Cadouri de Craciun pe care le pot face copiii

/ / Modificat: 2017-09-13
Cadouri de Craciun pe care le pot face copiii

Cadourile de Craciun pot lua mai multe forme si pot fi cumparate cu usurinta de la orice magazin. Insa niciun cadou nu se compara cu cel facut de manuta copilului tau, cu mult suflet. Cadourile facute manual de micutul tau valoreaza mai mult decat orice alt produs cumparat, iar semnificatia lor spirituala este de nemasurat. Iata cadouri adorabile pe care le poate "mesteri" micutul tau in pragul sabatorilor!

cadouri_personalizate_copii

Foto: buzzle.com

Bijuterii

Daca ai o fetita, va fi fascinata de aceasta idee si nu se mai opri din infaptuit lanticuri, ineluse si bratarele pentru ea si pentru cei dragi. O poti ajuta sa faca o multime de modele cumparandu-i suporturi speciale de inele si guta sau ata pentru lanticuri si bratari.

Materialul de lucru pentru realizarea formei si modelului este compus si din nasturi, hartie colorata, fetru, bucati de materiale, ata, carioci, foarfece etc. Lasa imaginatia micutului sa zburde si indruma-i pasii spre finisarea lor, lasandu-l sa formeze singuri margelutele sau brosele, asa cum si le imagineaza el.

bijuterii_manuale

Foto: meredith.com

Canuta sau pahar personalizat

Cumpara-i micutului tau cateva pahare simple de plastic (dar cu o textura mai rezistenta) sau pahare de carton speciale pentru cafea. Apoi, incurajeaza-l pe micut sa ii faca "imbracaminte", adica un suport care inconjoara paharul din materiale sintetice sau hartie pe care sa lipeasca nasturei, sa faca floricele cu ata sau sa scrie mesaje dragalas. Pot desena sau colora fulgi sau oameni de zapada si orice alte idei care ii mai vin in cap.

Nu este deloc complicat, este la indemana oricarui copil si reprezinta mici capodopere care pot smulge multe zambete de la cei dragi, in dimineata de Craciun.


canuta_personalizata

Cutii haioase de depozitare

Fie ca micutul vrea sa faca o cutie de bijuterii sau pur si simplu una decorativa, il poti ajuta sa dea forma celor mai dragute si inventive cutiute.

Il poti aproviziona pe micut cu cutii de carton, plastic sau metalice de la fursecuri, bomboane mentolate sau cu alte recipiente de la diverse produse, pe care sa le transforme in cutii decorative adorabile, purtand semnatura creativitatii lui.

Acestea pot fi imbracate in hartie sau materiale sintetice multicolore sau intr-o singura culoare, avand grija sa fie decorate cu desene, buline, decupatii de diverse forme dupa sabloane, sau pur si simplu colorate cu ajutorul cariocilor, dupa bunul plac al copiilor.

cutii_haioase

Papusele de mana sau deget

Unele dintre cele mai dragalase creatii ale micutului tau pot lua viata cu ocazia acestui Craciun. Sunt mai migalos de facut, dar nu necesita abilitati complicate. Sub indrumarea ta atenta, dar lasandu-l pe copil sa le creeze, acesta poate face cele mai frumoase papusele "vorbarete", care se le manuiasca pe deget sau mana.


Cele care se pun pe mana sunt mai simple, deoarece ai nevoie doar de o soseata suficient de mare cat sa incapa, butoni, nasturei si diverse materiale sintetice sau cartoane colorate din care sa decupati si sa creati personaje - spiridus, Mos Craciun, ren, om de zapada sau alte forme.

Nici cele pentru degete nu sunt foarte complicate, doar ca pentru corp se folosesc bucati de carton indoite sub forma de cilindru pana cand incap pe degete si se lipesc pe margini, pentru a sta fixate.

Papusele_deget

Suport de lumanari

Suporturile de lumanari implica doar pahare de sticla transparente sau in culori opace, pe care micutul sa le picteze dupa bunul plac. Asigura-te ca nu sunt le in totalitate cu acuarele, astfel incat atunci cand se bagi lumanarea sa lumineze in diverse forme.


suport_de_lumanari

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Cadouri craciun copii Cadouri craciun Cadouri craciun Cadouri copii

Articole recomandate

Citeste si despre