7 modalitati prin care convingi copilul ca Mos Craciun exista

/ / Modificat: 2013-01-29
7 modalitati prin care convingi copilul ca Mos Craciun exista

Mos Craciun exista! Cine spune ca nu-i asa, este un mare mincinos si o sa-i creasca nasul mare, ca al lui Pinocchio! Am dreptate sau nu? Toti copiii stiu ca simpaticul batranel imbracat in rosu, cu par alb, barba lunga si deasa, ochelari si burtica mare exista si ca vine in fiecare an sa lase cadouri sub bradut. In cazul in care cineva incearca sa iti convinga prichindelul ca nu este asa si ca Mosu' este doar o inventie, fii pregatita cu dovezi pentru a-i arata micutului tau ca mult-indragitul Mos Craciun este cat se poate de real!

Declara razboi tuturor celor care neaga existenta celui mai iubit si generos batranel din lume! Inarmeaza-te cu dovezi si ajuta copilul sa traiasca si in acest an emotia de a-l astepta cu sufletul la gura pe Mosul cel darnic si bun!  

Documentare despre Laponia si Laboratorul de Jucarii al lui Mos Craciun

Cum poti convinge cel mai bine copilul ca Mos Craciun exista decat aratandu-i exact unde traieste si cum arata Laboratorul lui de Jucarii, unde pregateste cu migala darurile pentru toti copiii. Daca bugetul familiei nu permite o calatorie pana in Laponia, care ar fi cea mai buna dovada ca Mos Craciun este real, dar si o experienta extraordinara pentru cel mic, nu te descuraja! Exista si alte solutii!

Cauta cele mai reprezentative documentare despre Mos Craciun si despre Laponia, desene animate, povesti sau vederi si prezinta-i-le copilului. Cauta filmulete cu si despre Laboratorul Mosului, acolo unde traieste alaturi de spiridusii (elfii) lui cei harnici si dovedeste-i ca batranelul pe care-l adora atat de mult exista.

Spionarea activitatii lui Mos Craciun

In aceasta perioada, exista transmisiuni live pe internet, direct din casa lui Mos Craciun din Laponia. Cauta rapid o legatura virtuala cu casa lui si cu activitatile pe care le intreprinde in timp real si arata-i-le copilului tau! Spune-i ca oricand si la orice ora ar intra pe internet, va putea vedea ce face Mos Craciun in Laponia si cum se pregateste de marea calatorie din noaptea de Ajun.

Ce persoana s-ar putea preface 24 de ore din 24, nu-i asa? Este inca o dovada ca este cat se poate de real!  

Scrisoare catre si de la Mos Craciun

Mai e putin pana la Craciun, iar copilul probabil ca a pregatit deja, ca in fiecare an, scrisorica pentru Mos Craciun cu dorinte de cadouri. Nu uita sa pui scrisorica in plic, eventual sa creezi si un timbru special, pe care sa scrie Laponia, si sa scrii pe plic adresa lui, luata de pe internet. Sunt amanunte care ofera autenticitate scrisoricii si fac copilul sa creada ca aceasta va ajunge in mainile Mosului.

Daca nu ai facut-o pana acum, incepand cu acest Craciun, stabileste o noua traditie, prin care Mos Craciun raspunde copilului printr-o mica telegrama. Creeaza o scrisorica deosebita, pe o foaie speciala si foloseste un scris mai tremurat pentru a-i raspunde copilului. Nu trebuie sa fie o scrisoare foarte lunga. Mosul poate sa ii multumeasca copilului pentru scrisorica, sa il anunte ca a luat aminte de dorintele lui si ca va cotrobai in laboratorul sau pentru a vedea daca are sau nu respectivele daruri.

Poti aminti si de cat de cuminte a fost sau nu, de realizarile de peste an sau de provocarile mai putin placute prin care a trecut. Copilul va fi uimit sa vada ca Mosul l-a urmarit de-a lungul anului si ca il felicita si complimenteaza pentru curajul de care a dat dovada si pentru reusitele pe care le-a adunat. Aceasta este inca o piatra de temelie pusa la tentativa ta de a-l convinge ca Mos Craciun exista!  

Videoclipuri de pe Youtube

In cazul in care prichindelul tau inca nu este convins ca Mosul este real, treci la artileria grea in incercarea ta de a-i dovedi ca exista acel batranel imbracat in rosu care lasa darurile sub brad de Craciun. Youtube-ul este plin de videoclipuri, care se gasesc chiar sub acest nume de "Mos Craciun exista" si care, prin continutul lor, ajuta copilul sa creada ca este cat se poate de real. Fa o selectie si cauta sa arati prichindelului doar acele videoclipuri cu un continut de calitate si adecvat varstei lui, din care sa poata intelege mesajul pe care incerci sa i-l transmiti.  

Mos Craciun pe Facebook si Twitter

  Mos Craciun este peste tot, atat in lumea reala, cat si in cea virtuala: are cont de Twitter si chiar pagina de Facebook. Cum poate sa spuna cineva ca nu este real? Cauta paginile oficiale ale Mosului pe site-urile de socializare si demonstreaza-i micutului ca este real, prin postarile pe care le pune zilnic sau ocazional.  

Telefon de la Mos Craciun

Un telefon neasteptat primit chiar de la Mos Craciun ar putea fi singurul lucru de care mai are nevoie micutul tau pentru a crede ca este o persoana reala si ca nu este o inventie, cum incearca multi sa il convinga. Asadar, initiaza o traditie noua, in care copilul sa primeasca un telefon de la Mosul cu cateva zile inainte de Craciun. Alege la celalalt capat al firului o persoana care sa aiba o voce suficient de groasa si tremuranda, pentru a parea cat mai autentica atunci cand se prezinta drept Mos Craciun.  

Mos Craciun prins asupra faptului

In cazul in care incercarile tale de a-l convinge ca Mosul este cat se poate de adevarat esueaza si copilul insista ca nu exista, nu ai de ales decat sa organizezi un mic spionaj, direct la tine acasa. Pune la cale un mic scenariu, in care o persoana deghizata cat mai fidel in Mos Craciun si cu saculetul in spate sa fie surprinsa asupra faptului, in Ajun de Craciun, cand pune darurile sub brad. Suprinde totul pe camera de luat vederi.

Poti chiar sa iei prichindelul sa vada intreaga desfasurare a evenimentelor, atentionandu-l ca nu trebuie sa scoata niciun sunet, altfel Mosul va disparea si, odata cu el, si cadourile.

Mos Craciun exista, fie ca unii vor sa creada sau nu acest lucru! Este in fiecare dintre noi, dar mai ales in sufletele si in preajma copiilor, in perioada sarbatorilor de iarna, cand face bilantul si vede cine nu a fost cumintel, dar mai ales cine merita toate cadourile pregatite cu migala tot timpul anului!

Copilul tau mai crede in Mos Craciun? Cum reusesti sa ii pastrezi vie aceasta credinta, in ciuda tututor obstacolelor si a tentativelor celor din jur de a-l convinge ca Mos Craciun este o inventie? Spune-ne sfaturile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Mos Craciun exista Mos craciun copii Craciun copii

Articole recomandate

Citeste si despre