Rujul rosu - mereu la moda

/ / Modificat: 2014-02-27
Rujul rosu - mereu la moda

Rujul rosu, care odinioara era purtat cu discretie, doar la ocazii speciale si asortat tinutelor de gala, a patruns din ce in ce mai mult in moda de zi, in tinute casual, devenind un "accesoriu" modern, foarte sic. Pentru ca rujul rosu sa-ti completeze corect tinutele, indiferent ca sunt de zi sau de seara, este important sa alegi o nuanta potrivita tenului tau si sa il aplici corect pe buze, in asociere cu un machiaj potrivit.

Alegerea rujului rosu

Rujul rosu se gaseste intr-o paleta larga de subtonuri, de la rosu aprins, portocaliu, pana la cel foarte inchis, bordo, cu nuante albastrui. Alegerea nuantei potrivite nu depinde neaparat de tinuta sau ocazia la care alegi sa porti rujul, ci mai degraba de tonalitatea pielii, sustine Nick Barba, unul dintre cei mai in voga make-up artisti de la o firma consacrata de cosmetice din New York.

Tenul palid, rece, va fi pus corect in evidenta de un ruj rosu capsuna sau scarlet, nu foarte inchis, pentru a nu contrasta foarte tare cu luminozitatea acestuia, sustine specialistul american.

Pentru tenul mai inchis la culoare, este recomandata o nuanta calda, pentru a echilibra tonalitatea pielii. Rosul aramiu sau oranj este una dintre alegerile ideale pentru acest tip de ten. Alti specialisti in make-up recomanda subtonurile de rosu cu influente albastrui si pentru tonul palid, iar majoritatea este de acord ca nuanta corai se potriveste de minune oricarui tip de piele.

ruj-rosu

Asortarea rujului rosu cu machiajul fetei

Daca optezi sa porti rujul rosu in tinutele casual, de zi, atunci cand iesi cu bebelusul la plimbare sau mergeti intr-o vizita, la prieteni ori rude, incearca sa adopti un machiaj foarte natural la ochi - baza, fard deschis, neutru si mascara - si un blush cald, luminos. Buzele trebuie sa fie singurele care ies in evidenta intr-un astfel de machiaj.

Pentru tinutele de ocazie, din cadrul evenimentelor festive - botez, petreceri etc. - machiajul trebuie sa fie strident si stralucitor. Daca folosesti rujul ca piesa de rezistenta a machiajului, atunci incearca sa optezi pentru un stil usor vintage - ten mat, pudra luminoasa si ochi conturati atent de un creion negru, intens. Genele trebuie sa fie alungite, cu o mascara adecvata.

Daca esti o mamica extravaganta, ale carei tinute sunt mereu indraznete sau excentrice, inseamna ca ai nevoie de un machiaj de seara ceva mai puternic, adecvat personalitatii tale. Poti combina rujul rosu si cu un machiaj smookey eyes - cu mult negru combinat cu bordo la ochi. Obrajii pot fi conturati proeminent de un blush indraznet, glossy.

ruj-rosu

Reguli pentru aplicarea corecta a rujului rosu

Pentru ca rujul rosu sa-ti contureze perfect buzele si sa reziste cat mai multe ore, este important sa respecti cateva reguli in aplicarea lui:

  • pregatirea buzelor - exfolierea, aplicarea unui balsam neutru si a unui primer (baza de machiaj);
  • conturarea buzelor cu un creion - pentru a evita ca rujul sa "curga" sau sa tranziteze pe zonele de piele din jurul buzelor, este indicat sa le conturezi cu un creion special inainte - acesta impiedica rujul sa migreze si il ajuta sa si reziste mai mult;
  • foloseste rujuri rezistente la transfer; 
  • aplica cel putin doua straturi de ruj si tamponeaza-le usor cu un servetel, pentru a indeparta excesul si a fixa rujul pe buze.

Tu ai incercat pana acum rujul rosu? La ce tinute il asortezi si cum il faci sa reziste mai mult pe buze? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre