10 sfaturi practice pentru sedinta cu parintii

/ / Modificat: 2011-10-04
10 sfaturi practice pentru sedinta cu parintii

Sedinta cu parintii este un prilej excelent de a te asigura ca micutul tau a inceput cu dreptul anul scolar. Punctul de vedere exprimat de profesorul-diriginte iti poate atrage atentia asupra lacunelor copilului tau, asadar este foarte important sa acorzi o atentie sporita intrunirilor de acest fel.

Iata cateva sfaturi practice privind derularea eficienta a sedintei cu parintii:

Comunica in prealabil cu copilul tau

Inainte de intrunirea de la scoala, intreaba-ti copilul daca si-ar dori sa discuti un anumit lucru cu profesorul, precum nemultumiri personale privind felul in care se deruleaza actul educativ sau eventuale probleme pe care le-ar putea avea cu colegii de clasa.

Pregateste-ti o lista de probleme

Noteaza-ti problemele pe care vrei sa le abordezi in cadrul sedintei cu parintii, astfel incat sa scoti in evidenta probleme care i-ar putea scapa profesorului de la catedra.

Fii punctuala

Este foarte important sa ajungi cu cateva minute inainte de ora anuntata. Daca vei da buzna in sala de clasa in mijlocul discutiei, reputatia ta si a copilului tau va avea cu siguranta de suferit.

Incepe discutia cu dreptul

Inainte sa formulezi o nemultumire sau o eventuala critica, este mai bine sa faci cateva remarci pozitive despre profesor si colectiv.

Ramai la subiect

Nu te abate de la ideile esentiale pe care discutia trebuie sa le dezbata, timpul este pretios pentru toata lumea.

Asculta cu atentie informatiile transmise de profesor

Nu trata cu indiferenta informatiile impartasite de profesor si fii deschisa la sugestiile sale. In 99% din cazuri, intentiile sunt bune.

Pastreaza-ti calmul

Indiferent de directia in care se indreapta dezbaterile, controleaza-ti emotiile si masoara-ti cu atentie cuvintele. Esti oglinda copilului tau.

Spune-i micutului tau ce-ai discutat

Detaliaza-i micutului tau aspectele discutate si nu te rezuma la a-i atrage atentia asupra catorva lucruri negative pe care le-ai aflat. In acest mod, va deveni mult mai responsabil si mai atent la comportamentul sau de la scoala.

Exprima-ti recunostinta

Exprima-ti recunostinta in fata profesorului pentru timpul dedicat intrunirii si lauda-ti copilul pentru rezultatele bune inregistrate.

Nu parasi sedinta inainte de incheiere

Cu exceptia urgentelor justificate, nu parasi sedinta inainte ca aceasta sa se incheie.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sedinta cu parintii

Articole recomandate

Citeste si despre