Pantofii crocs pentru copii

/ / Modificat: 2008-08-28
Pantofii crocs pentru copii





 

Pantofii crocs sunt pe val, mai ales in randul copiilor, dar oare sunt siguri pentru piciorul celui mic?

Acest tip de incaltaminte incepe sa prinda din ce in ce mai mult si la noi, dupa ce in America a ajuns sa fie purtata de toata lumea, de la cei mai mici pana la cei mai mari dintre membrii unei familii.

 




In culori dintre cele mai variate, de la alb, roz, bleu sau clasicul negru, pana la cele mai indraznete imprimeuri de camuflaj sau cu stelute, floricele, inimioare, crocsii sunt poate incaltamintea favorita si a copilului tau.

Cu timpul insa, pe cat de comozi si usori sunt, acesti pantofi au inceput sa ridice cateva semne de intrebare in randul parintilor si al profesorilor: sunt oare suficient de siguri pentru picioarele micutilor?

Mai mult decat atat, in lume au fost raportate mai multe cazuri de copii care, purtand crocsi, si-ai prins picioarele la scarile rulante din mall-uri, din aeroporturi sau de la metrou, iar majoritatea acestor accidente au lasat urme pe picioarele micutilor si chair teama de a mai folosi scarile rulante.

Este clar ca, pentru copii, crocsii reprezinta o alternativa pentru pantofii sport sau pentru tenisi. Specialistii spun ca aceste incaltari ofera o protectie mai ridicata decat o pereche de sandale sau papuci. Gaurelele asigura aerisirea piciorului, iar proprietatile lor antimicrobiene contribuie la prevenirea infectiilor piciorului.

Moda si comoditate versus siguranta

De aceea, pe timpul verii, crocsii sunt ideali pentru copii. Unde mai pui ca nu trebuie sa mai fii atenta sa nu i se desfaca siretul si sa stai mereu cu grija ca se poate impiedica. Pentru sezonul mai rece, insa, specialistii spun ca este bine sa inlocuim crocsii din picioarele copiilor cu un alt tip de incaltaminte, incercat anterior.

Cu atat mai mult crocsii trebuie evitati in timpul scolii. Dincolo de faptul ca vremea se raceste, activitatile dintr-o zi de scoala sunt foarte multe si variate, de aceea purtarea crocsilor poate deveni riscanta. Nu sunt foarte bine fixati pe picior si pot cadea la gimnastica, jocuri sau orice alta activitate fizica ce implica mai mult decat mersul. Acelasi lucru este valabil pentru orice tip de incaltaminte care este foarte moale si care se pliaza usor sau care nu are un sistem foarte bun de prindere pe picior (papuci, sandale, chiar tenisi al caror siret nu este bine legat).

Specialistii mai spun ca aceste incaltari nu sunt recomandate pentru a fi purtate toata ziua, mai ales in cazul unui copil. Cea mai buna solutie pentru picioarele copilului (si chiar si pentru ale tale) este sa alternezi tipul de incaltaminte astfel incat piciorul sa nu se obisnuiasca cu un singur tip si trecerea la o alta incaltaminte sa devina dificila si chiar dureroasa.

Pentru un copil foarte activ este evident ca crocsii nu sunt potriviti intrucat pot fi scapati usor din picioare, de aceea, cea mai buna varianta raman tenisii.

Foto: crocsshoes.shoexi.com


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Articole recomandate

Citeste si despre