Filme de Craciun pentru cei mici si cei mari

/ / Modificat: 2017-11-23
Filme de Craciun pentru cei mici si cei mari

Filmele de Craciun au rolul de a transmite din plin cele mai frumoase si mai sincere ganduri de sarbatori. Ca si Craciunul insusi, aceste filme transmit mesaje de compasiune, bunatate, iertare si bunavointa. Au menirea de a readuce spiritul Craciunului in sufletelor celor care le urmaresc.

Iata cateva filme de Craciun care trebuie vazute!

Cum a furat Grinch Craciunul (How the Grinch stole Christmas)

Versiunea animata clasica, din 1966, spune povestea personajului Grinch care incearca din rasputeri sa strice Craciunul locuitorilor din Whoville. Grinch le fura cadourile, pomii de Craciun si toate bunatatile pregatite pentru acest moment special, dar, in final, este imbunat de spiritul Craciunului si va lega prietenii cu locuitorii oraselului Whoville.

*Recomandat copiilor peste 4 ani.

Colinda de Craciun (A Christmas Carol)

Morocanosul Scrooge a facut foarte bine cunoscut faptul ca uraste Craciunul si nici nu ii lasa pe cei din jurul sau sa se bucure de el.

In Ajunul Craciunului, Scrooge este vizitat pe rand de Spiritul Craciunurilor trecute, de cel al Craciunului prezent si de Spiritul Craciunurilor viitoare. Calatoriile pe care Scrooge le face pe rand impreuna cu spritele il fac sa realizeze adevaratul mesaj si frumusestea Craciunului. Si, in final, Scrooge va iubi si va celebra Craciunul asa cum se cuvine.

*Recomandat copiilor peste 5 ani.

Expresul Polar (Polar Express)

Un baitel care se cam indoia de existenta lui Mos Craciun, pleaca intr-o calatorie cu trenul catre Polul Nord. Aceasta calatorie este una de autodescoperire care il invata ca minunile vietii nu dispar niciodata atata timp cat va crede cu adevarat in ele.

*Recomandat copiilor peste 4 ani.

Goana dupa cadou (Jingle all the way)

Harold Langston este un tata obsedat de serviciu, care, in ciuda eforturilor  pe care le face, nu reuseste sa ajunga la evenimentele importante din viata fiului sau. Ca sa compenseze aceasta lipsa ii promite fiului sau ca de Craciun poate primi orice doreste.

Jamie stie exact ce jucarie isi doreste asa ca, doar cu cateva zile inainte de Craciun, Harold decide sa plece in cautarea jucariei si descopera ca este jucaria preferata de toti copiii si, de aceea, este aproape imposibil de gasit. In tentativa sa de a gasi jucaria si de a deveni eroul fiului sau, Harold trece prin tot felul de peripetii.  

*Recomandat copiilor peste 9 ani.

Singur acasa (Home alone)

Este povestea lui Kevin, un baietel de 8 ani, care se simte neglijat de familie si care, de Craciun, isi doreste ca toata familia lui sa dispara. In febra pregatirilor pentru plecarea la Paris, unde toata familia urma sa petreaca sarbatorile, Kevin intra in incurcaturi si ramane blocat in pod, unde parintii sai uita de el si astfel pleaca fara el in calatorie.

Ramas singur acasa, Kevin se bucura nespus crezand ca dorinta i-a fost implinita. Zilele petrecute singur acasa nu sunt lipsite de peripetii care in final il fac pe Kevin sa isi doreasca sa isi recapete familia ca sa poata petrece impreuna Craciunul.

*Recomandat copiilor peste 7 ani.

Miracolul de pe strada 34 (Miracle on 34th Street)

Este povestea unui director de magazin care, in preajma sarbatorilor, incearca sa gasesca un Mos Craciun pentru magazinul sau. Acesta il angajeaza pe Kris Kringle, un batranel care pretinde a fi adevaratul Mos Craciun.

Bineinteles ca astfel de afirmatii ii vor aduce numai necazuri batranului care ajunge sa fie internat cu diagnostic de tulburari de personalitate. Ajutorul vine din partea unui tanar care vrea sa il ajute pe batran sa demonstreze ca el este cu adevarat Mos Craciun.

*Recomandat copiilor peste  6 ani.

The Year Without a Santa Claus

Desi sezonul sarbatorilor de iarna este in plin, Mos Craciun nu simte deloc spiritul acestei sarbatori.

Se simte obosit si frustrat intr-o lume in care oamenii au uitat adevarata semnificatie a Craciunului.

Descurajat, Mos Craciun decide sa faca pauza un an, considerand ca oricum copii nu apreciaza efortul pe care il depune. Intre timp doi spridusi pleaca in cautarea cuiva care ii poate demostra Mosului ca spirtul Craciunului inca exista.

*Recomandat copiilor peste  7 ani.

Cine este Mos Craciun (The Santa Claus)

In Ajunul Craciunului, Scott Calvin, directorul executiv al unei companii de jucarii, isi ia copilul de la fosta sotie. Mos Craciun ajunge pe acoperisul casei lui Scott care il sperie atat de tare pe Mos incat acesta aluneca de pe acoperis si cade. In urma cazaturii, corpul lui Mos Craciun dispare, in urma neramanand decat costumul sau.

Scott se simte nevoit sa duca la bun sfarsit munca lui Mos Craciun asa ca imbraca costumul si, ajutat de reni, duce toate cadourile. Ajuns la Polul Nord, Scott este informat de catre spiridusii lui Mos Craciun ca trebuie sa devina chiar el Mos Craciun.

*Recomandat copiilor peste 5 ani.

Mos Craciun cauta Craciunita (The Santa Claus 2)

Filmul este continuarea povestii "Cine este Mos Craciun". Acum, Scott afla ca, in indatoririle sale de Mos Craciun, intra si faptul ca trebuie sa isi gasesca o sotie, o Craciunita, inainte de Craciun. Avand doar 28 de zile la dispozitie, Scott decide sa se intoarca acasa si sa ii ceara ajutorul fiului sau, Charlie.

Pentru ca a creat probleme, Charlie trebuie sa vina la scoala cu unul din parinti. Insotit de tatal sau, Charlie intra in biroul directoarei, care la prima vedere pare o femeie foarte dura si rece, dar in realitate are un suflet foarte bun si care, dupa foarte multe peripetii comice si pline de semnificatie, va deveni sotia lui Mos Craciun.

*Recomandat copiilor peste 5 ani.

Familia lui Mos Craciun (The Santa Clause 3)

Filmul este partea a 3-a a seriei "Cine este Mos Craciun". Scott intampina si de aceasta data dificultati chiar din partea primului Mos Craciun, Jack Frost. O clauza in contractul lui Mos Craciun ii duce pe cei doi in trecut exact la momentul in care, speriat de Scott, Jack a cazut de pe acoperisul casei si a disparut.

De aceasta data, Jack reuseste sa se prinda si sa devina din nou Mos Craciun. Din pacate, Jack si-a pierdut spiritul Craciunului si nu se gandeste decat la el insusi. Este atat de egiost incat redenumeste Craciunul dupa numele sau. In plus, Jack decide sa inghete zambetele de Craciun.

Cu riscul de a-si dezvalui locul secret de la Polul Nord, Scott ii invita pe cumnatii lui pentru a se putea bucura impreuna de sarbatoarea Craciunului si de nasterea micutului, Craciunita fiind insarcinata. Daca Scott nu va reusi sa salveze situatia, va fi un ger cumplit la Polul Nord si in toata lumea.

*Recomandat copiilor peste 5 ani.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Craciun

Articole recomandate

Citeste si despre