Copiii se distreaza si fac miscare la atelierele Scolii de dezvoltare personala prin sport

/ / Modificat: 2016-07-08
Copiii se distreaza si fac miscare la atelierele Scolii de dezvoltare personala prin sport

Vara aceasta Ploiesti Shopping City pregateste viitorii campioni

Copiii se distreaza si fac miscare la atelierele Scolii de dezvoltare personala prin sport

In weekend-ul 9 - 10 iulie 2016, la Ploiesti Shopping City se deschid portile „scolii de dezvoltare personala prin sport” organizate, gratuit, in colaborare cu Centrul Educational de Excelenta prin Sport “Dinamic Kids”. Astfel, in fiecare dintre cele 5 weekend-uri din perioada 9 iulie – 7 august 2016 va avea loc cate un seminar sportiv, in cadrul caruia cei mici vor avea ocazia sa-si dezvolte abilitatile de lucru in echipa, de comunicare, de coordonare si aptitudinile fizice, in mod interactiv, alaturi de copii de varste similare.

Fiecare atelier va aborda o tematica diferita iar activitatile vor avea loc sub atenta coordonare a unor specialisti cu experienta in zona sportului si a psihologiei.

Activitati sportive si dezvoltarea inteligentei emotionale in cadrul seminarului “Sport Kids“, din primul weekend al „scolii de dezvoltare personala prin sport”

Primul atelier, Sport Kids, va avea loc in weekendul 9 -10 iulie si va include o varietate de sesiuni de exercitii cu caracter sportiv, indoor, organizate intre copii sau intre echipe grupate in functie de varste. Pe durata acestor aplicatii practice, tinerii participanti se vor antrena fizic, isi vor stimula spiritul competitiv, dar isi vor dezvolta si abilitatile de coordonare individuala si in grup sau de lucru in echipa.

Astfel, pe langa miscare, copiii vor lua parte la exercitii de improvizatie sau de dictie, la jocuri specifice emotiilor sau vor invata diferite tehnici creative pentru a-si creste gradul de empatie, a dobandi o mai buna intelegere a emotiilor prin jocuri si sport sau a se autocunoaste cu ajutorul jocurilor de cunoastere si al datelor sportive. Spre exemplu, cei mici vor juca „hotii si politistii”, „tricoul” sau „sardinele”, invatand, in cadrul acestor aplicatii, sa lucreze impreuna pentru a-si indeplini obiectivele, sa gaseasca cea mai eficienta si creativa solutie la o problema data sau vor invata care sunt rolurile pe care le pot lua intr-un grup.

In plus, pe durata exercitiilor, copiii vor avea ocazia sa se familiarizeze cu diferite echipamente sportive ce vor fi puse la dispozitia lor de catre organizatori.

Atelierele sportive ale „scolii de dezvoltare personala prin sport” se vor desfasura in perioada 9 iulie - 7 august 2016, in fiecare sambata si duminica intre orele 11.00 - 17.00 si se vor concentra, de fiecare data, pe o alta tematica. Astfel, pe langa seminarul „Sport Kids”, vor mai urma atelierele: „Nutri-Sport”, „Dinamic-Fit”, „Jocuri de miscare Dinamic Kids” si „Eu”.

Accesul la eveniment se face gratuit.

Mai multe detalii despre eveniment puteti descoperi pe www.ploiestishoppingcity.ro sau pe Facebook (www.facebook.com/PloiestiShoppingCity).

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Evenimente pentru copii Ateliere pentru copii

Articole recomandate

Citeste si despre