7 metode de a alunga plictiseala copilului mic

/ / Modificat: 2011-11-10
7 metode de a alunga plictiseala copilului mic

Un copil plictisit se agita usor, devine iritat si scoate din minti orice parinte. Este important sa ii creezi un program in care plictiseala sa nu isi gaseasca locul. Dar daca tot mai reuseste sa se strecoare, iata 7 metode de a o alunga rapid din starea prichindelului tau!

Tine aproape jucariile preferate

Daca plictiseala se instaleaza cand sunteti pe drumuri, in aeroporturi sau in camera de asteptare a cabinetului medicului si nu ai foarte multe optiuni, ai grija sa ai in geanta cateva jucarii de mici dimensiuni, dar atractive pentru cel mic.

Spune-i sau citeste-i o poveste

Acest truc poate fi folosit cu mult succes in cazul in care copilul adora povestile. Daca mai folosesti si o intonatie speciala atunci cand o istorisesti si reusesti sa ai si cateva poze interesante, micutul tau nu se va mai satura sa te asculte.
citit_copii_1

Iesiti afara, la plimbare

Copiii mici adora sa stea pe afara, sa fie in preajma altor copii si nu se mai satura de plimbari in aer liber. Daca esti in casa si nicio jucarie nu pare sa ii intre in gratii, atunci propune-i o plimbare pe afara, in parc sau o vizita la un muzeu ori in parcul de distractii. Gandul la distractie alunga orice plictiseala.

Joaca-te cu el

Copilul adora sa se joace singurel, dar tot mai mult prefera sa se joace cu tine. El este dependent de tine si ar face orice sa iti atraga atentia, dar daca te implici de bunavoie, s-ar putea sa fie exaltat de bucurie. Daca mai puneti la cale si un joculet amuzant, nu va mai exista loc de plictiseala.

Cheama un prieten

Poate ca micutul tau s-a plictisit din cauza ca se joaca singurel, doar in compania jucarioarelor. Atunci cheama un prieten de-al lui si organizeaza o intalnire de joaca. E impsoibil sa se plictisesca atunci cand are companie.
trucuri_plictiseala_copii

Foto: supercoolbaby.com

Faceti un mic show de karaoke si de dans

Cand nimic nu pare sa fie pe placul micutului tau, atunci asaza-te frumos langa el si propune-i sa va amuzati impreuna cantand cele mai cunoscute melodii ale voastre. Dansati pana va tin picioarele. Atata timp cat pentru tine este interesant, micutul tau va intra in hora si se va distra alaturi de tine.

Apucati-va sa gatiti ceva dulce

Pe langa faptul ca micutul tau se va rasfata cu prajiturica preferata, facuta in casa, el va avea ocazia sa se distreze, prin modelarea aluatului cu manute sau prin amestecarea ingredientelor.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Plictiseala copii Gatit copii Plimbari copii Activitati distractive copii Jucarii copii Distractie copii Relaxare copii

Articole recomandate

Citeste si despre