Pacaleli amuzante de facut copilului pe 1 Aprilie

/ / Modificat: 2013-03-30
Pacaleli amuzante de facut copilului pe 1 Aprilie

Se apropie ziua de 1 Aprilie sau Ziua Pacalelii! Este musai sa ii faci cateva farse dragute copilului si sa te amuzi copios pe seama reactiilor lui! In felul acesta, micutul tau mai invata cate ceva despre aceasta sarbatoare si ai grija sa il inveti si care sunt poznele dragute, amuzante si sigure si cum sa evite glumele nesarate si periculoase in care ar putea cadea victima.

Un altfel de lapte

Daca achizitionezi lapte la cutie, atunci pune in cutie cateva picaturi de colorant alimentar albastru sau verde ori negru si lasa-l pe copil in acea dimineata sa si-l toarne in bol. Nu mica ii va fi mirarea sa vada cum albul pe care-l stia al laptelui a devenit deodata albastru sau negru.

Marul cu surprize

Cumpara cativa viermisori din jeleu si introdu-i cu putina indemanare intr-un mar. Ai grija sa nu se vada gaura foarte tare. Da-i copilului sa pape marul si asteapta pana da de micutul musafir nepoftit!

Cereale cu lapte?!

Pune un castron umplut pe jumatate cu apa la congelator de seara pana dimineata. Apoi scoate-l si pune deasupra cateva cereale, cat sa se acopere si sa nu se vada gheata. Apoi cheama copilul la masa si lasa-l sa se infrupte din ele. Urmareste-i reactia cand va observa ca lingura nu vrea deloc sa intre pana la fund in farfurie!

Prajitura... sarata?!

Fa-i copilului fursecutele preferate sau briose. Alege una buclucasa, in care sa presari destula sare, cat sa-i schimbe gustul. Apoi da-i copilului sa manance una normala, dulce si apoi baga-i la inaintare briosa cu surpriza. Dupa ce va musca cu pofta din ea si va constata ca este sarata, fetisoara lui va merita o poza de toata frumusetea!

De asemenea, folosindu-te de bezele mai poti face urmatoarea farsa: ia o bucata de creta si picteaz-o cu ajutorul colorantilor alimentari asemenea altor bezele de pe farfurie. Da-i copilului bucatica de creta si asteapta reactia!

De ce nu se potrivesc pantofii?!

Indeasa bine bucatele de vata in varf si pune-l pe copil sa se incalte cu ei. Cand isi va infige nerabdator talpile in ei pentru a iesi mai repede la plimbare va avea o mica surpriza. Pantofiorii lui preferati par sa fi intrat la apa! Urmareste-i reactiile si amuza-te copios!

Telefonul buclucas

Aceasta farsa merge facuta unui copilas mai maricel, care este la varsta scolara. Atunci cand intra pe usa casei la intoarcerea de la scoala, spune-i pe un ton destul de hotarat si suparator ca tocmai ai primit un telefon de la profesoara si ca esti chemata la scoala sa vorbiti despre comportamentul lui. Lasa-l sa inghita in sec nitel, sa incerce sa isi gaseasca cuvintele potrivite si cand vezi ca a inceput sa transpire sau sa nu mai poata respira din cauza sirului de cuvinte care ii iese pe gura spunandu-ti ca "nu a facut nimic", spune-i ca e pacaleala de 1 Aprilie.

Paharul neastamparat

Ia un pahar de unica folosinta si da cateva gaurele pe fundul lui (nici prea mari, nici prea mici). Apoi, pune-l pe masa si toarna in el sucul preferat al copilului. Nu mai ridica paharul de pe masa, pentru a nu risca sa curga. Pune-i si un pai si striga repejor copilul sa vina sa bea. Nici nu apuca bine sa ia bine paharul in mana ca sucul incepe sa se imprastie in poala lui. Vei observa ca va fi panicat ca nu cumva sa fi facut el ceva sa se verse si acum sa il certi pentru asta. Razi, amuza-te si saruta-l pe obrajori, spunandu-i de farsa.

Inelul stropitor

Cumpara un inelus care se umple cu apa si care stropeste atunci apesi pe o pompita. Apoi apropie-ti mainile de chipul copilului si apasa pompita. Apa ii va sari direct in fata. Prefa-te ca nu stii despre ce este vorba si mai aplica "tratamentul" o data! Copilul va fi de-a dreptul confuz!

De ce nu merge calculatorul?

Fa un printscreen cu o pagina economica sau de sport sau orice altceva, dar care sa fie pe dinafara intereselor copilului tau. Apoi, pune-o ca tapet pe spatiul de lucru (wallpaper) si lasa copilul sa se framante incercand sa isi dea seama de ce nu reuseste sa schimbe imaginea si ce are.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri 1 aprilie copii Ziua pacalelilor copii

Articole recomandate

Citeste si despre