Prichindelul tau consuma destul calciu?

/ / Modificat: 2013-02-06
Prichindelul tau consuma destul calciu?

Te-ai intrebat vreodata de ce motanul Tom il ispiteste mereu pe Jerry cu cascavalul cu gauri? Pentru ca stiu ei bine ca acest tip de branza este foarte hranitoare, foarte bogata in proteine si calciu.

100g de branza emmentaler contine 125% din doza zilnica recomandata de calciu si 28g de proteine. Mai mult decat atat, ca si restul branzeturilor, si branza emmentaler contine un aminoacid specific care ofera o stare de buna-dispozitie.

Iata cat de simplu veselia desenelor animate poate fi transmisa copilului tau.

Poate nu stiai inca, dar proteinele sunt "caramizile organismului" fiind indispensabile in buna dezvoltare a oaselor, muschilor, parului si a pielii. Pentu ca proteinele sa aiba un efect maxim, trebuie completate de o cantitate adecvata de calciu, fosfor si vitamine.

Foarte bune in acest sens sunt, pe langa emmentaler, si branzeturile de tip Miez de lapte, branza proaspata de vaci sau branza cottage. Le poti combina cu o multime de alimente pentru a asigura cele 2-3 portii zilnice de lactate de care are nevoie copilul tau.

Astfel vei sti ca aportul de calciu este asigurat, iar piciul va fi plin de energie pentru sotiile pe care le pune la cale.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Dezvoltarea copiilor Alimentatia copilului Proteine Calciu copii Branza Lactate

Articole recomandate

Citeste si despre