Economii simple la rechizitele scolare

/ / Modificat: 2011-08-30
Economii simple la rechizitele scolare

Exista cateva modalitati prin care si tu poti sa faci economii simple la rechizitele scolare.


Exista cateva modalitati prin care si tu poti sa faci economii simple la rechizitele scolare.

Era o vreme cand cumparatul rechizitelor scolare era foarte simplu, pentru ca optiunile erau limitate si implicit si necesitatile erau limitate.

Dar acum exista o multitudine de optiuni dintre care sa alegi, plus ca lista de rechizite pe care o cer scolile inainte de inceperea anului scolar poate fi complicata si scumpa per total. In lista de rechizite poti gasi de la o cutie de servetele igienice pana la marker fin galben cu varf subtire.

Exista totusi cateva modalitati prin care poti sa reduci costurile rechizitelor scolare.

In primul rand, incearca sa faci rost de lista de rechizite de la scoala cat mai devreme posibil.



Multe scoli sau profesori mentioneaza  de ce rechizite vor avea nevoie scolarii la sfarsitul anului, inainte de vacanta de vara. Acest lucru iti va da un avantaj important in sensul ca vei avea destul timp sa cauti ofertele cele mai bune. Daca scoala intarzie cu lista, poti intotdeuna sa intrebi profesorul sau dirigintele inainte de terminarea anului scolar despre acest lucru.



Nu arunca toate rechizitele de anul trecut

Uita-te cu atentie prin ele pentru a vedea care mai pot fi refolosite (de exemplu, un stilou poate fi folosit si cativa ani la rand, daca este pastrat in stare buna). Caietele in general, raman de la un an la altul nefolosite, asa ca poti sa mai tai cateva de pe lista de anul acesta.

Fii atenta la reducerile de vara

Mai multe supermarketuri mari au reduceri in timpul verii, de obicei la inceputul lui august. Fa cumparaturile din timp atunci cand sunt reduceri pentru ca stocurile se epuizeaza repede. La reducere, in perioada aceasta, vei gasi si servetele igienice si servetele umede.

Cumpara in cantitati mari

Caietele, colile albe, pixurile, gumele de sters si multe altele pot fi cumparate in cantitati mari la un pret mai bun. Poti cumpara mai multe rechizite intr-un an si cele care iti raman vor fi folositoare pentru anul viitor. Poti sa cumperi in felul acesta si impreuna cu un alt parinte si sa impartiti costurile.

Modelul rucsacului depinde de varsta si clasa in care se afla copilul tau

Daca este la gradinita, probabil ca va avea nevoie de un rucsacel mic.Daca este in scoala generala, insa, este bine sa investesti intr-un rucsac mai rezistent pentru ca va avea mai multe lucruri de luat cu el. Pentru oferte bune la rucsacuri, uita-te prin supermarketurile mari si magazinele cu echipament sportiv.

Daca ai mai multi bani la dispozitie si putin timp pentru a face cumparaturi exista pachete promotionale cu rechizite de toate felurile

Pretul unui pachet incepe de la 70-100 RON. Avantajul este ca nu mai trebuie sa cauti prin tot orasul diferite oferte. Dezavantajul este ca e mai scump decat daca le cumperi separat si ca se poata intampla sa iti lipseasca anumite lucruri din pachet pe care va trebui sa le cumperi ulterior.

Citeste si articolul Inapoi la scoala.


Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Economii copii Economii parinti copii

Articole recomandate

Citeste si despre