Cum se manifesta raul de miscare la copii?

/ / Modificat: 2014-05-28
Cum se manifesta raul de miscare la copii?

Raul de miscare este o conditie medicala frecvent intalnita la copii, care isi poate face aparitia inca de la varsta de 2 ani, din cauza centrului echilibrului de la nivelul urechilor insuficient dezvoltat. Simptomele se manifesta in timpul calatoriilor cu masina, avionul sau alte mijloace de transport. Desi greata sau varsaturile sunt principalele simptome, raul de miscare este insotit si de alte manifestari care contribuie la diagnosticarea acestei conditii.

Cand apare raul de miscare?

Raul de miscare apare adesea in timpul transportului cu masina, atunci cand copilul se joaca, citeste ori se uita la desene pe un gadget in timpul calatoriei. Senzatiile neplacute se manifesta din cauza unui conflict care apare intre centrul urechii - care controleaza echilibrul - si ochi. Creierul primeste semnale confuze de la centrul urechii imatur si de la ochi. Atunci cand copilul isi fixeaza privirea pe o carte, jucarie sau pe imaginile de pe o tableta, in masina, ochii transmit creierului mesajul ca sunt in stationare, ceea ce contrazice semnalele primite de la ureche.

Cum se manifesta raul de miscare la copii?

Simptomele raului de miscare difera de la o varsta la alta, insa tabloul simptomatologic al conditiei medicale insumeaza aproximativ aceleasi manifestari. La bebelusi, raul de miscare este manifestat in special prin varsaturi.

La copii mai mari, simptomele sunt mai complexe, astfel ca acestia ar putea experimenta:

  • senzatii de greata (insotite sau nu de varsaturi);
  • transpiratii reci;
  • paloare;
  • ameteli;
  • stare de somnolenta;
  • apatie sau letargie.

Aceste simptome pot fi mai reduse in intensitate sau dimpotriva, mai severe, in functie de mijlocul de transport utilizat - tren, masina, vapor, avion etc. - sau de pozitia copilului in acestea.

Cum ajuti copilul sa combata raul de miscare?

Raul de miscare poate fi controlat si prevenit inca de la varste mici. Evitarea concentrarii pe citit, jocuri si alte imagini in timpul mersului cu un mijloc de transport reprezinta principala metoda de a evita raul de miscare.

Exista insa si alte solutii la indemna pe care le poti folosi pentru a atenua simptomele si a ajuta copilul sa se simta mai confortabil in timpul calatoriilor:

  • mentinerea fixa a capului, pentru evitarea ametelilor, si sprijinirea acestuia pe tetiera scaunului;
  • bratarile cu acupresura pentru prevenirea greturilor;
  • bomboanele mentolate sau cu ghimbir (pentru atenuarea greturilor si a varsaturilor);
  • tehnicile de respiratie;
  • pozitionarea copilului intr-o zona a scaunului sau banchetei in care sa aiba vizibilitate pe toate lateralele drumului de mers (de exemplu, mijlocul banchetei din spate a masinii);
  • evitarea consumului de alimente in timpul mersului;
  • evitarea mirosurilor puternice din interiorul mijlocului de transport, indiferent ca provin de la alimente, odorizante de masina sau parfumuri.

Poti incerca si Nauzyl – o formula unica ce amelioreaza starile de greata si voma care apar in timpul calatoriilor. Benefic si pentru greturile matinale din sarcina, pentru greata asociata migrenelor sau toxiinfectiilor alimentare, Nauzyl nu determina reactii adverse de tip ameteala sau somnolenta.

Nauzyl nu este un medicament si administrarea Nauzyl nu trateaza cauza starilor de greata si voma, ci doar amelioreaza aceste stari.

Profita acum de promotiile Nauzyl: Cumperi doua primesti trei! si Nauzyl iti face burtica fericita!

Copilul tau sufera de rau de miscare? Cum il ajuti sa suporte mai bine simptomele in timpul mersului cu masina sau alte mijloace de transport? Spune-ne sfaturile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Rau masina copii Rau miscare copii

Articole recomandate

Citeste si despre