Transforma iesirile din casa ale copilului in distractii pe cinste!

/ / Modificat: 2011-07-04
Transforma iesirile din casa ale copilului in distractii pe cinste!

art_medic_copil_fricaDrumurile si iesirile copilului din casa nu au intodeauna ca scop plimbarile, joaca sau parcul de distractii. Uneori esti nevoita sa il iei cu tine la medic, la cumparaturi sau pentru a face alte comisioane si a rezolva anumite treburi care nu-l incanta deloc pe cel mic. Iata cateva jocuri amuzante prin care transformi aceste iesiri plictisitoare in prilej de distractie si educatie pentru prichindel!

La medic

Cel mic nu va fi niciodata entuziasmat de ideea ca merge a medic, fie ca e consultatie pentru el sau pentru tine. Le creeaza o stare de anxietate si frica greu de stapanit! Iata cum destinzi atmosfera si cum ii dai copilului o ocupatie pe placul lui!

Identificarea zgomotelor

Provoaca-l pe copil sa auda cele mai subtile zgomote din preajma. Roaga-l sa faca liniste si apoi sa incerce sa asculte cu atentie ce se aude in jur (vocile oamenilor, un copil care plange, mersul unui carucior, o usa care se inchide, un ziar care fosneste etc.). Spune-i sa iti spuna ce anume se aude sau sa iti spuna care e sursa zgomotului!

Identificarea diverselor obiecte

Daca are ceva probleme cu recunoasterea zgomotelor, atunci orienteaza-te spre lucruri mult mai simple. Analizeaza cu atentie obiectele din incapere si provoaca-l sa le identifice si sa ti le arate pe masura ce le numesti (floare, scaun, usa, clanta, masuta, podea etc.). Daca este mai maricel poti sa ii dai doar cateva indicii si sa il provoci sa le identifice in functie de ele.

Recunoasterea partilor anatomice ale corpului

In multe cabinete medicale se gasesc mai multe afise cu diverse chipuri, persoane sau chiar parti anatomice. E timpul pentru recapitularea celor mai importante parti dintr-un corp omenesc. Provoaca-l la un joc in care sa numeasca anumite parti si sa ti le arate pe afis.

Daca nu aveti afise, nu este nicio problema. Te poti folosi de corpul tau. Stai in fata lui, pune degetul pe anumite parti din corp (umar, ochi, nas, picior, burtica etc.) si pune-l sa le numeasca. Nu uita sa il lauzi la fiecare reusita!

vizita_la_mall_distractie_copilLa mall

Copiii au cu ce sa-si ocupe timpul la mall pentru ca ochii le zboara de colo pana colo. Insa exista cazuri cand se plictisesc, devin agitati si incep sa planga. Pentru acestea este bine sa ai cate un as in maneca.

Identificarea formelor

Daca micutul tau stie deja principalele forme geomtrice, provoaca-l la un joc in care sa identifice diverse obiecte care au forma de patrat sau cerc. Spune-i sa ti le arate cu degetelul. Lauda-l de fiecare data cand nimereste.

Parada trecatorilor

Persoanele prezente in mall iti ofera foarte multe prilejuri de a gasi activitati si joculete interesante si placute cu care sa distrezi copilul. Acesta poate sa identifice toate fetele sau doamnele care poarta fusta, toti copiii imbracati in tricou sau toti pantofii trecatorilor intr-o anumita culoare.

Spatii de joaca

Fiecare mall are spatii de joaca speciale pentru copii. Il poti duce pe micut acolo, iar daca spatiul este pazit, il poti lasa in grija acelei persoane pana rezolvi toate treburile. Ori, daca esti cu partenerul dupa tine sau cu o alta prietena il poti lasa in grija ei.

Daca esti doar tu cu micutul si nu exista paznic acolo, atunci poti face un targ cu cel mic. II poti promite ca mergeti la spatiul de joaca daca e cuminte si te lasa sa iti rezolvi treburile in ordine si liniste.

cumparaturi_magazin_distractie_copiiIn magazin

Orice iesire la cumparaturi poate fi o lectie educativa pentru micutul tau. Iti trebuie doar putina imaginatie si vei transforma ora de educatie intr-o distractie pe cinste.

Pe masura ce ajungi la cate un raion de produse poti sa il pui pe copil sa identifice anumite produse si sa ti le aduca.

Te poti folosi de culori pentru a-l distra pe copil. Alege o culoare si spune-i sa iti arate toate produsele din jur (dar nu sa ti le aduca) care au acea culoare.

Recunoasterea fructelor si legumelor este un alt joculet dragalas la care il poti provoca. Spune-i sa caute la raionul acestora bananele si sa te duca la ele. Fa asa si cu alte legume sau fructe. Il poti chiar sa puna in punguta un anumit numar din ele. De exemplu, il poti pune sa iti puna in punguta 5 rosii, 2 castraveti sau 4 cepe. va fi incantat ca iti poate fi de ajutor!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Jocuri copii Plimbari copii Cumparaturi copii Joaca copii Distractie copii

Articole recomandate

Citeste si despre