Sa invatam despre numere! - Invatam cum se invata - Disney | Copilul.ro


Login
x
Utilizator:
Parola:
login
Am uitat parola

Sa invatam despre numere!

Rating:

Articolul a fost votat de 14 persoane

Invatam numerele!Numerele si matematica pot fi o mare nebuloasa pentru copiii mici, dar si pentru parintii care nu stiu cum sa abordeze problema. Mickey Mouse are insa solutia la toate problemele, inclusiv cele de matematica! Tot ce trebuie sa faci, ca parinte, este sa il inveti pe micutul tau matematica intr-un mod distractiv si intuitiv.

 

Numerele sunt peste tot in jurul nostru, nu trebuie decat sa le observam si sa le intelegem. In continuare, Mickey si prietenii lui iti vor arata cum sa-l inveti pe copilul tau tainele numerelor prin jocuri. El va invata astfel adunarea si scaderea, numaratul pana la 100 si va intelege formele geometrice.

 

Conceptele de baza – matematica distractiva de fiecare zi


Copiii mici invata de obicei din mers numaratul pana la 20. Poti simplifica procesul de invatare doar permitandu-i copilului sa ia parte la activitatile zilnice din casa. De exemplu, atunci cand va putea sa recunoasca numerele, roga-l pe el sa formeze numerele de telefon. Indica-i numarul si citeste-l cu voce tare, in felul acesta ii vei intari cunoasterea numerelor de la 1 la 9.

 

Mickey spune ca o alta modalitate buna este sa ii permiti micutului tau sa schimbe el canalele TV cu ajutorul telecomenzii, folosind acelasi concept ca si la telefon, aratandu-i numerele si spunandu-le cu voce tare.

 

Numara absolut tot de fata cu copilul tau, cate trepte urcati, cate mere mancati, cate flori cumparati, cate perechi de sosete are etc.

 

Pentru copilul un pic mai maricel poti sa aplici metoda celor 60 de secunde atunci cand se spala pe dinti. Stai cu el atunci cand se spala pe dinti si numara pana la 60, astfel va intelege si conceptul secundelor dintr-un minut.

 

Minnie Mouse te sfatuieste sa gatesti ceva delicios alaturi de copilul tau. Gatitul este o modalitate foarte buna pentru a invata numerele. Dubleaza cantitatile ingredientelor pentru ca micutul tau sa invete multiplicarea, foloseste canile de masurat pentru a invata fractiile, imparte o placinta in 8 bucati si incercati sa vedeti cate bucati ii revin fiecaruia.

 

Daisy Donald, intotedauna cu capul pe umeri, te sfatuieste sa il iei pe micutul tau la cumparaturi pentru a invata care produs este cel mai scump, cel mai ieftin, cel mai bun in raportul calitate – pret si cum poti sa te incadrezi intr-un anumit buget.

 

Invatatul bazat pe memoria vizuala. Jucati-va cu modelele repetitive!

 

Mickey Mouse te sfatuieste sa ii oferi copilului tau boabe de strugure verzi si mov. Roaga-l sa le aranjeze in modele repetitive de genul verde, mov, verde, mov sau verde, verde, mov, verde, verde etc.

 

Uitati-va dupa modele repetitive si in natura, de exemplu cercurile de pe rame si lucrurile care au pereche (ochi, urechi, maini etc). Aceste jocuri ii vor dezvolta gandirea abstracta.

 

Invatatul bazat pe exercitii fizice si asociere


Jucati-va zaruri sau carti. Mickey iubeste jocul acesta! Arunca doua zaruri si intreaba-l care are valoare mai mare decat celalalt – va recunoaste gruparile de puncte din vedere. Puteti sa va jucati si "razboi" cu carti de joc, unde cine are cartea cu valoare mai mare castiga. Prin aceste jocuri va invata conceptele de "mai mare decat", "mai mic decat".

 

Deschideti-va propriul magazin. Luati mai multe obiecte din casa, asezati-le pe o masa si puneti-le preturi. Da-i copiluli cativa banuti. Tu vei fi vanzatorul, iar el cumparatorul. Lasa-l sa cumpere ce vrea si sa plateasca atat cat face fiecare produs. Schimbati rolurile. Acest lucru il va invata sa se descurce cu banii.

 

Masurati inaltimea membrilor familiei. Folositi o ruleta si masurati-va toti inaltimea. Comparati cifrele si adunati-va toate inaltimile pentru a vedea cat de inalti sunteti impreuna.

 

Jucati-va Monopoly Junior sau orice alt joc care foloseste numaratul si bani de hartie.

 

Invatatul prin sunete


Ascultati si invatati cantece de genul "Un elefant se legana pe o panza de paianjen". Il vor invata adunarea si scaderea.

 

Jucati-va jocuri de ghicit (foarte bune pentru atunci cand mergeti cu masina). Pune-l pe copilul tau sa se gadeasca la un numar intre unu si zece, de exemplu, si incearca sa-l ghicesti. Pune intrebari de genul: "Este intre 5 si 10?", "Este mai mare decat 3?" si apoi schimbati rolurile.

 

Alexandra Ilie

Redactor Copilul.ro


Articole din aceeasi categorie:
Cum sa invatam culorile
Povestim ce stim despre... Importanta povestitului pentru copii
Cum sa invatam alfabetul
Invatam formele geometrice
Cum sa imbunatatesti capacitatea de invatare a copilului
Cum invatam copiii sa citeasca cu placere
Mami, pot sa ma incalt singur

Recomanda acest articol:

Recomanda pe Yahoo! Recomanda pe email!
Oda pentru Disney Channel Oda pentru Disney Channel