Biroul sau masa de scris a copilului. Sfaturi si recomandari

/ / Modificat: 2015-01-08
Biroul sau masa de scris a copilului. Sfaturi si recomandari

Copilul tau se va aseza prima oara la masa de scris inainte de intrarea la varsta prescolara, chiar daca nu o va face pentru a scrie, ci pentru a mazgali sau desena. Insa odata cu implinirea a trei anisori si apoi, cu intrarea la scoala, biroul va deveni una dintre cele mai importante piese de mobilier pentru micutul elev. Aici isi va face temele, va picta si va citi. Este important ca cel mic sa aiba o postura corecta la birou, deci o masa de scris adecvata nevoilor lui. Iata cum sa alegi masa de scris, dar si cateva recomandari simpatice pentru camera copilului tau!

Cum alegi biroul sau masa de scris potrivita pentru copil?

Masa de scris si scaunul de birou trebuie sa asigure copilului confortul necesar pentru a-si pastra spatele drept, dar si pentru a se putea concentra mai bine la temele si sarcinile de lucru pe care le are de indeplinit.

Principalul criteriu de alegere a biroului ramane inaltimea. Pachetul format din scaun si masuta trebuie sa asigure copilului pozitia corecta la birou, in functie de statura pe care o are.

Cel mai indicat este sa cumperi un scaun si o masuta ajustabile, astfel incat sa nu fii nevoita mereu sa le schimbi, pe masura trecerii anilor si cresterii copilului. Acestea isi ajusteaza marimea in functie de inaltimea lui si pot fi folosite din perioada prescolara pana tarziu in etapa scolara.

Cel mai potrivit scaun pentru copilul tau este cel care ii permite sa atinga cu talpile podeaua atunci cand sta pe el. Daca atinge podeaua doar cu varfurile, inseamna ca scaunul este prea inalt.

Insa nu este suficient doar ca talpile sa stea bine infipte in podea, ci si ca unghiul format din flexarea genunchilor sa fie de 90 de grade. Acesta este principalul criteriu dupa care iti dai seama ca micutul tau sta la inaltimea corecta pe scaun si ca scaunul ii asigura confortul necesar activitatilor de la birou sau masa.

Dupa ce ai ales scaunelul potrivit pentru cel mic, mergi in cautarea biroului adecvat. Inaltimea blatului de masa trebuie sa fie cu doar 20.5 cm mai mare fata de sezutul scaunelului, astfel incat scaunul impreuna cu biroul sa asigure postura corecta a copilului.

In timpul sederii la masa de scris, cel mic trebuie sa stea cu spatele drept si lipit de spatarul scaunului, cu picioarele apropiate si talpile perfect lipite pe podea. Unghiul dintre brat si antebrat, atunci cand manutele sunt asezate pe birou, trebuie sa formeze si ele un unghi perfect de 90 de grade.

Recomandari de birouri sau mese de scris pentru copii

Pastreaza biroul clasic, din lemn, pentru momentul in care copilul ajunge la adolescenta. Pana atunci, bucura-te de varietatea de modele simpatice si colorate pe care ti-o ofera piata. Iata cateva recomandari interesante!

Birou cu scaunel reglabil ciupercute roz

birou_ciupercute

Iata un birou complet pentru fetite, de culoare roz, foarte pragmatic si eficient. Atat masa de scris, cat si scaunelul, au inaltimi reglabile, fiind perfecte pentru copiii aflati in crestere.

Pret: 220 lei

Marcoshop-online.ro

Masa si scaun de scris Pilsan

masa-scaun-scris-pilsan

Iata o masuta de scris si un scaunel perfecte pentru micutul tau prescolar. Reprezinta un set recomandat pentru varsta de peste trei anisori, dar nu poate fi folosit la scoala, deoarece copilul va creste in inaltime, iar masuta ii va deveni prea mica.

Nu are inaltime reglabila si nu se poate transforma mai tarziu in birou pentru scoala, dar este o prima masuta simpatica la care copilul tau poate invata sa scrie primele litere si cuvinte.

Pret: 199 lei

Elfbebe.ro

Masuta de birou Deluxe Art Master

masuta-birou-deluxe-art-master

Iata o masuta ceva mai complexa, pentru un copilas trecut de varsta prescolara, de peste 4-6 anisori. Este perfecta pentru primele lectii de scris si realizarea temelor pentru scoala. Atat masa, cat si scaunul, sunt create din materiale de foarte buna calitate, rezistente in timp.

Pret: 622 lei

piciorus.ro

Care a fost primul birou al copilului tau? Cum l-ai invatat sa stea corect la masa de scris? Spune-ne sugestiile si sfaturile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Scaune birou copii Scris corect

Articole recomandate

Citeste si despre