Ce ne spune nutritionistul despre branza calcica Miez de Lapte

/ / Modificat: 2013-03-06
Ce ne spune nutritionistul despre branza calcica Miez de Lapte

Branza calcica este o sursa valoroasa de minerale si proteine atat de esentiale dezvoltarii armonioase a celor mici.

Cu un aport de 350 mg calciu si 240 mg fosfor la 100 g, o portie de Miez de Lapte (75 g) asigura aproape jumatate din doza zilnica de calciu, avand grija, alaturi de fosfor, de sanatatea oaselor si a dintilor. Pe langa minerale, acest tip de branza ofera proteine cu o valoare biologica inalta, o portie de 75 g continand aproape o treime din doza zilnica recomandata.

In componenta mai gasim carbohidrati si grasimi saturate in continut redus, care vor da un plus de energie micilor exploratori.

Are textura lejera, delicata si un gust de lapte proaspat, fiind de cele mai multe ori usor acceptata de copii. Poate fi folosita la toate cele trei mese ale zilei, in salate, sandwich-uri (felii subtiri), pe post de gustare singura sau impreuna cu fructe proaspete.

In alimentatia celor mai mici poate fi introdusa incepand cu varsta de 6 luni singura, impreuna cu un fainos de orez integral sau amestecata cu un piure de legume, caruia ii va imprumuta gustul dulce  si-l va face mai "prietenos".

La fel de delicioasa este si intr-un piure de fructe proaspate sau pe post de... inghetata - amestecata cu fructe congelate (aceasta din urma pentru copii cu varste de peste un an).

Branza calcica Miez de Lapte de la Delaco este alcatuita din lapte, cheag si putina sare, fara coloranti, conservanti, aditivi alimentari, arome artificiale sau potentiatori de gust. Este astfel o optiune foarte buna si pentru parinti, atat pentru meniul zilnic, cat si pentru meniurile speciale de dieta.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Delaco Calciu Sanatate Alimentatie copii

Articole recomandate

Citeste si despre