5 activitati ca sa-ti scoti copiii din casa

/ / Modificat: 2023-05-22
5 activitati ca sa-ti scoti copiii din casa

Plimbarile si jocurile in aer liber reprezinta una dintre cele mai simple si distractive metode prin care incurajezi o buna crestere si dezvoltare a copilului tau. Exista numeroase beneficii ale petrecerii timpului in aer liber pentru sanatate, insa daca ai un copil care prefera lenevitul in canapea si jocurile de interior, eforturile tale de a-l scoate afara s-ar putea sa fie zadarnice.

Nu te lasa batuta asa usor! Exista cateva metode simple si interesante prin care reusesti sa atragi mai mult copilul in mijlocul naturii!

Sedinta foto

Daca ai o fetita, cu siguranta va adora ideea de a deveni model pentru tine, in cadrul unei sedinte foto ad-hoc. Insa si daca ai un baietel, ai putea fi surprinsa de interesul pe care-l poate acorda nu neaparat statutului de model, cat aparatului foto.

In oricare dintre cele doua ipostaze ar vrea sa fie - model sau fotograf - permite-i copilului sa se joace cu pozele, cadrele si cu tinutele, coafat, peisaje etc. In acest fel, il convingi sa petreaca cateva ore bune in aer liber, stimulandu-i in acelasi timp creativitatea si imaginatia.  

Proiecte artistice

Stimuleaza interesul si apropierea copilului de natura si de frumusetile pe care le ofera, implicandu-l in tot soiul de proiecte artistice de exterior. Printre cele mai apreciate de copii se numara picturile in aer liber, pe hartie sau panza, dar si pictarea copacilor, frunzelor si al altor elemente din natura.

Nu lasa copilul sa vopseasca copacii din parcuri sau spatii publice, insa permite-i sa-si puna la lucru imaginatia in gradina proprie. Da-i sa foloseasca creta colorata diluata in apa, astfel incat sa nu afecteze buna crestere a plantelor care vor cadea victime talentului lui artistic.  

Desene cu creta pe asfalt

Daca ideea pictarii peisajelor din natura sau a copacilor nu pare sa surada deloc copilului, incearca sa-l ademenesti afara cu un set de creta colorata. Promite-i ca il duci in spatiile special amenajate pentru desene cu creta. Niciun copil nu rezista tentatiei de a mazgali cu creta pe asfalt!

Crafturi inspirate din natura

Pietricelele, frunzele, conurile, ghindele, castanele, crengile - toate reprezinta surse si materiale de lucru pentru realizarea celor mai simpatice crafturi inspirate din natura. Tot ce va trebuie este putina imaginatie, un strop de indemanare si multa voie buna, iar figurinele, margelutele, tablourile si alte tipuri de crafturi realizate cu elemente din natura vor prinde numaidecat contur.  

Minivacanta la cort (campare)

Copilul tau poate gasi fascinanta ideea de a merge in camping, chiar si doar pentru o noapte. Asadar, profita de vremea calda si de timpul liber din weekenduri pentru a-i arata copilului tau cat de frumoasa este tara noastra si cat de minunata poate fi convietuirea in mijlocul naturii. Cel mic are atat de multe de descoperit: de la luna, stele, flori, insecte, animale si pana la munti, lacuri, rauri, acestea sunt doar cateva elemente din natura care pot starni curiozitatea copilului pentru drumetii si interesul pentru petrecerea timpului in aer liber.  

Care este activitatea sau jocul care scot automat copilul din casa? Spune-ne sugestiile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Activitati aer liber copii Jocuri aer liber copii Distractie aer liber copii Afara copii

Articole recomandate

Citeste si despre