Activitatile de lucru manual pentru copii, beneficii pentru intreaga familie

/ / Modificat: 2017-03-14
Activitatile de lucru manual pentru copii, beneficii pentru intreaga familie

Activitatile de bricolaj care implicat taiat, indoit si lipit sunt o ocazie minunata de a-ti petrece timpul in mod placut cu copilul si de a-l ajuta sa-si dezvolte indemanarea si simtul creativ. Aceste activitati de lucru manual stimuleaza creativitatea, dandu-i ocazia celui mic sa realizeze lucruri deosebite, pe care sa le utilizeze sau sa le ofere cadou. Exista o multime de proiecte amuzante care sa iti tina copiii ocupati atunci cand sunteti prinsi in casa din cauza vremii si care iti dau si tie ocazia, ca parinte, sa petreci momente de calitate cu copiii tai.

Pirati

Beneficii pentru copii

Activitatile de lucru manual au urmatoarele beneficii pentru copii:

- stimuleaza imaginatia si auto-disciplina;
- dezvolta coordonarea mana-ochi;
- dau incredere de sine;
- cultiva interesul pentru explorare;
- incurajeaza munca in echipa.

Sfaturi pentru parinti

Multe dintre lucrurile pe care le aruncam la gunoi pot fi reciclate si transformate in obiecte handmade. Cu ajutorul resturilor de creioane sau a sulurilor de carton pe care sunt infasurate prosoapele de hartie se pot obtine suporturi haioase pentru creioane sau cutii pentru suveniruri cu care sa decorezi camera.

Micile bricolaje sau craft-uri iesite din mainile copiilor pot fi oferite cadou rudelor, prietenilor sau cunostintelor, de 8 Martie sau de Pasti. Oricat de mic sau de stangaci realizat, este un dar din suflet. Unde mai pui ca este facut cu buget minim. Orice idee ai avea tu sau copilul tau, indeamna-l sa aiba incredere in el si sa-si puna imaginatia la lucru.

Iata cateva sfaturi pentru tine, ca parinte:

- Alege o ora potrivita de lucru, dupa masa sau intr-o dupa-amiaza libera.

- Alege un loc potrivit pentru desfasurarea activitatii, de exemplu, o masuta acoperita cu ziare sau o musama.

- Imbraca-te lejer, cu haine mai vechi, pe care sa nu iti para rau ca le patezi.

- Odata ce te-ai decis impreuna cu cel mic asupra proiectului, inarmati-va cu toate uneltele necesare: culori, acuarele, cartoane, hartie colorata, foarfece si lipici.

- Alege o activitate potrivita varstei si supravegheaza-l in timp ce lucreaza. Cateva materiale pot fi periculoase pentru copii, in special pentru cei mai mici de 3 ani.

- Incurajeaza-l pe toata durata proiectului si aplauda-l la sfarsit, pentru a-l determina sa mai lucreze si data vitoare, cu acelasi entuziasm. Totodata, lauda-l in fata familiei si a prietenilor, il vei motiva in acest fel sa persevereze.

- Fii organizat, copilul tau iti va urma exemplul. Pastreaza toate materialele in cutii sortate, pe categorii, pentru a va fi mai comod sa lucrati.

- Incurajeaza-l pe cel mic sa faca curat, imediat dupa terminarea proiectului.

Construieste_Animale

Ce materile poti alege pentru activitatile de lucru manual

Exista multe materiale, putin costisitoare sau reciclabile, pe care le poti folosi pentru activitatile de lucru manual. Hartia pentru ambalat, ramasa nefolosita, farfuriile imprimate din carton, ramase de la petreceri, paharele de unica folosinta, sulurile din hartie, sticle sau borcane de diferite dimensiuni, bucatile de material de la o rochie veche, frunzele si florile uscate, scoicile culese la mare sau pietrele gasite in parc, toate pot fi transformate in materiale de lucru pentru viitoare "opere de arta".

Iata ce tipuri de materiale poti utiliza:

- nasturi, margele, fulgi, fire de lana sau ata;
- boabe de fasole uscata, orez, diverse seminte, paste fainoase in diverse forme;
- farfurii de unica folosinta, suluri de carton de la hartia igienica, pungi de cadou din hartie;
- creioane colorate, vopsele, pensule, foarfece cu varfuri rotunjite speciale pentru copii, hartie colorata, lipici.

Mare atentie la copiii mai mici de trei ani, deoarece pot inghiti accidental obiectele de mici dimensiuni, existand riscul sa se innece cu ele. Majoritatea materialelor folosite in realizarea proiectelor de lucru manual sunt considerate sigure de folosit pentru copii peste 3 ani. Este insa responsabilitatea ta, ca parinte, sa iti supraveghezi copilul pe durata activitatilor, pentru a evita orice accident.

Indoaie, taie, lipeste - o colectie de carti cu activitati pentru copilul tau

Daca adunarea de resurse si materiale pentru bricolat it da batai de cap, it propunem o colectie simpatica de carticele cu activitati care vor fi cu siguranta pe placul copiilor tai. La noi a functionat perfect pentru o activitate care i-a tinut ocupati pe cei mici si le-a captat atentia.

Colectia de carticele "Indoaie, taie, lipeste" editata de Mara Books isi propune si REUSESTE sa stimuleze creativitatea copiilor, indemanarea si stima de sine prin jocuri cu animale, personaje sau vehicule dintre cele mai iubite de cei mici.

Intr-un bloc mare de desen, care va face ca manuirea sa fie mai usoara, copilul va regasi planse gata de decupat. Tot ce trebuie sa ai tu este o foarfeca si un lipici si joaca poate incepe! 

Micul_Teatru

Cele 4 carticele din colectie sunt:

• "Micul teatru" - o invitatie in lumea teatrului, traversand toate etapele realizarii unui spectacol;

• "Construieste animale" - un joc amuzant cu animale 3D construite chiar de manutele copilului, urmat de o vizita in padure pentru a rezolva ghicitori amuzante;

• "Pirati" - aventura in cautare de comori cu toate accesoriile incluse;

• "Masini in miscare" - o serie de vehicule 3D construite de manutele mici si dibace ale copilului tau.

micul-teatru-lucru-manual

Copiii nostri s-au distrat pe cinste cu aceste carticele minunate. Si, intre noi fie vorba: si noi, adultii, la fel! Nu mica a fost bucuria Adelei sa descopere ca exemplarul ei - Micul teatru - avea si o poveste inclusa. Nu va spunem mai multe despre aceasta - va lasam sa o descoperiti alaturi de cei mici.

Curiozitatile si ghicitorile au fost pe placul lui Matei si al lui Razvan care au organizat apoi si o intrecere cu vehiculele construite de ei.

Cristina incepuse deja sa creeze scenarii cu animalutele pe care le-a construit si intreba baietii in ce vehicul cred ei ca incape un anumit animal.

micul-teatru-lucru-manual-decupat

Mandria a fost la cote maxime si fiecare dintre copii si-a pastrat jucariile contruite pentru a le folosi si in jocurile viitoare. Marturisim ca si entuziasmul nostru, al parintilor, a fost foarte mare. Copiii citeau instructiunile si ne spuneau apoi in propriile cuvinte ce e de facut - atat de bine detaliate si explicate sunt, ca cei mici nu au nevoie decat de supravegherea adultilor, nu de ajutor.

Sa va spunem si pretul? Cu siguranta va va convinge ca aceste carticele reprezinta o alegere minunata pentru activitatile celor mici: doar 21,90 lei pentru 24 de pagini.

micul-teatru-lucru-manual-taiat

Ai sansa de a castiga una dintre carticelele din colectie participand la CONCURS: Taie, indoaie si lipeste.

Colectia este disponibila in magazinele Inmedio din mall-uri sau supermarketuri, in librariile Carturesti, Diverta si Librarium, in Carrefour, in magazinele pentru copii SMYK si online pe site-urile: elefant.ro, emag.ro, librarie.net, dol.ro.

Vezi toate noutatile Mara Books si pe www.marabooks.ro sau Facebook Mara Books.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati copii Carti copii

Articole recomandate

Citeste si despre