Ce facem cand descopera dulcele?

/ / Modificat: 2013-03-13
Ce facem cand descopera dulcele?

Incercam sa amanam momentul in care cel mic descopera dulcele, dar mai devreme sau mai tarziu acest lucru se va intampla. Nu va fi usor, dar cu rabdare si hotarare poti educa gusturile celui mic, evitand consumul in exces a delicioaselor tentatii.

Pregateste-i mese mici si dese: de 5 ori pe zi, mese care sa contina, in primul rand proteine din peste sau carne, branzeturi si iaurturi, cereale integrale si leguminoase, seminte, nuci si produse din soia si quinoa.

Micul dejun este bine sa fie consistent: ou fiert, salata cu branzeturi, cereale integrale cu fructe proaspete, branza de vaci si iaurt.

Aliatul tau pentru gustarile din timpul zilei vor fi fructele: mere, pere, citrice sau de ce nu, morcovi cruzi. Este bine sa ai in geanta un fruct oricand iesiti la plimbare, joaca sau cumparaturi. Va fi solutia la indemana cand tentatia apare pe neprevazute.

Pofta de dulce este una dobandita, de aceea papilele gustative trebuie "antrenate" cu alimente din ce in ce mai putin dulci. Miscarea, joaca, plimbarile in aer liber vor canaliza energia micutului in directii constructive si il vor ajuta sa isi ia gandul de la dulciuri.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Delaco Mic dejun copii Branza de vaci Gustari copii

Articole recomandate

Citeste si despre