Relaxeaza-te cu un masaj de Ziua Femeii

/ / Modificat: 2014-02-25
Relaxeaza-te cu un masaj de Ziua Femeii

Masajul este cea mai veche metoda de tratament cunoscuta de oameni si a fost utilizat inca din antichitate. In culturile orientale, masajul este considerat un mijloc de transfer al energiei electromagnetice, asa-numita energie chi sau "energia vietii".

Daca esti stresata sau obosita, masajele saptamanale te vor ajuta sa iti mentii sanatatea, sa arati si sa te simti mai tanara.

Cum actioneaza?

Cand muschii sunt solicitati intens sau pe perioade mai lungi de timp, fibrele musculare se contracta si devin rigide. Prin masaj, muschii isi redobandesc elasticitatea; in plus, masajul faciliteaza circulatia sangvina, accelerand transportul toxinelor spre organele de eliminare sau de detoxifiere.

Cum te poate ajuta?

Durerile de ceafa si spate, migrele si artrita pot fi ameliorate prin masaj. Prin sedinte repetate, masajul ajuta si la recuperarea post-traumatica ( daca ai suferit accidente sportive sau de alta natura). Un masaj usor poate indeparta incordarea fizica si psihica din timpul sarcinii. Pentru copiii nascuti prematur, masajul constituie o metoda terapeutica utila in dezvoltarea normala a acestora.

Tehnici de masaj

Presopunctura


Presopunctura este o ramura a medicinei chineze traditionale, fiind numita adesea "acupunctura fara ace". Se exercita o presiune asupra anumitor puncte localizate de-a lungul unui sistem invizibil de canale energetice din interiorul organismului, denumite meridiane. Intrucat aceste puncte au legatura directa cu organele si glandele din corp, tensiunea fluxului energetic acumulata aici cauzeaza afectiuni si disconfort. Prin apasarea si masarea acestor puncte, se activeaza fluxul energetic, reducandu-se stressul.

Masajul miofacial


Muschii, arterele, oasele, organele sunt tinute impreuna de un anumit tip de tesut denumit fascie. Masajul actioneaza asupra fasciei care conecteaza si inveleste muschii. Intrucat fascia se intinde in tot corpul, o tensiune sau o trauma prezenta intr-o anumita zona a organismului poate afecta si o alta parte. Recomandat la inflamatii si lovituri.

Watsu

Este o forma de masaj shiatsu, practicat in apa. El combina elementele specifice ale acestei tehnici cu miscari asemanatoare din hidroterapie ( plutire, leganare, strangeri usoare, miscari de dans - totul in bazinul cu apa). Acest masaj creste mobilitatea coloanei vertebrale si destinde muschii.

Shiatsu


Este cea mai cunoscuta tehnica de presopunctura, fiind practicata de mai mult de o mie de ani in Japonia. Se apasa ritmic puncte specifice, situate de-a lungul merideanelor corpului ( o apasare dureaza intre 3 si 10 secunde). Sunt folosite degetele, mainile, coatele, picioarele pentru deblocarea si stimularea fluxului din organism. Printre efecte, intalnim: ameliorarea durerilor, relaxarea intregului organism si mentinerea starii generale de sanatate.

Efectele masajului

Efecte fizice

  • stimuleaza sistemul imunitar
  • intareste organismul
  • imbunatateste circulatia
  • imbunatateste functionarea sistemului limfatic
  • ajuta la tonifierea pielii si eliminarea toxinelor
  • Efecte psihologice

  • relaxeaza si inlatura efectele surmenajului cotidian
  • inlatura starile de stres, de depresie
  • stimuleaza activitatile mentale
  • iti incarca bateriile cu optimism si buna-dispozitie.
  • Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

    Articole recomandate

    Citeste si despre