Crizele copiilor in preajma sarbatorilor

/ / Modificat: 2011-12-20
Crizele copiilor in preajma sarbatorilor

Craciunul idilic din basme si filme, in care copiii cu obraji rumeni asteapta cuminti venirea Mosului langa semineu, arata putin diferit in realitate. Agitatia si tensiunea din familie pentru primirea oaspetilor, cantitatile industriale de dulciuri si anxietatea sunt, de fapt, tablourile realiste din preajma sarbatorilor. Toti acesti factori pot provoca adevarate crize copiilor coplesiti de eveniment, de aceea este important sa stii cum sa iesi cu brio din circumstantele nefaste.

Foto: parentables.howstuffworks.com

Haosul de Craciun nu este strain niciunei mamici cu prichindei neastamparati si dornici sa guste din plin sarbatoarea. Iata ce strategii salvatoare poti sa aplici in cele mai frecvente situatii dificile.

Excesul de cadouri

Darurile de sub brad sunt partea cea mai atragatoare pentru orice copil. In vreme ce toti adultii asteapta cu nerabdare sa-i auda chiotele de bucurie, o cantitate excesiva de cadouri iti poate transforma micutul intr-un razgaiat. In plus, bunicii si celelalte rude tind sa faca abuz de generozitate, chiar daca tu mentii rasfatul material in limita decentei.

Roaga in avans toti "reprezentantii" lui Mos Craciun sa nu depaseasca o anumita suma sau numar de cadouri, spre binele tuturor.

Asteptarea zgmotoasa a lui Mos Craciun

Nerabdarea copiilor poate atinge cote monumentale, mai ales daca vorbim despre nepretuita sosire a lui Mos Craciun in dimineata zilei de 25 Decembrie. Multi parinti se plang de faptul ca prichindeii se trezesc chiar inainte de ivirea zorilor, pentru a verifica supriza de la Mos Craciun.

Singura solutie este sa-ti tii micutul ocupat toata dupa-amiaza de Ajun, astfel incat sa fie suficient de obosit pentru a petrece toata noaptea intre asternuturi.

Gelozia intre frati

In cazul in care nazdravanii tai se cearta de obicei pe jucarii, dimineata de Craciun nu va face exceptie. Riscul de a auzi fraza "Nu este corect, al lui este mai frumos" poate fi diminuat cu greu.

Singura masura pe care o poti lua este sa cumperi cadouri cat mai echitabile si asemanatoare. Judeca din prisma aspectului si a preferintelor micutilor, nu din perspectiva pretului investit - copiii nu detin capacitatea de a aprecia valoarea banilor.

Abuzul de dulciuri

Fara indoiala, Craciunul este momentul cel mai bogat in dulciuri din viata copilului tau. Pentru ca stii deja efectul negativ al consumului exagerat de zahar, controleaza atent cate ciocolatele ajung in mainile micutului.

Ofera-i cantitati mici de-a lungul zilei si ascunde "proviziile" aduse de musafiri cat mai departe de pofticios.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre