7 sfaturi pentru impodobirea bradului de Craciun

/ / Modificat: 2017-11-23
7 sfaturi pentru impodobirea bradului de Craciun

Impodobirea bradului de Craciun reprezinta una dintre cele mai frumoase traditii din perioada sarbatorilor de iarna. Pentru ca decorarea lui sa se desfasoare in conditii de deplina siguranta, mai ales daca ai un copil prin preajma, si pentru a avea cel mai frumos bradut de pana acum, iata cateva sfaturi utile si eficiente de care sa tii cont!

Adunati toata familia laolalta, puneti-va pe fundal colinde, pregatiti ciocolata calda, turta dulce si incepeti sa impodobiti bradul de Craciun. Iata cum sa o faceti corect si fara riscuri de accidente neplacute!  

Monteaza bradul corespunzator in suport si ancoreaza-l!

Fie ca este natural sau artificial, este important sa fixezi bine bradul in suport si chiar sa il ancorezi, legandu-l cu sfoara de ceva rezistent din preajma lui. Aceasta masura de siguranta este importanta in cazul in care ai un copil nabadaios din fire, care se plimba pe langa el si este dornic sa traga de toate globuletele si ornamentele care atarna pe crengute.  

Plaseaza-l intr-o zona strategica a casei!

Nu pune bradul intr-o zona a casei pe unde se perinda multa lume si exista riscul ca bradul sa se rastoarne sau sa tot cada podoabele din el. Cel mai indicat este sa il pui intr-un spatiu langa fereastra sau intr-un colt mai izolat, dar avand grija sa fie suficient de vizibil, pentru ca toti cei dragi sa se bucure de el.  

Incepe impodobirea cu instalatiile electrice

Impodobirea bradului incepe intotdeauna cu plasarea strategica a instalatiilor electrice, de jur imprejurul bradului. Verifica intotdeauna instalatia daca merge sau daca are vreun bec ars, inainte de a incepe sa decorezi bradul.

Alege o tema coloristica pentru decorare!

De la an la an apar noi tendinte in modul de decorare a bradului de Craciun, dar mai ales in alegerea culorilor podoabelor. Poti opta pentru deocrarea lui intr-o singura culoare sau in doua: alb cu albastru, rosu cu auriu sau poti alege culori ceva mai noi si mai moderne, atipice: mov, galben etc.

Decoreaza bradul respectand regula proportionalitatii!

Fie ca pui globuri, ornamente sau beteala, este important sa tii cont ca acestea sa fie puse uniform si simetric pe toata suprafata bradului, pentru un aspect armonios.

Nu incarca foarte mult bradul!

Regula "less is more" din moda se poate aplica si in cazul decoratiunilor interioare sau impodobirii bradului. Stilul minimalist de decorare este mai de dorit decat cel supraincarcat, care ofera un aspect kitschos.

Creati manual ornamentele pentru brad!

Fiti orginali in decorarea bradului si impodobiti-l cu ornamente facute in casa, impreuna cu copiii. De la ornamente facute din turta dulce, fursecuri sau biscuiti, pana la figurine din carton, lut sau plastilina ori alte materiale, toate pot oferi o nota personala si originala bradutului.

Mascati suportul de brad!

Pentru un aspect mai armonios si placut, incercati sa mascati suportul de brad folosind crengute de brad sau punand in jurul lui fructe si nuci sau jucarii si dulciuri.

eveniment-copilul

Crezi ca pot exista Sarbatori fara stres? Cum faci sa nu lasi stresul si agitatia specifice sarbatorilor sa iti afecteze linistea familiei? Vorbim despre importanta timpului petrecut alaturi de copii si despre cum ne putem bucura cu adevarat de linistea sarbatorilor in familie - joi, 7 decembrie, incepand cu ora 18:30, la Hotel Capitol, alaturi de Ioana Chicet-Macoveiciuc si Monica Reu.

Intrarea la eveniment este libera, iar locurile sunt limitate. Rezerva-ti un loc!

Pentru mai multe informatii despre eveniment, viziteaza www.copilul.ro/timp-frumos-impreuna.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Impodobire brad Craciun

Articole recomandate

Citeste si despre