Caravana Muzeelor ajunge la muzeul-surpriza

/ / Modificat: 2012-11-26
Caravana Muzeelor ajunge la muzeul-surpriza

Global Mindscape invita copiii cu varsta de 6 - 10 ani la ultimele ateliere de vacanta ale Caravanei Muzeelor, desfasurate in perioada 5 - 8 septembrie la Muzeul National al Hartilor si Cartilor Vechi.

Caravana Muzeelor a calatorit deja, impreuna cu grupurile de copii, prin alte patru muzee bucurestene: Muzeul de Arta "Vasile Grigore – pictor si colectionar", Muzeul Tehnic "Prof. Ing. Dimitrie Leonida", Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti" si Muzeul National al Pompierilor.

Prin intermediul jocului si al artelor, copiii au descoperit, pe intelesul lor, cateva detalii despre muzee si tehnici artistice inspirate de obiectele de pret gazduite de acestea. Vasile Grigore si secretele unei colectii, Descoperim stiinta prin arta la Muzeul Tehnic, Cu sevaletul la Muzeul Satului si Foisorul de Foc si destinul pompierilor au fost temele discutate pe parcursul vacantei, intr-un limbaj accesibil micilor vizitatori.

Caravana Muzeelor Muzeul Satului

Remarcabil este faptul ca mai mult de jumatate dintre copii au dorit sa revina, participand la activitatile desfasurate in doua, trei sau chiar patru muzee incluse in program, avand astfel ocazia sa-si cunoasca mai bine orasul si sa paseasca in muzee pe care nu le mai vizitasera inainte. Mai mult decat atat, temele discutate in cadrul atelierelor au avut darul de a valorifica intr-un mod durabil creativitatea participantilor mai mici sau mai mari: organizatorii au avut placuta supriza de a descoperi ca o parte dintre copii, din proprie initiativa, au continuat sa lucreze si acasa pornind de la temele abordate la Caravana Muzeelor.


In perioada 5 - 8 septembrie, orele 10:00 - 12:00, la Muzeul National al Hartilor si Cartilor Vechi, participantii descopera o cladire interesanta si o colectie inedita si lucreaza atat in spatiul de expunere, cat si in gradina, abordand tehnici precum pictura si modelajul.

Program

Miercuri, 5 septembrie, ora 10:00


Miercuri, 5 septembrie, ora 10:00 – Volumul in arhitectura: descoperim o cladire cu o atmosfera speciala, in care volumele se construiesc potrivit unui ritm anume. Observam detaliile decorative, vitraliile, o harta veche a Bucurestiului, apoi asezam cu pensula observatiile noastre, instalati la sevalet.

Joi, 6 septembrie, ora 10:00


Joi, 6 septembrie, ora 10:00 – Despre zodiac: studiem imagini ale constelatiilor reprezentate pe plafoane, apoi realizam o compozitie legata de propria noastra zodie.

Vineri, 7 septembrie, ora 10:00


Vineri, 7 septembrie, ora 10:00 – Monstrul marin: povestim despre reprezentari fantastice ilustrate pe plafoane sau in basoreliefuri, apoi participantii modeleaza un monstru marin.

Sambata, 8 septembrie, ora 10:00


Sambata, 8 septembrie, ora 10:00 – Calatorie fantastica: calatorim virtual inspirati de obiectele colectiei – de la harti vechi la machete de corabii, iar apoi coloram aventurile imaginate
Locatie: Str. Londra nr. 39, sector 1, Bucuresti

Detalii si inscrieri:


www.globalmindscape.ro, office@globalmindscape.ro, 0724.083.932

Taxa de participare (include materialele folosite):


25 RON / copil / zi (pentru o singura participare)
20 RON / copil / zi (pentru cel putin doua participari)

Global Mindscape multumeste atat muzeelor implicate in proiect, cat si muzeelor care si-au aratat interesul de a se alatura Caravanei pe viitor, reprezentantilor mass-media care au ilustrat cu promptitudine Caravana Muzeelor, parintilor si copiilor care au raspuns cu entuziasm invitatiei de participare si ale caror opinii au ajutat la imbogatirea continutului atelierelor si, nu in ultimul rand, voluntarilor care au sprijinit consistent buna desfasurare a activitatilor.



Caravana Muzeelor este organizata de Global Mindscape in parteneriat cu:


Muzeul de Arta "Vasile Grigore – Pictor si colectionar"

Str. Maria Rosetti nr. 29, sector 2, Bucuresti


Muzeul National al Satului "Dimitrie Gusti"

Sos. Kiseleff nr. 28-30, sector 1, Bucuresti

S.C. ELECTRICA SERV. S.A. - Muzeul Tehnic "Prof. Inginer Dimitrie Leonida"

Str. Candiano Popescu nr. 2 (Parcul Carol I), sector 4, Bucuresti

Muzeul National al Pompierilor - Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta

Bd. Ferdinand I, nr. 33, sector 2, Bucuresti (Foisorul de Foc)

Muzeul National al Hartilor si Cartilor Vechi

Str. Londra nr. 39, sector 1, Bucuresti

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Muzee copii

Articole recomandate

Citeste si despre