copii si insotitori ai acestora au vizitat Camera Deputatilor.

Tot duminica, de 1 iunie, copiii vor deveni parlamentari pentru o zi si vor putea vota proiecte de lege initiate chiar de ei, cu ocazia evenimentului "Parlamentul Copiilor".

Sedinta de plen a Parlamentului copiilor va fi condusa de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Prin acest proiect, Camera Deputatilor isi propune sa ofere tinerilor posibilitatea intelegerii importantei rolului si functiilor Parlamentului Romaniei in cadrul sistemului institutional democratic, precum si oportunitatea de formare a unei viziuni practice asupra a ceea ce reprezinta, in mod real, activitatea parlamentara, se arata intr-un comunicat al Camerei remis marti AGERPRES.

Actiunea, desfasurata intre orele 10,00 si 14,00, este organizata in colaborare si cu participarea elevilor de la mai multe scoli din Bucuresti.

"Parlamentul copiilor" se desfasoara la initiativa presedintelui Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Sursa: Agerpres.ro

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente de 1 Iunie 2014 1 iunie Ziua copilului

Articole recomandate

Citeste si despre