7 crafturi cu oameni de zapada pentru copii

/ / Modificat: 2017-04-11
7 crafturi cu oameni de zapada pentru copii

Vacanta de iarna ii ofera intregii familii ragazul necesar pentru a investi in crearea unor amintiri frumoase care sa dainuie peste ani. Pe langa darurile de la Mos Craciun si traditiile de sarbatori, le poti infrumuseta vacanta celor mici creand, impreuna cu ei, crafturi reusite cu oameni de zapada. Iata 7 idei simpatice pe care sa le pui in aplicare alaturi de copiii tai!

Om de zapada din sul de hartie igienica

om_zapada_sul_hartie

O gaselnita creativa si foarte simplu de pus in aplicare, confectionarea unui om de zapada dintr-un sul gol de hartie igienica ii va antrena cu siguranta pe cei mici!

Pentru acest craft, ai nevoie de un sul de hartie, doua coli (una alba si una portocalie), marker negru, panglica rosie si argintie, o bucata de hartie absorbanta rosie, lipici, doua betisoare pentru urechi si foarfeca.

Incepeti prin a-i contura chipul omului de zapada, desenandu-i ochii si gura cu markerul negru si lipindu-i, apoi, un nas sub forma de morcov, decupat din coala de hartie portocalie. In continuare, taiati o bucata de hartie rosie care se va transforma in caciula omului de zapada - lipiti-o de sulul de hartie si fixati "motul" cu panglica rosie. La final, desenati nasturii hainutei omului de zapada cu markerul negru, dupa care mai ramane doar sa il "imbracati" in panglica argintie si sa ii lipiti bratele (cele doua betisoare de urechi). 

Oameni de zapada din sosete

oameni_zapada_sosete

Stiai ca poti confectiona oameni de zapada si din... sosete? Este chiar foarte simplu, iar rezultatul este unul de efect!

Ai nevoie de cateva sosete albe, preferabil flausate, de bucati de material (ce gasesti prin casa: haine vechi etc.) pe care le vei folosi pentru caciulile si fularele oamenilor de zapada, plus o punga de 1 kg de orez, foarfeca, elastice de borcan, margele negre, lipici si cativa nasturi colorati. Ce ai de facut in continuare: decupeaza pe jumatate fiecare soseta.

Ia apoi partea inchisa si umple-o cu orez, legand-o la capat cu un elastic de borcan. Strange apoi mijlocul viitorului om de zapada cu un alt elastic de borcan pentru a obtine forma clasica a omuletului, dupa care lipeste cate doua margelute negre - acestea vor fi ochii - si inca doi nasturei in partea inferioara a corpului omului de zapada.

In cele din urma, va mai ramane doar sa imbracati toti omuletii de zapada confectionati! O idee simpla este sa decupati niste sosete flausate colorate care s-au rupt si sa creati din ele caciuli si fulare pentru omuleti. Puteti chiar sa si accesorizati cu nasturi, bilute, paiete etc. caciulile oamenilor de zapada, pentru ca rezultatul sa fie unul si mai spectaculos!

Om de zapada... franjurat

om_zapada_hartie

Un alt craft simpatic, omul de zapada franjurat poate fi creat pentru a da viata unei felicitari sau, pur si simplu, pentru a fi transformat intr-un tablou in toata regula, o dovada a creativitatii celui mic. Pentru a realiza acest soi de om de zapada, ai nevoie de bucatele de hartie (aidoma celor care ies dintr-un aparat destinat distrugerii documentelor), o coala de hartie colorata, un creion, lipici, ochisori de plastic si cateva bucati de hartie portocalie, rosie si maro.

Traseaza conturul omului de zapada pe coala de hartie colorata, dupa care aplica lipici pe toata suprafata respectiva si roaga-l pe cel mic sa umple conturul cu franjurii de hartie alba. Decupeaza, apoi, o palarie si doua brate pentru omul de zapada, ataseaza-i ochisorii, nasul si gura (si eventualii "nasturei", ca in imagine) si craftul este gata!

Om de zapada din puncte

om_zapada_puncte

Omul de zapada din puncte este un craft distractiv, perfect pentru copiii micuti, dar si pentru cei mai mari, care vor sa isi testeze si slefuiasca creativitatea! Este atat de simplu de realizat, incat copiii tai iti vor impanzi cu siguranta casa cu desenele proprii, infatisand felurite personaje, nu doar oameni de zapada! Pana atunci, insa, iata cum ii intitiezi pe cei mici in arta... pointilismului!

Ai nevoie de o coala de hartie colorata (poate sa fie si un carton subtire) pe care cel mic sa deseneze, inmuind un betisor de urechi in vopsea alba, omul de zapada. Detaliile - chipul si accesoriile - pot fi adaugate la final: cel mic poate lipi o caciulita decupata din hartie colorata, ochisori mobili si nasturi colorati.

Om de zapada din amidon de porumb

om_zapada_amidon

Copiii tai isi doresc sa se joace cu zapada nu doar afara, ci si in casa? Ei bine, atunci propune-le sa confectioneze oameni de zapada din... amidon de porumb! Cumpara cateva pungute din acest produs alimentar, toarna-le continutul intr-o cutie si gata, ai pus bazele distractiei pentru micutii tai!

Iar daca vor sa confectioneze si un om de zapada, le poti oferi o mana de ajutor: adauga peste amidonul de porumb o cantitate generoasa de spuma de ras pentru ca "zapada" sa devina mai maleabila, dupa care, folosind diverse lucrusoare de prin casa care sa iti serveasca pentru a modela si decora trupul omului de zapada, creeaza omuleti de zapada alaturi de cei mici!

Oameni de zapada din globuri de Craciun

oameni_zapada_globuri

In perioada sarbatorilor de iarna, poti decora bradul familiei si cu oameni de zapada confectionati de cei mici din globuri de sticla transparenta! Acestea vor fi umplute cu zapada artificiala, dupa care le vei putea atasa "capul" omului de zapada - o mingiuta de ping-pong, spre exemplu! Cand asamblarea a luat sfarsit, copiilor nu le va mai ramane decat sa deseneze chipul fiecarui om de zapada si sa il imbrace dupa bunul plac, cu panglici si fasiute de material colorat.

Om de zapada stralucitor

om_zapada_sclipici

Simplu si rapid, acest craft include cateva ingrediente aflate la indemana: spuma de ras, lipici si sclipici. Pentru ca omul de zapada sa fie unul reusit, tine primele doua ingrediente la frigider peste noapte, dupa care demareaza proiectul: amesteca-le, adaugand sclipiciul la final, intr-un vas incapator, apoi cei mici vor putea crea, folosind aceasta "materie prima", cati oameni de zapada vor dori.

Suportul ideal este o foaie de carton colorat. La final, cand amestecul s-a intarit, micutii nu vor mai trebui decat sa ii adauge gura, nasul, ochii si caciula omului de zapada obtinut, iar craftul va fi numai bun de expus in vitrina!

Tu ce crafturi "mesteresti" alaturi de copiii tai? Impartaseste-ne secretele tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Crafturi copii

Articole recomandate

Citeste si despre