7 reguli de siguranta pentru bradul de Craciun

/ / Modificat: 2013-02-25
7 reguli de siguranta pentru bradul de Craciun

Impodobirea bradului este o activitate de familie placuta, relaxanta si mult asteptata de copiii mici, in perioada Craciunului. Insa dupa "gatirea" lui in hainute de sarbatoare, bradutul se poate dovedi un pericol pentru siguranta prichindelului tau dornic sa traga de globuri si de alte ornamente din el. Iata cateva masuri utile de siguranta pe care sa le iei atunci cand ai un copil care da tarcoale bradului de Craciun!

Alege un brad natural si tine-l in apa!

Acele de la brad care cad la cateva zile de la impodobirea bradului, din cauza ca se usuca, sunt un real pericol pentru sanatatea copiilor mici. Acestia le pot inghiti si se pot ineca cu ele. Este important sa iti iei toate masurile de precautie prin care sa il pastrezi verde si proaspat cat mai mult timp. O astfel de idee este sa il tii intr-un suport cu apa, care sa-i asigure zilnic umezeala. In cazul in care vrei sa eviti acest pericol, opteaza pentru un bradut artificial.  

Evita ornamentele din sticla sau taioase!

Atunci cand ai in casa un copilas curios din fire, nu poti atarna in brad nimic care se sparge usor sau care are margini taioase, in care copilul s-ar putea lovi. Opteaza pentru decoratiuni din plastic sau cauciuc sau alte materiale textile. Ai grija ca acestea sa nu fie de mici dimensiuni, astfel incat sa nu se inece cu ele.

Opteaza pentru instalatii luminoase sigure!

Instalatiile luminoase pentru brad pot fi si ele un pericol pentru siguranta micutului. In primul rand, asigura-te ca priza si stecherul sunt foarte departe de manutele neastamparate ale copilului, pentru a evita riscul de electrocutare. Apoi, citeste pe eticheta sau cutie daca sunt sigure pentru cei mici. Ele trebuie sa se aprinda intermitent, nu sa stea aprinse tot timpul, deoarece exista riscul ca cel mic sa puna mana pe ele si sa se arda.

Evita sa pui lumanari aprinse in brad!

Intr-o vreme, era o moda sa se puna lumanari aprinse in brad sau decoratiuni care au atasate astfel de accesorii. Insa atunci cand ai un copil in casa, este indicat sa eviti orice sursa de foc, deoarece s-ar putea transforma intr-un accident neplacut sau intr-un dezastru. Limiteaza-te la beculete.  

Fixeaza bine bradul in suport sau leaga-l!

Este recomandat sa acorzi mai multa atentie modului in care fixezi bradul in suport, atunci cand ai un copil mic prin preajma. Acesta poate fi tentat oricand sa traga de el si sa-l rastoarne, provocand accidente. Fixeaza-l intr-un suport rezistent si stabil, iar daca este nevoie, leaga-l cu sfoara sau guta de diverse surse de mobilier de prin preajma, astfel incat sa reziste eforturilor copilului de a-l trage dupa el.

Fii cu ochii pe copil!

Cea mai eficienta masura de siguranta pe care o poti lua pentru prevenirea accidentelor din preajma bradului este supravegherea atenta a copilului. Stai cu ochii pe el ori de cate ori e pe langa brad sau pune pe cineva sa il supravegheze.

Vorbeste cu el!

Este important si sa vorbesti cu el si sa ii explici de ce nu are voie sa traga de globuri sau de ornamentele din brad, sa nu puna mana pe beculete sau la priza etc., pentru a constientiza care este pericolul care-l paste facand asta.

Tu ce masuri de siguranta iei pentru copilul tau cand si dupa ce faceti bradul de Craciun? Impartaseste-ne ideile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Siguranta copil

Articole recomandate

Citeste si despre