Alimente pentru dezvoltarea cognitiva a copilului

/ / Modificat: 2017-06-13
Alimente pentru dezvoltarea cognitiva a copilului

Daca vrei ca micutul tau sa fie mai istet si sa aiba o dezvoltare intelectuala rapida si productiva este esential sa arunci un ochi in ceea ce mananca. Exista alimente "hrana pentru creier" care ajuta la dezvoltarea copilului, imbunatatind functiile creierului, memoria si concentrarea!

Somonul

Inlocuieste orice tip de peste pe care i-l dai micutului cu somon si va avea numai de beneficiat! Bogat in acizi Omega 3, EPA (acid eicosapentaenoic) si DHA (acid docosahexaenoic, somonul reprezinta una dintre cele mai importante alimente pentru dezvoltarea functiilor creierului. Poti adauga somonul in sandvisurile pentru scoala, in supe sau chiar preparat pe gratar.

Oua

Fie ca i le dai la micul dejun sau ca le pui intr-un sandvis, ouale sunt esentiale pentru functiile cognitive ale copilului.

Ele contin cele mai calitative proteine dintre toate alimentele. Incearca sa eviti sa i le dai prajite ochiuri in mult ulei, si mai mult fierte sau omleta.

Unt de arahide

Arahidele si untul de arahide sunt o sursa esentiala de vitamina E, un antioxidant puternic care protejeaza membranele nervoase ale creierului. De asemenea, contine tiamina care ajuta creierul si sistemul nervos sa foloseasca glucoza pentru energie.

Lactate

Lactatele sunt o parte importanta in alimentatia copilului. Ele contin vitamina B, esentiala pentru dezvoltarea tuturor functiilor creierului. In plus, acestea furnizeaza si o cantitate mare de proteine si carbohidrati care reprezinta o sursa de energie esentiala pentru creier.

Cereale integrale

Creierul copilului are nevoie constant de surse de glucoza, iar cerealele integrale procura creierului treptat aceste resurse pentru a le folosi. Fibrele continute de acestea ajuta la eliminarea treptata a glucozei in organism. Vitamina B reprezinta o sursa esentiala pentru dezvoltarea sistemului nervos al copilului.

In ziua de azi, exista o multime de surse de cereale integrale pentru copii: de la simpli biscuitei, la cereale pentru lapte si pana la paine, poti cumpara copilului tau aceste alimente pretioase pentru performantele lui mentale.

Carne de vaca

Fierul este un mineral care ajuta copiii sa fie energici si concentrati la scoala. Carnea slaba de vacuta este una dintre cele mai importante surse de fier pentru copii. Ea contine si zinc, un mineral care ajuta memoria copilului.

Ovazul

Ovazul, precum si faina realizata din aceasta cereala reprezinta unele dintre cele mai importante alimente pe care i le poti da copilului pentru a-si dezvolta functiile creierului. Ele procura copilului energia necesara pentru primele ore ale diminetii, ajutand intelectul sa functioneze la capacitate maxima.

Ovazul reprezinta o sursa esentiala de vitamina E, potasiu, zinc, dar si a complexului de B-uri, cumul de vitamine si nutrienti care ajuta creierul sa functioneze cum trebuie.

Poti folosi faina de ovaz pentru a face prajiturele copilului sau poti cumpara cereale care-l contin pentru a le consuma cu lapte dimineata. Nici gustarile cu ovaz nu lipsesc, existand pe piata o multime de biscuitei deliciosi care contin aceasta cereala.

Fructele de padure

Coacaze, afine, mure, zmeura, dar si capsuni sau cirese, visine – toate aceste minunatii de fructe colorate sunt esentiale pentru dezvoltarea unui copil. In general, pe cat de intensa este culoarea, pe atat de nutritiv este fructul. Ele contin resurse esentiale de antioxidanti, in special vitamina C. De asemenea, ele ajuta la imbunatatirea memoriei la copii.

Legume colorate

Alege in alimentatia micutului tau legume cat mai colorate - rosii, dovleac, spanac, avocado, morcovi, broccoli etc. - deoarece cu cat au culori mai puternice, cu atat contin mai multi antioxidanti care mentin celulele creierului sanatoase si in continua dezvoltare.

Legume boabe

Aceste legume sunt speciale, pentru ca procura copilului aproape toti nutrientii de care nevoie: proteine, carbohidrati complecsi, fibre si o multime de vitamine si minerale. Copiii care consuma astfel de legume (mazare, fasole boabe, soia etc.) functioneaza la capacitate maxima din toate punctele de vedere, mai ales cognitiv.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimentatie copii Dezvoltare copii

Articole recomandate

Citeste si despre