Activitati artistice si jocuri de Ziua Copilului

/ / Modificat: 2014-05-21
Activitati artistice si jocuri de Ziua Copilului

De 1 iunie, Ziua Copilului, distreaza-te cu copilul tau cu crafturi si jocuri! Afla mai jos cum poti sa profiti din plin de Ziua Copilului.

Colier cu copii din toata lumea

Colierul cu copii din toata lumea este o modalitate distractiva prin care ii poti arata copilului tau diversitatea si fumusetea diferitelor culturi.

De ce anume ai nevoie: un bol de plastic, nisip, lipici alb, canute de masurat, lingura, farfurie din carton, reviste vechi sau cataloage, markere, siret.

Cum se face: Pune in bolul de plastic o cana de nisip si o patrime de cana de lipici pentru a face aluatul. Rupe din aluat o parte mica si modeleaza-o intr-o margica. Fa-o destul de mare incat sa poti sa lipesti o poza pe ea mai tarziu. Fa-i o gaura in mijloc.

Daca aluatul e prea moale, mai adauga nisip. Fa cate margelute vrei si pune-le la uscat pe farfuria de carton.

In timp ce ele se usuca, taie fotografii mici cu copii din reviste. Pe acestea le vei lipi de partea din fata a margelelor (dupa ce se usuca) pe care poti sa le colorezi in rest cu markere. Trage un siret colorat prin gaurile margelelor si leaga-l lejer de gatul copilului.

Jocul copiilor celebri

Joaca cu familia ta de Ziua Copilului jocul copiilor celebri. Acest joc va va testa cunostintele in materie de copii celebritati. Unul dintre voi va trebui sa se gandeasca la copil celebru (poate sa fie actor, cantaret, personaj din carti etc) dar care sa va fie familiar tuturor. Apoil el va spune litera cu care incepe numele copilului. Ceilalti participanti vor pune o serie de 20 de intrebari in total, cu raspunsuri de tipul da/nu, pentru a afla cine este (ex. Este blond?, A jucat in Singur acasa? Etc). Cine ghiceste va fi urmatorul care sa se gandeasca la un copil celebru si jocul o ia de la capat.

Talk Show pentru copii

Organizeaza la tine acasa un Talk Show pentru copii, cu copii si despre copii.

De ce anume ai nevoie: scaune, masa, camera video sau foto.

Fa o lista cu ce crezi tu ca este important ca micutii tai sa stie, ce ti se pare nedrept fata de ei, legi pentru copii si orice alte idei ti se par tie interesante pentru Ziua Copilului. Dupa aceea organizeaza un talk show live impreuna cu ei. Tu iti poti prezenta ideile, cineva poate inregistra cu camera video si restul pot pune intrebari. Le poti pune si tu intrebari la randul tau.

Gandeste-te si la un nume pentru show si pune pe cineva sa puna muzica atunci cand vei intra in camera sa prezinti. Urmareste rezultatul impreuna cu copiii tai.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati educative copii Activitati amuzante scris copii Activitati artistice copii Activitati Ziua Copilului

Articole recomandate

Citeste si despre